به گزارش ایرنا، سید جواد ساداتی نژاد روز سهشنبه در بازدید از دشتهای کردستان اظهار داشت: اگرچه کردستان اصلیترین منطقه تولید علوفه در کشور به شمار میآید و سالانه بیش از ۲ میلیون تن علوفه تولید میکند اما همین آمارها حکایت از خروج بیش از ۵۰ درصد این علوفه از استان دارد و مردم کردستان از ارزش افزوده آن بهرهمند نیستند.
وی با بیان اینکه تولید بالای علوفه نشان دهنده امکان توسعه دامپروری در این استان به ویژه دامپروری صنعتی است افزود: این استان قادر به تولید ۴۰ هزار تن گوشت قرمز در هر سال است که عدم دریافت تسهیلات، مشکل عمده فعالان در حوزه دامپروری است به همین دلیل مجلس شورای اسلامی خط اعتباری ویژهای برای این مهم اختصاص خواهد داد.
نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برای جبران کسری مخزن آب منطقه و برداشت آبی که از چاههای زیرزمینی صورت میگیرد نیز میتوان اقداماتی از جمله سرعت بخشی به انتقال آب از سد ژاوه به سد سورال و سد سنگ سیاه انجام داد چراکه با این اقدام حدود ۱۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت خواهد رفت.
وی یادآور شد: با این اقدام برداشت از آبهای زیرزمینی کاهش پیدا میکند با رهاسازی میتوان بیلان منفی منطقه را پوشش داد و البته سد سورال نیاز به ۶ متر افزایش ارتفاع دارد تا حجم مخزن آن از ۱۱ به ۵۰ میلیون مترمکعب برسد.
ساداتینژاد گفت: به دلیل وجود منابع آبی خوب و سدهای موجود در کردستان، صنعت شیلات یکی از ظرفیتهای مهم استان به شمار میآید لذا توسعه منابع شیلاتی یکی از اولویتهای مهم آن است.
وی افزود: ظرفیت شیلاتی این استان تا ۱۸ هزار تن در سال میتواند توسعه پیدا کند و اشتغالزایی بالایی در منطقه خواهد داشت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این آیین گفت: توسعه کشاورزی مبتنی بر محصولات با مزیت (کشت گلخانهای) و گسترش بازار این محصولات از سوی دولت در سند آمایش بخش کشاورزی این استان لحاظ شده و اکنون رساندن این سطح به ۶۰ هکتار در دست اقدام است.
محمد فرید سپری با اشاره به اینکه با حمایت دولت سطح گلخانههای این استان از ۱۰ هکتار ابتدای سال ۹۲ به ۲۰ هکتار و ۵۰۰ متر مربع در سال جاری رسیده است، اظهار داشت: این روند حاکی از افزایش ۱۰۵ درصدی این سطح است اما با برنامه ریزیهای انجام شده پیشبینی میشود در پایان کار دولت این میزان به ۶۰ هکتار برسد.
وی اضافه کرد: هم اکنون ۶۸ واحد گلخانهای در این استان فعال بوده و در نتیجه این اقدام برای ۶۷ دانش آموخته کارشناسی و بالاتر رشتههای کشاورزی و ۱۷۹ نفر دیگر از افراد جویای کار در این استان اشتغال ایجاد شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: در این واحدها سالانه چهار هزار و ۵۴۳ تُن انواع محصولات گلخانههای و یک میلیون و ۷۰۰ هزار شاخه گل بریده تزئینی تولید و روانه بازار مصرف داخلی و خارجی میشود.
سپری تاکید کرد: براساس ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۸ سطح گلخانههای استان باید به ۶۰ هکتار میرسید که قبل از این ابلاغ ۲۰ هکتار با چهار هزار تُن تولید سالانه به بهره برداری رسیده بود.
وی گفت: این سازمان به منظور تحقق برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری مجوز تاسیس گلخانه در ۴۱ هکتار را صادر و مدارک آنها را در قالب ۶۵ طرح با ۶۵۷ میلیارد و ۶۰ میلیون ریال تسهیلات مورد نیاز به بانک ها معرفی کرده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: تاکنون از محل مجوزهای صادر شده در سال جاری عملیات احداث ۲۰ هکتار گلخانه آغاز شده که به صورت میانگین از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار هستند.
وی در خصوص دیگر سطح برنامه ابلاغی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز افزود: این میزان در قالب بخشی از اجرای ۲ مجتمع کشت گلخانهای قبا سرخ بیجار و آبیدر سنندج پیش بینی شده البته با اجرای این ۲ طرح سطح گلخانه های کردستان به بیش از ۶۰ هکتار خواهد رسید.
ساداتی نژاد به همراه اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی به استان کردستان سفر کرده است، سفر این کمیسیون همزمان با عزیمت محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی به این استان انجام شده است.
بازدید از مجتمع ایمان طیور، سد سورال دهگلان، پایاب سد سنگ سیاه، طرح آبخیزداری مدیریت سیلاب میهم و منطقه حفاظت شده بدر و پریشان از جمله برنامه های اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در این استان است.
سفر رییس مجلس به استان کردستان با هدف بازدید و نظارت میدانی بر حوزههای انتخابیه استان کردستان، بررسی مشکلات این مناطق و پیگیری مطالبات مردم انجام می شود.
در این بازدید میدانی نمایندگان مجمع استان کردستان و مسوولان اجرایی استان، رییس مجلس شورای اسلامی را همراهی میکنند.
در این سفر ۲ روزه رییس مجلس شورای اسلامی به برخی از شهرهای کردستان همچون سقز، مریوان، بیجار، قروه و سنندج میرود و ضمن بازدید از این شهرستانها در جریان آخرین وضعیت پروژههای این استان قرار میگیرد و همچنین قرار است دیداری با فعالان فرهنگی و اجتماعی کردستان داشته باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی در روز دوم سفر خود به استان کردستان در جلسه شورای اداری استان نیز شرکت میکند و تا مسایل و مشکلات کردستان با حضور وی مورد بررسی قرار گیرد.
مردم این استان در مجلس شورای اسلامی دارای ۶ نماینده در پنج حوزه انتخابیه هستند که این حوزه ها شامل سنندج ، کامیاران و دیواندره با ۲ نماینده، مریوان و سروآباد با یک نماینده، سقز و بانه با یک نماینده، قروه و دهگلان با یک نماینده و بیجار با یک نماینده است.
براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت کردستان یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۱ نفر است که از این تعداد ۷۰.۸ درصد در مناطق شهری و ۲۹.۲ درصد هم در مناطق روستایی استان ساکن هستند.