بجنورد- ایرنا- درحالی فعالیت هشت ساله دولت یازدهم و دوازدهم معروف به دولت تدبیر و امید فصل آخر خدمتگزاری خود را در سال ۱۴۰۰ طی می کند که توجه به زیرساخت ها درهشت ساله دولت ،جهش در ورزش خراسان شمالی به عنوان یکی از استان های محروم کشور را رقم زد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رشد ۵۰ درصدی سرانه فضای ورزشی، هشت برابری خانه های ورزش روستایی، توسعه خانه های جوان در شهرها ، توجه به ورزش بانوان ، رشد ۶ برابری اعتبار زیرساخت ورزشی ، افزایش سه برابری  مدال آوری وزرشکاران این استان در میادین بین المللی و تکمیل ورزشگاه ۱۵ هزار نفری  نمونه ای از دستاوردهای مهم دولت در حوزه ورزشی در خراسان شمالی، سرزمین گنجینه فرهنگ هاست.
پر رنگ شدن سرانه فضای ورزشی 
 سرپرست اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی می گوید : خیز ورزش این استان با توسعه همه جانبه زیرساخت های ورزشی در سال های اخیر تا حد زیادی مرهون توجه بودجه ای به این حوزه در دولت یازدهم و دوازدهم است، به طوری که با افزایش سرانه فضای ورزشی، موفقیت ها در میادین بین المللی و ملی برای ورزشکاران خراسان شمالی فراهم شد.
مصیب اکبرزاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در دولت یازدهم و دوازدهم زیرساخت ورزشی به عنوان مهمترین شاخص توسعه ورزش در این خطه از شمال شرق کشور حدود ۵۰ درصد افزایش یافت به گونه ای که در همین مدت با وجود تنگناهای اقتصادی دولت حدود ۶۱ فضای ورزشی ساخته شد و آمار این سالن ها و فضاهای ورزشی از ۱۳۶ فضای ورزشی در سال ۹۱ پیش از دولت تدبیر و امید، به ۱۹۷ فضای ورزشی رسید.
وی اضافه کرد : با ساخت این سالن های ورزشی در استان خراسان شمالی سرانه فضای ورزشی نیز از ۳۶ سانتی متر قبل از دولت فعلی به حدود ۶۰ سانتی متر رسید و با این که از سرانه کشوری حدود ۴۰ سانتی متر عقب تریم، ولی رشد خوبی را در این دولت رقم خورد.
اکبرزاده خاطرنشان کرد : به عنوان نمونه مساحت فضاهای ورزشی روباز و سرپوشیده این استان که تا سال ۹۱، حدود ۳۰۰ هزار متر مربع بود به ۴۳۱ هزار متر مربع  در سال 99 رسید که حدود یک سوم به فضای ورزشی استان خراسان شمالی در این مدت افزوده شد.
 

 سرپرست اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی اظهارداشت: بازخورد مثبت توجه به زیرساخت ها خود را در شناسایی استعدادهای برتر ورزشی و حضور پررنگ زنان و مردان ورزشکار استان در میادین ورزشی بین المللی، ملی، جهانی و آسیایی نشان داد به طوری که در سال ۹۱ آمار مدال ورزشکاران از ۸۲ مدال به ۲۳۳ مدال در سال ۹۸ رسید و اگر همه گیری ویروس کرونا نبود، احتمال رسیدن این مدال ها به حدود ۳۰۰ نشان نیز دور از انتظار نبود.
وی اضافه کرد : علاوه بر آن با توسعه زیرساخت های ورزشی در استان خراسان شمالی میزبانی استان از رقابت های قهرمانی کشور و آسیایی و جهانی نیز رشد یافت به طوری که در این مدت استان شاهد حدود ۹ میزبانی رقابت های داخلی و دو میزبانی رقابت های آسیایی و جهانی بود که برخی از این میزبانی چون رقابت های آسیایی و جهانی پیش از این به دلیل ضعف زیرساختی سابقه نداشته است.
افزایش  ۶ برابر بودجه ورزشی
اکبرزاده شاخص دیگر توجه دولت یازدهم و دوازدهم به حوزه ورزشی را افزایش ۶ برابر بودجه حوزه ورزشی این استان اعلام کرد و اظهارداشت : بودجه ورزشی استان تا قبل از روی کار آمدن دولت فعلی حدود ۷۱ میلیارد ریال بود و این در حالیست که در سال ۹۸ این رقم افزون بر ۴۶۸ میلیارد ریال رسید و در سال گذشته نیز این روند افزایش ادامه یافت.
 وی افزود : به نظر می رسد  سنگ بنای توجه به زیرساخت ها و اعتبار ورزشی استان خراسان شمالی در این دولت گذاشته شد و قطعا در دولت های آینده نیز این رویه ادامه خواهد یافت و ما به عنوان استان نوپا نیاز به توجه بیشتر در حوزه اعتباری و فضاهای ورزشی داریم.
توجه به جوانان با خانه های جوان
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان صرف نظر از افزایش مدال آوری، ساخت فضای ورزشی و رشد چندین برابر اعتبار ورزشی توجه به ساخت خانه های جوان در شهرستان ها برای پرداختن به فعالیت های اجتماعی و فرهنگی جوانان نیز دیگر دستاورد دولت یازدهم و دوازدهم در هشت سال گذشته بود به طوری که هم اکنون انه های جوان در شهرستان های بجنورد و اسفراین برای ایجاد فعالیت های اجتماعی و فرهنگی  احداث شد و برای سایر شهرستان ها نیز در دست اقدام است.
اکبرزاده  اظهارداشت: دولت برای ساخت این خانه های جوان در این دو شهرستان حدود ۴۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار تخصیص داد و برای سایر شهرستان ها نیز این روند ادامه یافته به طوری که حدود ۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیز برای ساخت خانه های جوان در شهرستان های مانه و سملقان، گرمه، جاجرم و راز و جرگلان اختصاص داده شد.
وی با اشاره به گلنگ زنی خانه جوان شهرستان فاروج، یادآور شد: بتازگی خانه جوان در شهرستان های مانه و سملقان، گرمه و جاجرم و رازوجرگلان و فاروج  نیز با اعتبار ۲۰ میلیارد مورد بهره برداری قرار گرفت.


وی خاطرنشان کرد: خانه ورزش شهرستان شیروان به عنوان دومین شهرستان استان از لحاظ جمعیتی نیز با ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا قرار دارد و پیش بینی می شود که در سال جاری و پیش از پایان فعالیت هشت ساله این دولت خاتمه یابد.
به گفته وی تا پیش از دولت یازدهم و دوازدهم هیچ خانه جوانی در استان خراسان شمالی حتی سنگ بنای آن نیز زده نشده بود.
اکبرزاده افزایش دو برابری تعداد سازمان های مردم نهاد را از دیگر عملکرد دولت در حوزه توجه به جوانان دانست و گفت : هم اکنون ۵۹ سازمان مردم نهاد ویژه جوانان در استان خراسان شمالی فعالیت دارند که چندین هزار جوان در آنها به فعالیت های اجتماعی و فرهنگی اشتغال دارند.
وی راه اندازی چهار مرکز راهنمایی و مشاوره استان را برای ارائه نکات آموزشی ازدواج، نمونه دیگری از خدمات دولت بیان کرد.
تقویت استعدادهای ورزشی زیر سایه زیرساخت ورزشی 
معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی گفت: توسعه زیرساخت های ورزشی در این استان با توجه به برنامه ریزی ها در دولت یازدهم و دوازدهم باعث رشد استعدادهای ورزشی شد به طوری که در همین مدت، آمار دعوت ورزشکاران استان به تیم ملی نیز دو برابر افزایش یافت و از حدود ۶۰ نفر به ۱۱۳ نفر رسید.
محمد بروحی با بیان اینکه بسیاری از رشته ها  و هیات های ورزشی استان در طول دولت یازدهم و دوازدهم فعال شده اند، خاطرنشان کرد: تا قبل از این در استان  برخی رشته های ورزشی رزمی شامل سامبو و موهیتو اصلا وجود نداشت و با توسعه زیرساخت ها این رشته های ورزشی نیز فعال و صرفا در یکی از این رشته های ورزشی ۶ مدال رنگارنگ نصیب ورزشکاران استان شد.
توجه به ورزش روستایی 
معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان اظهار داشت: در حال حاضر ۱۴۰ خانه ورزش در روستاهای این استان فعال است که نسبت دولت گذشته آمار این خانه های ورزشی روستایی ۸ برابر رشد کرد.
وی اضافه کرد : همچنین در سال گذشته ۱۰ خانه ورزشی دیگر نیز با اعتبار یک میلیارد ریالی تجهیز و ۱۰ خانه جدید نیز در دستور کار قرار گرفت و تمرکز بر توسعه زیرساخت ها و ورزش روستایی از جمله کشتی محلی باچوخه و آلیش نیز توسعه یافت به گونه ای که برخی از اعضای این رشته های ورزشی در استان به تیم ملی دعوت شدند.
تحرک در ورزش بانوان 
مسول ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی نیز گفت: توجه به زیرساخت های ورزشی، تحرک ورزش بانوان را نیز در این استان در رقابت های برون و درون مرزی ایجاد کرد به طوری که مدال آوری بانوان در عرصه رقابت های ورزشی از ۷۰ مدال در سال ۹۲، به ۱۲۷ مدال رسید که رشد حدود ۶۰ درصد نیز در این حوزه برای بانوان رقم خورد.
فرانک سرایی اضافه کرد: علاوه بر آن دعوت بانوان ورزشکار این استان در تیم های ملی نیز از پنج نفر در سال ۹۱ به ۲۵ نفر در سال ۹۸ رسید که رشد پنج برابر را شاهد بودیم و پیش بینی می شود که با شکست کرونا و از سرگیری رقابت های ورزشی در میادین داخلی و بین المللی آمار ورزشکاران بانوی استان نیز رشد خوبی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در این مدت آمار ورزشکاران سازمان دهی شده نیز در استان حدود دو برابر افزایش یافت و از پنج هزار ورزشکار زن استان در سال گذشته به ۱۱ هزار نفر رسید و این نشان می دهد که توجه به زیرساخت ها، ورزش بانوان را نیز به تحرک واداشت که این رشد تاثیر به سزایی در سلامت این زنان به عنوان مادران آینده دارد.
 

سرایی با بیان اینکه در این سال ها تعادل خوبی بین جمعیت ورزشکاران زن و مرد استان ایجاد شده است، تصریح کرد: هم اکنون ۳۹ درصد ورزشکاران استان در رشته های مختلف را بانوان تشکیل می دهند که این درصد همچنان رو به افزایش است.
این مسوول ورزش بانوان استان با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده در دولت یازدهم و دوازدهم و افزایش میزان مشارکت بانوان استان در ورزش های قهرمانی، اظهار داشت: برخلاف سال ۹۲ که تنها ۸ ورزشکار زن استان در تیم ملی حضور داشتند هم اینک ۲۵ بانوی ورزشکار استان در رشته های دوچرخه سواری، اسکیت، تیراندازی، هنرهای رزمی و... به اردوی تیم ملی راه یافته‌اند.
سرایی توجه به ورزش بانوان در دولت یازدهم و دوازدهم را باعث افزایش رویکرد بانوان به ورزش و توسعه باشگاههای ورزشی اختصاصی دانست و افزود: هم اکنون ۴۹ باشگاه ورزشی اختصاصی بانوان در استان فعال است که نسبت به دولت گذشته رشد ۲ برابری را نشان می دهد.

تکمیل ورزشگاه ۱۵ هزار نفری، پیشانی فضای ورزشی 
رییس دفتر فنی و نظارت بر اماکن ورزشی خراسان شمالی تکمیل ورزشگاه ۱۵ هزار نفری،  ۱۹مهر بجنورد را پس از حدود یک دهه به عنوان پیشانی پروژه های ورزشی احداثی در دولت یازدهم و دوازدهم در استان برشمرد و اظهارداشت: دولت برای ساخت این پروژه حدود ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص داد تا این پروژه در اردیبهشت ماه ۹۶ به بهره برداری رسید و در اختیار جوانان استان قرار گرفت.
 

برات وثوق با اشاره به اینکه رویکرد دولت تمرکز بر تکمیل پروژه های ناتمام ورزشی بوده است، تصریح کرد: بعد از سال ۹۲ جدای از تکمیل ورزشگاه مجهز و استاندارد ۱۹ مهر، ورزشگاه قدیمی تختی بجنورد نیز که چمن طبیعی آن به صورت نامناسبی درآمده بود، با تخصیص اعتبار لازم ساماندهی شده و به دو زمین چمن مصنوعی مجهز شد.

خراسان شمالی با ۲۵ هزار ورزشکار بیمه شده دارای ۴۵ هیات ورزشی فعال است که ۱۹۷ فضای ورزشی برای ورزشکاران در این استان شمالشرق کشور وجود دارد که ۶۰ درصد آن در دولت یازدهم و دوازدهم ایجاد شده است.