تهران - ایرنا - براساس داده های تارنماری آماری دانشگاه آکسفورد (Our World in Data) شیلی با به طور متوسط یکهزار و هشت دوز تزریق واکسن کووید-۱۹ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در هفت روز گذشته به لحاظ سرعت واکسیناسیون در صدر کشورهای جهان قرار گرفت.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از نشریه ال پائیس، تا کنون بیش از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت بیش از ۱۹ میلیون و ۲۷۶ هزار نفره این کشور آمریکای لاتین دست‌کم دوز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

از این تعداد ۷۷۲ هزار و ۳۸۹ نفر دو دوز کامل واکسن کووید-۱۹ را دریافت کرده و به حدود دو میلیون و ۶۵۳ هزار و ۴۸۸ سالمند بالای ۶۰ سال نیز دست‌کم یک دوز واکسن تزریق شده است.

از آغاز طرح واکسیناسیون کووید-۱۹ در شیلی (سوم فوریه/ ۱۵ بهمن) حدود یک ماه می‌گذرد، اما این کشور آمریکای لاتین در این بازه کوتاه زمانی توانسته حدود ۲۱ درصد از جمعیت ۱۹ میلیون نفره خود را در برابر ویروس کرونا واکسینه کند.

سرعت بالای واکسیناسیون، نام این کشور آمریکای جنوبی با حدود یکهزار و ۳۰۰ مرکز در سراسر کشور را به نمونه‌ای جهانی و منطقه ای تبدیل کرده است.

براساس اعلام وزارت امور خارجه شیلی، دولت‌های مکزیک، کلمبیا، پرو، اوروگوئه و پاراگوئه برای اجرای طرح‌های واکسیناسیون در کشورشان از مقام‌های شیلی درخواست کمک کرده اند.

دولت شیلی در نظر دارد با ادامه این روند تا پایان ماه ژوئن (تیر ۱۴۰۰) ۱۵ میلیون نفر از جمعیتش را در برابر ویروس کرونا واکسینه کند.   

«سباستین پینیرا» رئیس جمهوری شیلی، چندی پیش در یک مرکز بهداشتی واقع در جنوب این کشور واکسن ضد کرونا «سینواک» چین را تزریق کرد. وی با نشان دادن کارت خود، از شهروندان خواست دوز دوم واکسن را به موقع و با توجه به زمان مشخص شده روی کارت دریافت کنند.

شیلی به عنوان پیشتاز کشورهای جهان و آمریکای لاتین در برنامه واکسیناسیون تا کنون برای خرید ۶۰  میلیون دوز واکسن چینی کروناواک متعلق به شرکت سینوواک ثبت نام کرده است.

براساس آمار تارنمای «وردو میترز» شیلی با ثبت بیش از ۸۶۴ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در جایگاه پنجمین کشور درگیر در فهرست کشورهای آمریکای جنوبی قرار دارد. همچنین تا کنون بیش از ۲۱ هزار نفر در اثر ابتلا به بیماری همه‌گیر جان خود را از دست داده اند.