قم - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی استانداری قم وضعیت کرونایی قم را به لحاظ آمار آزمایش‌های مثبت، مراجعان، مبتلایان، بستری‌ها و فوتی‌ها دارای یک شیب ملایم متمایل به تند دانست و گفت: این شرایط کماکان حکایت از لزوم مراقبت، کنترل و رعایت جدی دستورالعمل‌ها در این استان بویژه در ایام پایانی سال دارد.

بیژن سلیمان‌پور روز چهارشنبه درجلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران قم درتالار کرامت استانداری اظهار داشت: با توجه به شرایط پایان سال و مناسبت‌هایی که پیش رو داریم باید تلاش رسانه‌ای و اطلاع رسانی را بیشتر کنیم و در دام عادی انگاری گرفتار نشویم.

وی خاطرنشان کرد: قم با توجه به ظرفیت‌های خاصی که از نظر مذهبی، گردشگری و ویژگی‌های منحصر به فردی نیز که از نظر جغرافیایی دارد همه ساله در تقویم ایام پایانی سال مقصد مسافران و گردشگران زیادی است از این منظر در لیست اولویت‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا بوده است.

وی ادامه داد:چندین هفته است که به دلیل نزدیک شدن به تعطیلات پایان سال، درشهر قم نیز درکنار حدود هشت شهر دیگر کشور که گردشگر پذیر هستند ورود خودروهای غیر بومی ممنوع شده‌است.

سلیمان‌پور تاکید کرد: دراین هفته نیز به خاطر تعطیلی عید مبعث ورود خودروهای غیر بومی به شهر مقدس قم ممنوع خواهد بود.

معاون استاندارقم گفت: پیش بینی می‌شود که در روزهای آینده بویژه ایام نوروز برای این شهرها که احتمالا قم نیز جزء آنها باشد ستاد ملی تصمیم‌های جدی‌تری بگیرد بنابراین از مردم تقاضا می‌کنیم با همکاری و رعایت دقیق و تثبیت شرایط فعلی و حفظ دستاوردهایی که تاکنون در زمینه مبارزه با کرونا داشتیم کمک کنند تا مجبور به تشدید ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها در قم نباشیم.

وی همچنین با تاکید بر اجرای دقیق و مستمر طرح شهید سلیمانی و همکاری همه دستگاه‌ها با مرکز بهداشت در حُسن اجرای این طرح گفت: طبق اعلام مرکز بهداشت قم ۲۸۴ بیمار کرونایی در رصد و غربالگری طرح مذکور در این استان شناسایی شدند که عمدتا علائم نداشتند.

وی اضافه کرد: کسی که به کرونا مبتلاست ولی علائم این بیماری را ندارد از شخصی که علائم دارد خطرناک‌تر است از این رو طرح شهید سلیمانی باید همچنان در دستور کار باشد.

معاون استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برخی‌ها انتظار دارند در ایام پایانی سال متناسب با شرایط استان یک تصمیم‌های استانی گرفته شود که ما آن را به مصوبه‌های ستاد ملی موکول می‌کنیم.

وی همچنین با اشاره به آغاز ثبت‌نام داوطلبان شرکت در انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا افزود: از امروز تا پایان اعلام نتابج انتخابات دقیقا باید به رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک و سایر دستورالعمل های بهداشتی اهتمام جدی صورت گیرد.

وی با اشاره به درپیش رو بودن نیمه شعبان افزود: متناسب با این شرایط تصمیم‌هایی خواهیم گرفت ولی فعلا مانند سایر مناسبت‌های مذهبی که درقم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد این مساله نیز مدنظر باشد.

سلیمان‌پور با بیان اینکه در پنج‌شنبه آخر سال آرامستان‌های قم در شهر و روستا تعطیل خواهند بود گفت: همه دستگاه‌های ذی ربط بویژه نیروی انتظامی ملزم به همکاری لازم با شهرداری و دهیاری‌ها جهت اجرای این تصمیم به بهترین شکل می‌باشند.

وی با اشاره به چهارشنبه آخر سال نیز بیان داشت: در این خصوص باید اطلاع رسانی کامل انجام شود تا خانواده‌ها فرزندان خود را توجیه و هدایت کنند، بحث استفاده از مواد محترقه به کلی کنار گذاشته شود هر چند اولین خسارت را ما در قم دادیم ولی باید مراقبت‌های جدی معمول شود.

وی گفت: هر کسی بخواهد امسال در چهارشنبه آخر سال مانند سال های گذشته رفتار کند به نوعی بی‌حرمتی به افکار عمومی جامعه است و اگر این رویکرد را حاکم کنیم و خانواده ها نیز توجه لازم را داشته باشند از حیث امنیتی و شیوع بیماری می توانیم کمترین خسارت را داشته باشیم.

معاون استاندار قم با اشاره به اینکه ممنوعیت تردد خودروها از ساعت ۲۱ تا ۳ بامداد کماکان وجود دارد و جرایم نیز صادر می‌شود گفت: رانندگان خودروهایی که در سطح شهر تردد می‌کنند مطمئن باشند که جریمه خواهند شد.

وی همچنین با اشاره به فعال بودن دوربین‌های نظارتی و ثبت تخلف در سطح شهر گفت: برای رفع کاستی‌هایی که در این زمینه دربرخی محله‌ها داشتیم گشت‌های پلیس راهنمایی رانندگی فعال می‌شود.

سلیمان‌پور افزود: آموزش و پرورش نیز همکاری لازم را با شبکه بهداشت و درمان داشته باشد و در مورد مهمانپذیرها هم اداره کل میراث فرهنگی با همکاری سایر دستگاه‌های مسئول بویژه مرکز بهداشت نظارت و بازرسی کامل،کافی و موثر را اعمال کند.

وی ادامه داد: پایانه‌های مسافربری درون و برون شهری جزء دغدغه‌های شبکه‌های بهداشت است و باید در دستور کار قرار بگیرد و خسارت در ایام پایانی سال به حداقل ممکن برسد.

معاون استاندار قم بیان کرد: احتمالا به خاطر عید مبعث در اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) و برخی محله‌های شهر ایستگاه‌های صلواتی برپا شود از این رو کنترل این موضوع باید در دستور کار باشد و برابر دستورالعمل‌ها مدیریت شود.