تهران - ایرنا - مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در یک سفر رسمی عازم پایتخت قطر می شود تا با مقامات قطری درباره مسائل منطقه به ویژه موضوع سوریه بحث و تبادل نظر کند.

به گزارش ایرنا، وزارت امورخارجه ترکیه چهارشنبه اعلام کرد که « مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه این کشور امروز در یک سفر رسمی عازم دوحه است تا درباره تحولات منطقه‌ای و بین المللی با با مقامات قطری بحث و تبادل نظر کند. 

این وزارتخانه مدت سفر وزیر امور خارجه ترکیه به دوحه را ۲ روز اعلام کرد و افزود: چاووش اوغلو در این سفر افزون بر بررسی تحولات منطقه و جهان، درباره وضعیت فعلی سوریه و در خصوص مرحله‌ای که روند سیاسی این کشور طی می‌کند با مقامات دوحه بحث و تبادل نظر خواهد کرد.     

چاووش اوغلو پیشتر نیز در نهم فوریه در یک سلسله سفر (تور) به کشورهای خلیج فارس شامل کویت، عمان و قطر سفر انجام داده بود.  

این اولین سفر کاری وزیر خارجه ترکیه به کشورهای یاد شده پس از توافق صلح قطر با چهار کشور محاصره کننده این کشور (عربستان، امارات، بحرین و مصر) که در ۵ ژانویه ۲۰۲۱ در شهر العلا عربستان منعقد شد، بود. 

وزیر امور خارجه ترکیه در سفر قبلی خود به قطر با «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر این کشور دیدار کرد و درباره روابط راهبردی دوجانبه و زمینه توسعه آن‌ها و همچنین مهمترین تحولات منطقه‌ای و بین المللی بحث و تبادل نظر کرد. 

قطر به تازگی در پرونده سوریه فعال شده است و با تغییر رویکرد خود بر گفت و گو و راه حل سیاسی به عنوان تنها راه پایان دادن به بحران سوریه تاکید دارد و وضعیتی که این کشور را با خطر تجزیه روبه رو کند را رد می‌کند.  

به نوشته رسانه‌های قطر، دوحه راه حل‌های نظامی برای پرونده سوریه را بی‌ثبات کردن امنیت منطقه و افزایش رنج و مردم این کشور می‌داند و خواستار آن است تا طرف‌های درگیر به یک راه حل سیاسی دست یابند. 

در این پیوند،  «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی»  وزیر امور خارجه قطر  ۲۲ اکتبر سال جاری میلادی «نصر الحریری» رئیس ائتلاف مخالفان سوریه را در دوحه به حضور پذیرفت و بر حمایت کشورش از تلاش‌های بین المللی برای دستیابی به یک راه حل سیاسی در بحران سوریه تاکید کرد. 

روابط قطر و ترکیه طی سه سال گذشته در همه سطوح شاهد تحول محسوسی بوده است.  

این دو کشور متحدان راهبردی محسوب می‌شوند و مواضع آن‌ها در بیشتر مسائل منطقه‌ای و بین المللی نزدیک بوده است. ترکیه بخش عمده ای از گاز مایع مصرفی خود را نیز از قطر وارد می کند.