زاهدان - ایرنا - رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سراوان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال تاکنون پنج کارگاه مرمتی در این شهرستان فعال شده که عملیات مرمتی چهار کارگاه به اتمام و یک کارگاه دیگر همچنان در حال انجام مرمت است.

حمزه ندرت‌زهی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: امسال پنج کارگاه مرمتی از جمله مسجد جامع سرجو، مسجد جامع دزک، قلعه دزک، دبستان قلنبر، بافت تاریخی روستای هدف گردشگری ناهوک در شهرستان سراوان فعال شد.

وی با بیان اینکه ۲ اثر تاریخی سراوان نیز در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌ افزود: امسال در حوزه صنایع‌ دستی مرمت کوره سفال کلپورگان، کاهگل پشت‌بام کارگاه سفال، رنگ‌آمیزی دیوارها و در و پنچره‌های داخل کارگاه انجام شده است.

رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سراوان  با بیان اینکه ۱۰ نفر از صنعتگران حوزه صنایع‌دستی برای دریافت تسهیلات مشاغل خانگی به اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی معرفی شدند تصریح کرد: دوره‌های آموزش صنایع‌دستی در تفاهم‌نامه‌ای که با ادارت بهزستی، زندان و کمیته‌امداد حضرت امام منعقد شده بود با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه در آبان‌ امسال نخستین فروشگاه صنایع‌دستی از سوی بخش خصوصی و نیز مرکز آموزش صنایع‌دستی توسط اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سراوان راه‌اندازی شد بیان کرد: در حوزه گردشگری اقداماتی از جمله معرفی ظرفیت‌های گردشگری از طریق رسانه ملی، برگزاری دوره‌های گردشگری برای فعالان این حوزه به صورت مجازی، برگزاری تورهای گردشگری یک روزه از مناطق گردشگری و طبیعی با همکاری اداره ورزش و جوانان، سمن گردشگری و طبیعت‌گردی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در این شهرستان انجام شد.

ندرت‌زهی با اشاره اقدامات در حوزه یگان حفاظت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سراوان بیان کرد: گشت مستمر از آثار تاریخی، برگزاری دوره‌های حفاظتی، برگزاری مانور آتش‌سوزی در محل موزه محلی، جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرقانونی در حریم میراث‌فرهنگی و گرفتن حکم دستور قضایی برای خاطیان و متجاوزان به عرصه میراث‌فرهنگی از دادستان شهرستان انجام شد.