همدان- ایرنا- مسئول هماهنگی خانه‌های هلال جمعیت هلال احمر کشور گفت: امسال چهار هزار و ۹۰۰ خانه هلال در سراسر کشور راه‌اندازی شد که نشان از توان بسیج مردمی است.

به گزارش ایرنا، حسن فراهانی روز چهارشنبه در آیین افتتاح ۱۴ خانه‌ هلال شهر سامن ملایر با بیان اینکه خانه‌های هلال با اتکا به توان و ظرفیت‌های محلی، تمامی خدمات سازمان هلال احمر را در مقیاس کوچک به مردم ارایه می‌دهند افزود: هر اندازه مردم در سراسر  کشور آماده باشند، در چرخه پیشگیری از بحران و به تبع آن کاهش حوادث، سهم بیشتری دارند.

وی خانه‌های هلال را به عنوان مرکزی برای تجمع مردم و توانمندسازی آنان دانست و ادامه داد: جمعیت هلال احمر با اعتماد به مردم و آماده‌سازی آنان، بخشی از وظایف خود را به مردم واگذار کرده و بیشترین اعتماد مردم در بین بسیاری از سازمان‌ها، اعتماد به جمعیت هلال احمر است و تمامی فعالیت‌های این سازمان بر اساس حضور و مشارکت خود مردم است.

مسئول هماهنگی خانه‌های هلال جمعیت هلال احمر کشور هدف اصلی ایجاد خانه‌های هلال را بر مبنای توانمندسازی مردم با رویکردی اجتماع محور دانست و یادآور شد: نباید همکاری شهرداری و بخشداران را در حوزه مدیریت بحران و تجهیز این خانه‌های هلال نادیده گرفت.

فراهانی اقدامات انجام شده در خانه‌های هلال در تمامی حوزه‌ها همچون اقتصادی و انجام اقدامات امور خیریه را به اندازه یک سازمان دانست و افزود: خانه‌های هلال منشا تقویت امید و ایجاد نشاط و دلگرمی مردم هستند که این نشاط خود سبب کاهش بسیاری از آسیب‌های اجتماعی خواهد شد.

وی تاکید کرد: ایجاد خانه‌های هلال در تمامی روستاها، هدف بعدی جمعیت هلال احمر است و این مهم بدون شک با مشارکتی دوسویه از سوی سازمان و مردم اتفاق می‌افتد.

راه‌اندازی ۱۵۳ خانه هلال در استان همدان

رییس جمعیت هلال احمر استان همدان نیز در این آیین گفت: تاکنون ۱۵۳ خانه هلال در این استان راه‌اندازی شده است که با احتساب این تعداد، استان همدان ۴۰ درصد از سهمیه موجود جلوتر است.

علی سنجربیگی افزود: سهمیه امسال استان همدان در راستای راه‌اندازی خانه‌های هلال، ۱۱۰ خانه هلال بود که تاکنون ۱۱۷ خانه هلال در شهرستان‌ها افتتاح شده و امروز /چهارشنبه/ نیز با افتتاح ۱۴ خانه هلال در بخش سامن و ۱۹ خانه هلال در شهر قهاوند، این تعداد به ۱۵۳ مورد رسید.

وی نقش خانه‌های هلال را آموزش و تاب‌آوری جوامع محلی دانست و بیان کرد: این خانه‌ها، به عنوان یک جمعیت هلال احمر در مقیاس کوچک به آموزش و تربیت نیروهای امدادگر می‌پردازند و کسب اطلاع از این خانه‌ها در مواقع بحران و جلوگیری از هدر رفت هزینه‌ها برای اعزام نیروهای ارزیاب، کمترین مزیت وجود این خانه‌ها در روستاها است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان همدان کشور ایران را با وقوع ۳۳ بلای طبیعی از مجموع ۴۳ حادثه طبیعی در سطح جهان، یک کشور حادثه‌خیز دانست و گفت: از این تعداد ۲۲ بلای طبیعی در استان همدان اتفاق می‌افتد و شهرستان ملایر و بخش‌های تابع نیز از این اتفاقات طبیعی مصون نیستند.

سنجربیگی ادامه داد: در جریان وقوع سیل در سال ۹۸ مردم متحمل زیان‌های جانی و مالی بسیاری شدند و شهرستان ملایر نیز از این اتفاق مصون نبود که تمامی این اتفاقات ناشی از بی‌دقتی و کم‌توجهی ما نسبت به بحران است.

وی به ضرورت انجام اقدامات لازم در مواقع بحران در جهت کاهش خسارات اشاره و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها، جلوگیری از تخریب مراتع و منابع طبیعی، جلوگیری از ساخت و ساز در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها و نیز آمادگی در مقابل بحران را از اقدامات پیشگیرانه در مدیریت بحران عنوان کرد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر همدان با بیان اینکه راه‌اندازی خانه‌های هلال پس از افتتاح نیاز به امکانات، تجهیزات و آموزش دارند، افزود: از ابتدای افتتاح این خانه‌ها، با وجود شرایط شیوع بیماری کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن، حدود سه هزار نفر با تشکیل کلاس‌های ۱۰ نفره، آموزش دیدند.

برخورداری ملایر از ۳۳ خانه هلال

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه ملایر نیز با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در رابطه با اهمیت جمعیت هلال احمر گفت: بر این اساس در جمعیت هلال احمر ۲ امر مهم حالت تحرک و حضور دایمی را مورد پیگیری قرار گیرد و باید همانند یک سرباز ارتش همیشه آماده به کار و کارگشا بود و این حالت باید همیشه حفظ شود.

عظیم باویسی با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر یک نیروی آماده‌ به خدمت در همه بحران‌ها است بیان کرد: دلیل جذابیت فعالیت در این سازمان به عنوان یک نهاد خدمت‌رسان به مردم، خدمت رسانی بشر دوستانه است که در زمان بحران با اقدامات به موقع در زمان طلایی، می‌توانند در راستای خدمت‌رسانی گام بردارند.

وی خانه‌های هلال را مکانی برای نفوذ در دل مردم و رفع مشکلات مردم دانست و ادامه داد: سهمیه این شهرستان در راه‌اندازی خانه هلال ۲۰ خانه هلال است و تاکنون ۳۳ خانه هلال در این شهرستان راه‌اندازی شده است که امیدواریم در آیند ای نزدیک در هر روستا، یک خانه هلال داشته باشیم.

۱۴ خانه هلال روز چهارشنبه با حضور مسئول هماهنگی خانه‌های هلال جمعیت هلال احمر کشور، مدیرعامل سازمان جمعیت هلال احمر همدان و جمعی از مسوولان محلی در شهر سامن ملایر راه‌اندازی شد.