مشهد- ایرنا- معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اتاق بازرگانی مشهد خواست با حمایت سازمان فنی و حرفه‌ای، برای ایجاد یک مرکز عالی سنجش مهارت و تربیت نیروی کار ماهر سرمایه گذاری کند.

علی اوسط هاشمی عصر چهارشنبه در نشستی با روسای تشکلها و فعالان اقتصادی خراسان رضوی گفت: چنین مرکزی از الزامات بررسی عیار مهارت است و می‌تواند به راهبری اتاق بازرگانی خراسان رضوی شکل گیرد.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای افزود: در تلاش هستیم خراسان رضوی را به عنوان پایلوت ایجاد مراکز فنی و حرفه ای برای ایجاد مشاغل خانگی قرار دهیم که انتظار برنامه ای از سوی اتاق بازرگانی را که مبنای توسعه آموزش این استان نیز باشد، داریم. 

هاشمی ادامه داد: اتاق بازرگانی با همه تشکلها ارتباط سیستمی دارد، محل اجماع نخبگان در حوزه تولید، اشتغال و آموزش است و محل رجوع فنی و حرفه ای نیز خواهد بود که در این راستا از انتظارات فعالان اقتصادی مطلع می شویم.

وی گفت: اگر اراده اتاق بازرگانی بر این ارتباط استوار باشد، بهتر است از همه کارآفرینان و نقش آفرینان عرصه اقتصاد بخواهد مهارت‌های مورد نیاز نیروهای خود را اعلام کنند تا در سازمان فنی و حرفه ای، دوره های آموزشی مورد نیاز را برگزار نماییم.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای افزود: این سازمان تامین کننده نیروی کار منطبق بر تقاضا است لذا درخواست ما از سازمانهای صادر کننده مجوز اشتغال این است که ارتباط لازم را با پارلمان بخش خصوصی برقرار کنند و نیازها را بر پایه آینده نگری به ما اعلام نماید تا بتوان همکاری را با اتاق بازرگانی پیش برد.

وی ادامه داد: استانها نیازمند سند توسعه جامع انسانی هستند و برای این مهم لازم است بخش خصوصی و دولتی به تعامل مطلوبی دست یابند.

هاشمی گفت: ایران رتبه ۴۱ علمی دنیا را دارد اما از این ویژگی نتوانسته است استفاده مطلوب داشته باشد چرا که در تناسب تحصیلات با مهارت و تقاضا، رتبه ۱۱۶ دنیا را در اختیار دارد.

وی افزود: این دو عدد نشان می‌دهد ما در تولید مقالات علمی در مجلات جهانی به خوبی نقش ایفا کرده ایم اما اینکه این مقالات چقدر در حوزه اشتغال و وضعیت صنعت کشور نسبت به جهان نقش داشته است، اهمیت دارد.

معاون وزیر کار ادامه داد: سه هزار واحد صنعتی فعال خراسان رضوی با آموزشهای مهارتی فاصله دارند، در این راستا نیازمند موضع فعال اتاق بازرگانی هستیم تا گسست ایجاد شده بین صنعت و مهارت را به حداقل برسانیم و هر کارگاه صنعتی را به یک کارگاه مهارتی تبدیل نماییم.

وی گفت: هر چه برای آموزش نیروی انسانی در کارگاه های صنعتی هزینه شود، میزان مالیات پرداختی آن کارگاه کاهش می یابد، بنابراین هیچ هزینه ای بر واحد تولیدی به منظور آموزش تحمیل نمی‌شود.

هاشمی افزود: سیاست این سازمان بر پایه عرضه محوری است و اگر در حوزه تولید، یک کارآفرین بدون نیاز بازار و تقاضای آن، رو به تولید کالایی بیاورد، بازار کشش مصرف آن کالا را ندارد و سرمایه، وقت و عملیاتی که صرف این امور شده، به هدر می‌رود. 

وی ادامه داد: امروز بازار، خالی از مهارت است و وجود دانش‌آموختگان بیکار حکایت از این دارد که تقاضای بازار نتوانسته در نظام آموزشی و تربیت جا باز کند و ما صرفا براساس برنامه خود، اقدام به تولید نیرو کرده ایم و این نیروها نتوانسته‌اند پاسخگوی نیاز بنگاه‌ها باشند. 

معاون وزیر کار گفت: برای صنایع فعال در حوزه گاز، دریا، بندر و شیلات در حال تعریف مهارت هستیم، در کنار آن توجه ویژه به روستاها و تاثیر مشاغل خانگی بر اشتغال داریم.

وی افزود: در رایزنی با استاندار خراسان رضوی تلاش خواهیم کرد دهکده ایجاد مهارت با همکاری اتاق بارزگانی مشهد در این استان ایجاد شود زیرا باید سنجش ارزیابی هم برای مردم داشته باشیم تا مردم به حقوق خود آگاه شوند.

هاشمی از اتاق بازرگانی خراسان رضوی خواست برای ایجاد بانک اطلاعاتی مهارت پیشقدم شود تا در موضع صلاحیت حرفه ای خود این بانک را ایجاد کند و ارزیابی لازم از توان حرفه ای این افراد را انجام دهد.

وی ادامه داد: پس از تایید صلاحیت حرفه ای افراد توسط اتاق بازرگانی خراسان رضوی، گواهینامه فنی و حرفه ای به این افراد داده می‌شود و آماده همکاری در این زمینه هستیم.