قصرشیرین - ایرنا- فرماندار سرپل ذهاب گفت: اجرای سامانه گرمسیری که ۲۰ هزار هکتار از اراضی دیم را تحت پوشش قرار می دهد باعث ارتقای سطح رضایتمندی مردم و امید در مرزنشینان شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا،  نورالدین فرزادی پور عصر چهارشنبه در حاشیه بازدید از سامانه ی گرمسیری سرپل ذهاب، افزود: یکی از خدمات دولت تدبیر در استان کرمانشاه سامانه گرمسیری است که اراضی دیم را تحت پوشش قرار می دهد و در ایجاد اشتغال و افزایش سطح بهره وری بهترین تاثیر را داشته است.

وی اظهار داشت: از وزارت نیرو و جهاد کشاورزی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، استاندار کرمانشاه و نماینده مردم قصرشیرین در خانه ملت که در این سامانه تلاش کرده اند قدردانی می کنم که ۲۰ هزار هکتار از اراضی را تحت پوشش قرار می دهد.

نماینده عالی دولت در سرپل ذهاب گفت: اکنون هشت هزار هکتار به بهره برداری رسیده و قرار است بخشی از  اراضی بشیوه و پاتاق و دشت قلعه شاهین در سال ۱۴۰۰ اجرا شود و بتوانیم به هدف بهتر مورد نظر برسیم که موجب خدمت رسانی شود.

 نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب نیز در این ارتباط گفت: امروز یک هیات از وزارت نیرو و جهاد کشاورزی و  سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور از سدها و طرح های گیلانغرب، قصرشیرین و سرپل ذهاب بازدید میدانی داشتند که روند پیشرفت فیزیکی طرح ها و برنامه ریزی برای آینده هدف آن بود.

شهریار حیدری افزود: برای سال ۱۴۰۰ اعتبار خوبی برای اجرای سدهای هواسان و شهدا از محل صرفه جویی تزریق شود تا اراضی جامانده مسیر سامانه گرمسیری نیز اجرا شود که باعث تحول منطقه می شود .

معاون برنامه ریزی و مسوول پیگیری آب و محیط زیست سازمان برنامه بودجه کشور نیز گفت: امروز از طرح های عمرانی استان کرمانشاه بازدید کردیم که بیش از ۳۶ هزار هکتار از اراضی تامین آب می‌شود.

غفوری افزود: اجرای سامانه گرمسیری در شهرستان های سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب باعث ایجاد امید بوده است.

مدیر کل دفتر فنی شرکت مدیریت منابع آب کشور نیز گفت: امروز خوشحالم در جمع مردم استان کرمانشاه از شبکه های آبیاری زهکشی آب دار شده بازدید کردیم که زیر کشت رفته است.

هاشمی  اضافه کرد: این طرح از طرح های ماندگار دولت تدبیر و امید است که باعث ایجاد امید و ماندگاری در مردم  منطقه شده است.

طرح بزرگ سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجرا است که آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمین‌های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند.

با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان‌های کرمانشاه و ایلام قرار می‌گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین‌های دیم شهرستان‌های سرپل‌ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می‌شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.

کرمانشاه قطب کشاورزی کشور

استان کرمانشاه ۲.۵ میلیون هکتار وسعت دارد که از این میزان ۹۴۰ هزار هکتار زمین زراعی است که سالانه بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی در آن تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش‌های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی کرمانشاه است.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان، ۳۴ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.

سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه با ۹۰ هزار تن جمعیت،  ۸۸ هزار هکتار مرتع و جنگل و ۳۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغ دارد.