به گزارش ایرنا، حضرت محمد مصطفی(ص) زمانی به رسالت مبعوث شد که جهالت، نادانی و گمراهی بشریت را در برگرفته بود و مردم به جای پرستش خدای متعال بتهایی را میپرستیدند که ساخته دست بشر بود.
مردم آن زمان به حدی گرفتار جهالت و خرافات بودند که دخترانشان را مایه ننگ میدانستند و در نهایت بیرحمی آنان را زنده بگور میکردند و از ظلم کردن به ضعیفان و کشت و کشتار و خون و خونریزی ابایی نداشتند.
در همان دوران خداوند متعال رسولی را از میان همان قوم جاهل برگزید، کسی که علیرغم اینکه میان آنان زندگی میکرد از هر جهالت و نادانی مبرا بود، کسی که بدلیل صداقت و راستگویی به محمد امین مشهور بود.
از همان لحظهای که پیک وحی از جانب خداوند متعال با قرائت کلمه اقرا برای آن حضرت آورده شد، خورشید حقیقت و عدالت بر اندیشههای خرافی بشریت پیروز شد.
بعثت رسول مهربانیها در ۲۷ رجب سال ۱۳ هجری اتفاق افتاد و از آن زمان خداپرستی مردمان جاهل و خرافهپرست آن دیار آغاز شد و محمد(ص) در این راه سختیها و مشقتهای فراوانی را کشید اما موفق شد و امروز پیروان مکتب بعثت و دین اسلام در برابر همه زورگوییها و ستمگریهای حاکمان زمان خود میایستند.
امروز اگر کافران به ساحت نبی مکرم اسلام(ص) توهین کرده و مسلمانان را آزرده خاطر میکنند بدلیل ترسی است که از گسترش مکتب بعثت رسول مهربانی ها و جهانشمولی آن دارند.
هر ساله با فرا رسیدن عید مبعث رسول اکرم (ص) ایران اسلامی غرق در جشن و سرور میشود و مردم استان کردستان نیز جشنهای مبعث پیامبر خوبیها را در اماکن مذهبی، تکایا، مساجد و منازل برگزار میکنند.
یکی از این اعیاد که نزد مردمان این دیار از اهمیت خاصی برخوردار است، عید مبعث(معراج) پیامبر است و کردستانیها هرساله با برگزاری آیینهای جشن و شادی در قالب مولودی خوانی، قرائت معراج نامه، برگزاری محفل انس با قرآن و دف نوازی در تکایا، مساجد و حسینیه ها، این عید بزرگ را گرامی می دارند.
هرچند امسال بدلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از مناسبتهای مذهبی نیز همانند سایر برنامهها دستخوش تغییراتی نسبت به گذشته شد اما مردم همچنان به گرامیداشت عید مبعث پایبند بوده و با رعایت پروتکلهای بهداشتی این عید بزرگ را هر چند در اجتماعاتی خیلی کوچکتر اما جشن میگیرند.
برگزاری ۲۴ برنامه ویژه عید مبعث
رییس شورای هیات مذهبی کردستان گفت: ۲۷ رجب سرآغاز تشکیل بزرگترین تحول تمدن بزرگ با معجزه قرآن کریم توسط حضرت محمد(ص) پیامبر صلح و آشتی در جامعه اسلامی است.
نورعلی خزایی افزود: به مناسبت ۲۷ رجب برنامههای مختلفی در هیات مذهبی و حسینیه و مهدیههای کردستان برگزار خواهد شد و براساس برنامهریزیهای انجام شده ۲۴ مراسم ویژه با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با حضور گروه سرود نوجوانان در این هیات مذهبی برگزار میشود.
رییس شورای هیات مذهبی کردستان اجرای مدیحهسرایی، سخنرانی روحانیون و برگزاری مولودیخوانی و دفنوازی را از جمله برنامههای پیشبینی شده اعلام کرد و گفت: همچنین به مناسبت عید مبعث کمکهای مومنانه توسط هیاتهای مذهبی با همراهی خیرین بین نیازمندان توزیع خواهد شد.
وی با اشاره به توزیع ۱۰۰ بسته معیشتی بین خانوادههای آسیب دیده از کرونا به مناسبت مبعث رسول اکرم(ص) اظهار داشت: این بستههای معیشتی بین خانوادههای نیازمند سنندج، کامیاران، قروه و بیجار توزیع خواهد شد.
خزایی برپایی ایستگاههای سلامت توسط جوانان هیاتی در اماکن عمومی شهرهای استان و دیدار با خانوادههای آسیب دیده از کرونا را از دیگر برنامههای هیاتهای مذهبی استان به مناسبت عید مبعث اعلام کرد.
وی یادآور شد: هیاتهای مذهبی استان در طول ایام سال در برنامههای ملی و مناسبتی فعالیت داشتهاند و در ایام کرونا نیز برامههای مختلفی از جمله تولید و توزیع ماسک رایگان، تهیه و توزیع بستههای معیشتی، ضدعفونی کردن محلات و اماکن عمومی و غیره انجام دادهاند.
روز مبعث ۲۷ ماه رجب بر پایه باورهای اسلامی روزی است که حضرت محمد(ص) در غار حرا توسط جبرئیل امین از سوی خدا به پیامبری نایل آمد و مامور شد که بتپرستی را از زمین بردارد و خداپرستی را رواج دهد و پیام وحی را به مردم برساند.