استان ها - ایرنا - بیش از یکسال از عمر ورود کرونا به کشور می‌گذرد و در این میان چیزی که در کنار رعایت پروتکل های بهداشتی اهمیت دارد بحث واکسن است که دستیابی به آن شاید به یکی از آرزوهای نه تنها هموطنان بلکه تمام مردم دنیا تبدیل شده است.

به گزارش گروه اخبار استان ها و بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، تاکنون ۶۹۵ هزار دوز واکسن کرونا شامل ۳۲۰ هزار  دوز واکسن اسپوتنیک وی روسیه، ۲۵۰ هزار دوز واکسن سینوفارم اهدایی چین و ۱۲۵ هزار دوز واکسن کواکسین شرکت باهارات بیوتک هند وارد کشور شده است. ضمن اینکه سخنگوی سازمان غذا و دارو امروز اعلام کرد که  محموله ۱۰۰ هزار دوز از واکسن کرونای Soberana ساخت کوبا برای انجام فاز سه مطالعه انسانی به مقصد تهران بارگیری شد و تا ساعاتی دیگر به تهران می رسد.

اینها گفته شد که در کنار دستیابی تدریجی هموطنان به واکسن کرونا ، هشداری هم به آنان داده شود و آن چیزی نیست جز اینکه مراقب حملات فیشینگ برای تهیه واکسن‌های کرونا باشند. این را سرهنگ شاهین حسنوند رئیس پلیس فتا استان خوزستان امروز به ایرنا گفت.

سرهنگ حسنوند گفت: مجرمان اینترنتی با سوء استفاده از نیاز و اقبال مردم برای دریافت واکسن کرونا، در حال راه اندازی کمپین‌های فیشینگ ( جعل یک وب‌سایت ) برای کلاهبرداری با قصد کسب سود مادی هستند؛ به عبارت دیگر مجرمان سایبری با آگاهی از نگرانی مردم و با سوء استفاده از ترکیب ترس وغوغای ایجاد شده ، افراد ناآگاه را هدف شکار خود قرار می دهند که متاسفانه شگرد آنها بسیار هم خوب کار می کند.

تحلیل ها نشان می‌دهد که این کلاهبرداری‌ها ساده‌ نیست و در مقیاس عظیم و بی نظیر انجام می‌شود.

به گفته این مقام انتظامی ، URL های فیشینگ « جعل یک وب‌سایت » شامل عباراتی مانند «COVID-۱۹‏» ، «Corona» ، «واکسن» ، «Cure COVID» و موارد دیگراست. عاملان ایجاد صفحات فیشینگ در تلاش هستند مردم را فریب دهند تا مردم فکر کنند که آن‌ها در حال بازدید از یک وب‌سایت رسمی‌اند در حالیکه اینطور نیست.

وی تاکید کرد: برای حفاظت خود در برابر این نوع حملات باید  انواع ایمیل های دریافتی خود را با هشیاری و آگاهی کنترل کنیم و نیز  توسط فناوری امنیت سایبری مانند فیلتر کردن ایمیل ، محافظت با استفاده از آنتی ویروس و استفاده از رمز عبور قوی در برابر این حملات مقابله کنیم.

رئیس پلیس فتا استان خوزستان با اشاره به اینکه تنها مرجع قانونی واگذاری در خصوص داروی کرونا وزارت بهداشت و درمان  و آموزش پزشکی است به شهروندان هشدار داد: فریب شایعات منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی با عنوان « فروش واکسن کرونا با برندهای  مختلف داخلی و خارجی» به مبالغ بسیار بالا را نخورید.

دستیابی ایران به ماده اولیه و اصلی ماسک

درست است که هموطنان به تدریج به واکسن نیز دست می یابند اما تا آن موقع که همگان از واکسن استفاده کنند  باید پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک را فراموش نکنیم . در این راستا آن ماسکی برای پیشگیری از ورود ویروس کرونا به بدن ، مناسب است که یک فیلتر خوب داشته باشد و جنس لایه اصلی آن نیز مرغوب باشد.

به منسوج بی بافت و لایه اصلی ماسک جراحی و پزشکی ، "ملت بلون" یا Melt blown  می‌گویند که خوشبختانه به گفته مجتبی سعادت پور ، مدیر آزمایشگاه فیلتراسیون شهرک علمی و تحقیقاتی استان اصفهان در گفت و گوی امروزش با ایرنا، تعدادی از شرکت‌های ایرانی در دوران شیوع ویروس کرونا به تولید ماده اولیه "ملت‌بلون" مرغوب و قابل رقابت با نمونه‌های خارجی دست یافتند.

به گفته این فعال پژوهشگردر ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشورمان بسیاری از تولیدکنندگان ماسک با مشکل تامین ماده اولیه "ملت بلون" مواجه بودند اما تعدادی از شرکت های داخلی با استفاده از خدمات آزمایشگاه فیلتراسیون شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به رفع این مشکل و تولید ملت بلون با کیفیت بالا شدند. تعدادی از شرکت های تولید کننده ملت بلون به دستاوردهای چشمگیری دست یافتند و محصول آنها در صنایع دیگر نیز استفاده می شود.

امروز ۸۸ هموطن از بیماری کووید ۱۹ جان باختند 

درست است که  یک روز همه ما به واکسن کرونا دست می یابیم اما گویا قرار نیست تا آن روز، کرونا دست از سر ما بردارد و روزی نباشد شمار جانباختگان ناشی از ویروس یاد شده را در کشور نشماریم. مثل امروز که سیما سادات لاری ، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد :  با فوت ۸۸ نفر از مبتلایان بیماری کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جانباختگان کرونا در ایران به ۶۱ هزار و ۱۶ نفر رسید.

طبق آخرین خبرهایی که از استان ها آمده است، امروز فوت یک مبتلا به کرونا و بستری ۳۱ نفر در استان اردبیل را داشتیم . این فوتی در استانی است که وضعیت نسبتا پایدار کرونایی را دارد و اتفاقا، هم‌اکنون کل این استان در زمینه شیوع کرونا در وضعیت آبی قرار دارد ولی چهار شهرستان اردبیل، خلخال و مشگین‌شهر و پارس‌آباد از سه هفته پیش در وضعیت زرد قرار دارند.

اینها را دکتر شهرام حبیب زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت. به گفته وی هشت شهرستان بیله‌سوار، سرعین، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت و گرمی نیز در وضعیت آبی (وضعیتی بین سفید و زرد) قرار دارند.

از دیگر مناطق همچون خرم آباد هم خبر مثبت اعلام شدن ۱۵۰ تن دیگر از هموطنان طی ۲۴ ساعت گذشته منتشر شده است، همچنین به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ۴۲ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان پذیرش و تحت درمان قرار گرفتند.
 البته از سویی دیگر سخنگوی  ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرده است که  تاکنون یک هزار و۲۰۰ نفر در این استان واکسن کرونا دریافت کرده اند و این روند نیز ادامه دارد.

از استان سمنان هم خبر رسیده است که ۶۶ مبتلای جدید به کرونا در استان سمنان شناسایی شده اند . کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت مقابله با کرونا استان سمنان اعلام کرده است که  ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته جان یک نفر دیگر را در استان سمنان گرفت .

و اما دکتر پرویز قزلباش، رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان امروز گفته است که وضعیت کرونایی این استان پایدار است. در زمان حاضر با توجه به روند تدریجی کاهش ابتلا به کرونا در استان ۱۱۶ بیمار در بیمارستان‌های استان زنجان بستری هستند که پنج مورد از این آمار مربوط بستری های روز گذشته است.

دکتر قزلباش این نکته را هم یاد آور شده است که آمار مثبت سرپایی استان روند افزایشی را دارد و این موضوع  به دلیل افزایش تست های کرونایی در سطح استان است اظهار داشت:  تعلل و غفلت از پروتکلهای بهداشتی می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند

یک میلیون و ۷۲۳ هزار و ۴۷۰ مبتلا به کرونا در کشور 

اگر بخواهیم بدانیم که تاکنون یعنی طی یکسال گذشته در کشور چند هموطن به کرونا مبتلا شده اند  باید گفت که براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت ،  مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور از یکسال پیش تا زمان حاضر به یک میلیون و ۷۲۳ هزار و ۴۷۰ نفر رسیده و تاکنون ۱۱ میلیون و ۵۲۷ هزار و ۶۵۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تایید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۱۸ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده است و حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. 

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.