دکتر سید روح الله حسینی روز جمعه با اعلام آخرین آمارهای مربوط به کروناویروس در استان فارس گفت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، ۶۶۴ هزار و ۴۸ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۱۷۹ هزار و ۳۱۸ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
حسینی گفت :همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۴۷ هزار و ۵۴۰ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد سه هزار و ۹۱۷ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۱۸۳ هزار و ۲۳۵ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
او مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند را نیز ۶۰۱ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، ۸۶ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
دکتر حسینی در ادامه با اعلام جان باختن ۶ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون را سه هزار و ۳۰۳ اعلام کرد.
او همچنین از بهبودی ۱۷۳ هزار و ۷۱۸ نفر از ابتدا تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه با این هشدار که مسافرت، حضور در میهمانی و تجمعات به ویژه دورهمی های خانوادگی، مراکز خرید و پُرتردد و نیز رعایت نکردن توصیه های بهداشتی در روزهای پایانی سال موجب افزایش این بیماری شده و عواقب جبران ناپذیری در پی دارد، از مردم خواست تا با جدی گرفتن و رعایت پروتکل های بهداشتی، از به وجود آمدن بحرانی هولناک، پیشگیری کنند.
در قالب این طرح، بسیجیان و کارشناسان حوزه بهداشت با مراجعه به افراد نیازمند و تامین نیازهای اولیه آنها، به اجرای بهینه پروژه قرنطینه معکوس یاری میدهند. بی شک اطلاع رسانی به موقع و تشخیص مخاطرات در فوریتها میتواند جان انسانهای در معرض خطر را در شرایط اضطراری به شرط اعمال مداخلات موثر، سریع و هماهنگ نجات بخشد. در این زمینه بهترین و موثرترین راه جلب مشارکت اجتماعی از طریق بهرهگیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی و همچنین سازماندهی محله محور مردم است.
بر همین اساس، طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با محتوای مدیریت و کنترل همهگیری کووید ۱۹ و برای جلب مشارکت مردم از طریق انتخاب یک سفیر سلامت برای هر خانوار و یک رابط سلامت محله برای هر ۴۰ سفیر خانوار با محوریت بسیج امکانات محله و با هدف بهبود وضعیت اجتماعی (از جمله سلامت)، اقتصادی و فرهنگی جامعه مطرح شد تا با مشارکت مردم و نهادهای مردم محور، محلات از محرومیت خارج شود.