به گزارش روز شنبه ایرنا از شرکت نفت و گاز پارس، «وحید مالکی» با اشاره به روند رو به اتمام فاز زودهنگام طرح پایانه نفتی جاسک با ظرفیت صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت خام گفت: بر اساس تقدمهای عملیاتی، روز گذشته، نصب چندراهه دریایی (PLEM) توسط شناور سیمستر در عمق ۴۸ متری در بستر دریا به اتمام رسید و بلافاصله عملیات نصب نخستین گوی شناور (SPM) در فاصله ۶ کیلومتری از ساحل جاسک آغاز شد.
وی مساعد بودن شرایط آب و هوایی را از جمله مؤلفههای حائز اهمیت در اجرای به موقع عملیات دریایی پروژه برشمرد و پیشبینی کرد و گفت: در صورت مناسب بودن شرایط جوی، عملیات نصب گوی شناور تا پایان سال جاری به اتمام رسیده و در روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۰ به مرحله راهاندازی می رسد.
سرپرست طرح پایانه نفتی جاسک گفت: با راهاندازی و بهرهبرداری از این بخش به عنوان آخرین حلقه زنجیره طرح راهبردی انتقال نفت خام از گوره به جاسک، امکان پهلوگیری و بارگیری نفت توسط نفتکشهای VLCC (نفتکش های غول پیکر) فراهم میشود و به تبع آن، ایران میتواند برای نخستین بار از دریای عمان نفت صادر کند.
مالکی گفت: با بهرهبرداری از پایانه نفتی جاسک، یک هاب بزرگ تجارت دریایی نفت و فرآورده در سواحل مکران ایجاد میشود که بهبود شرایط اقتصادی و توسعه زیرساختهای این منطقه را نیز به همراه خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، پایانه جاسک با هدف تنوع در مبادی صادراتی ایران و ایجاد امنیت صادرات نفت در کشور احداث شده است.
همچنین با اتمام اجرای این طرح، در آینده مشتریان نفت ایران می توانند در بندری نزدیکتر به آبهای آزاد و همچنین بدون نیاز به عبور از تنگه هرمز، محموله های نفتی خود را بارگیری کنند.
برای سهولت در انتقال نفت به این بندر جدید صادراتی، خط لوله هزار کلیومتری از گوره به جاسک نیز در حال احداث است و ظرفیت انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت را دارا خواهد بود.