«سعید فرخی» روز شنبه در کارگروه گیاهان دارویی و طب سنتی استان مرکزی افزود: سه هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی زیر کشت گیاهان دارویی قرار داشته و سالانه چهار هزار و ۲۰۰ تن گیاه دارویی در این اراضی تولید میشود.
وی ادامه داد: ۲ هزار و ٤٠٠ تن گل محمدی ، یکهزار کیلوگرم زعفران و یک هزار و ۸۰۰ تن انواع گیاه دارویی سالانه در اراضی زیر کشت این محصولات در استان مرکزی تولید میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی گفت: گل محمدی، زعفران، زیره سبز، اسطوخودوس، نعناع فلفلی، رز ماری و خاکشیر از جمله عمده گیاهان دارویی تولید شده در استان مرکزی است.
فرخی خاطرنشان کرد: نیاز کم به آب کشاورزی، صادرات محور بودن، امکان کشت دیم، درآمد زیاد و اشتغال بالا از جمله مهمترین مزیتهای کشت گیاهان دارویی در استان است.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.