به گزارش ایرنا، با حضور محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری و رئیس بنیاد نخبگان کشور، محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران، پیروز حناچی شهردار و حجت الاسلام محمد حسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران روز شنبه چندین مراسم که به طور همزمان برگزار شد که تمامی آنها نمایشی از مشارکت دولت و مدیریت شهری پایتخت در بهبود شرایط حمل و نقل عمومی بود.
در این مراسم تفاهم نامه بازسازی کامل و تعمیرات اساسی ۳۱ رام قطار، تولید ۱۰۵ واگن و نوسازی ۱۰ هزار دستگاه تاکسی بین سازمان برنامه و بودجه و شهرداری تهران به امضا رسید.
۱۳ ایستگاه در ۱۳ ماه
از ابتدای امسال پنج ایستگاه مترو به بهره برداری رسیده بود که با ۲ ایستگاهی که امروز افتتاح شد تعداد آنها به هفت مورد رسید و آنگونه که سید مناف هاشمی معاون حمل و نقل شهردار تهران گفته است، بناست تا پایان امسال ۲ ایستگاه دیگر و در ابتدای سال آینده چهار ایستگاه جدید افتتاح شود تا رکورد بهره برداری از ۱۳ ایستگاه طی ۱۳ ماه را در کارنامه مدیریت شهری به ثبت برسد.
همچنین مرداد سال گذشته تفاهم نامه ای میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با شهرداری تهران منعقد شد تا به دنبال آن طی ۱۸ ماه، نخستین قطار ملی با همکاری و مشارکت جوانان نخبه کشور ساخته شود و به گفته سورنا ستاری معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد نخبگان کشور دانش تولید قطار درون شهری تا ۸۵ درصد بومی سازی شود.
البته معاون رئیس جمهوری در همین مراسم از آغاز تولید داخلی موتور برای دوچرخه برقی، موتورسیکلت و اتوبوس برقی خبر داد و آن را یک گام بزرگ برای کاهش تردد خودروهای آلاینده و توسعه حمل و نقل عمومی پاک در کلانشهرهای کشور برشمرد.
مترو نمود عینی کمک دولت به شهرداری تهران
محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در پایان این برنامه و پس از بهره برداری از ایستگاه مترو شهید ستاری در جمع خبرنگاران از حمایت و پشتیبانی دولت برای احداث مترو خبر داد و گفت: امسال در همین راستا دولت مبلغ یک هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان از طریق اوراق مشارکت به شهرداری پایتخت کمک کرده است.
وی اضافه کرد: در ساخت واگن و تعمیر و تجهیز قطارهای مترو، دولت و سازمان برنامه و بودجه با شهرداری همکاری داشت و مجموع تعهدات آنها در سال جاری به بیش از ۲ هزار و ۱۰۳ میلیارد تومان رسید.
نوبخت افزود: اقدامی که در کنار این کار برای رفاه مردم انجام گرفت، نوسازی ۱۰ هزار دستگاه تاکسی بود که امروز قراردادش میان سازمان برنامه و بودجه و شهرداری تهران امضا شد و پیش از این نیز برای نوسازی یک هزار دستگاه اتوبوس میان سازمان برنامه و بودجه و شهرداری منعقد شده بود.
معاون رئیس جمهوری بار دیگر تاکید کرد: امروز دولت برای حمایت از مدیریت شهری علاوه بر احداث و توسعه مترو، در ساخت واگن هم مشارکت و همراهی دارد و علاوه بر بخش مالی دولت، حوزه علمی و فناوری نیز با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری برای قطارهای نسل جدید دست به کار شده است.
وی بهره برداری از ایستگاه های مترو را نمود عینی مشارکت دولت و شهرداری در توسعه حمل و نقل عمومی خواند.
نوبخت در خصوص بدهی دولت به شهرداری تهران نیز خاطرنشان کرد: ۲ هزار میلیارد تومان از بدهی هایی که دولت و دستگاه های زیر مجموعه آن به شهرداری داشتند را پرداخت کردیم و اینک بهره برداری از این پروژه ها همان اقدامی است که مردم می توانند لمس کنند.
لزوم سرعت در اجرای مصوبات
محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه دولت مصوبات بسیار خوبی برای حمایت از حمل و نقل عمومی داشته است، هماهنگی لازم برای آنکه این مصوبات به سرعت انجام شود را کار بسیار مشکلی توصیف کرد.
وی علت عمده کُندی اجرای این مصوبات را پرداخت اعتبارات دولتی در قالب اوراق مشارکت سیستم بانکی برشمرد و اعلام کرد: شهرداری تهران مشکلاتی برای دادن تضامین دارد و اگر اگر دولت این مساله را حل کند، تمام مصوبات می تواند به نتیجه برسد و آن موقع مردم اثرات آن را حس خواهد کرد.
دولت همراه شهرداری در تامین اعتبارات توسعه مترو
پیروز حناچی شهردار تهران با رد این مساله که دولت تاکنون کمکی به توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت نکرده است، تاکید کرد: من این را قبول ندارم، چون به اندازه ای که در بودجه سنوات عمومی آمده، پیگیر بودیم و اتفاقی افتاده که خود را در توسعه این حوزه نشان داده است.
وی اضافه کرد: دولت اغلب در بخش تامین تجهیزات و واگن به شکل تامین اعتبارات ارزی اقدام می کرده که در شرایط تحریم دچار وقفه شده است.
حناچی اظهارداشت: تامین اعتبارات ارزی را نیز پیگیر هستیم که در شرایط جدید قابل حل است و یک مشکلات اداری در تامین اوراق مشارکت داریم که مربوط به بخش دولت نیست و در حوزه بانک هاست که با کمک دولت حل خواهد شد.
ایستگاه متروی شهید ستاری و یادگار امام، بخشی از خط ریلی شماره ۶ پایتخت هستند که با ۲۷ ایستگاه، منطقه شهدای کن را به دولت آباد متصل می کند.