به گزارش ایرنا، این حمله که آن را مصداق دزدی دریایی ارزیابی میشود و نقض آشکار حقوق بینالملل و اصل آزادی دریانوردی است، مورد توجه رسانههای جهان قرار گرفت، زیرا ۹۰ درصد تجارت بینالمللی از طریق آبهای خلیج فارس و مدیترانه انجام میشود و هرگونه تنش در این منطقه بر تجارت جهانی تاثیر منفی خواهد گذاشت.
پایگاه اطلاع رسانی «ایندیپندنت» در گزارشی با اشاره به این عملیات خرابکارانه نوشت: بامداد پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۹، یک جسم انفجاری به کشتی کانتینربر ایرانی «شهرِکرد» در شرق دریای مدیترانه و در نزدیکی آبهای سرزمینی سوریه برخورد کرد که منجر به تخریب چند کانتینر و آتشسوزی مختصری در این کشتی شد.
تصاویر به دست آمده از کانتینرهای آسیب دیده حاکی از آن است که احتمالا این عملیات خرابکاران توسط موشک هوا به سطح فاقد کلاهک جنگی قوی و یا راکت توپخانهای هدایت دقیق بدون کلاهک جنگی، انجام شده است.
ایندیپندنت در ادامه به نقش رژیم صهیونیستی در این عملیات خرابکارانه اشاره و تصریح کرد: با توجه به نزدیک بودن محل این رخداد با آبهای سرزمینی رژیم اسرائیل به نظر میرسد که این حمله از سوی ارتش این رژیم صورت گرفته باشد.
کشتی تجاری شهرکرد دومین کانتینربر اقیانوس پیمای ساخته شده در مجتمع کشتیسازی و صنایع فرا ساحل ایران در بندرعباس است. این کشتی ۱۸۷ متر طول، ۳۰ متر عرض، پنج متر ارتفاع، و قابلیت حمل ۲۲۰۰ کانتینر را دارد.
این پایگا اطلاع رسانی با اشاره به اینکه این کشتی در سوم مرداد ۱۳۹۸ نیز به علت آتش سوزی در عرشه دچار سانحه شد، اضافه کرد: کشتی شهرکرد پنج روز قبل از این سانحه بندرعباس را ترک کرده بود و بنا بود روز پنجم مرداد همان سال از کانال سوئز عبور کند. پس از بروز این سانحه برای شهرکرد، خدمه کشتی تصمیم به بازگشت به بندرعباس برای تعمیر آن گرفتند و حدود یک هفته پس از این سانحه این کشتی به بندرعباس رسید.
ایندیپندنت ادامه داد: اما تصاویر به دست آمده از سانحه بامداد پنجشنبه گذشته برای این کشتی حکایت از آن دارد که برخلاف اتفاقی که برای آن در مرداد سال ۹۸ رخ داد، آسیب وارده به آن ناشی از انفجار یک کانتینر به علت برخورد یک پرتابه از آسمان است، پرتابهای که ممکن است یک موشک هوا به سطح کوچک چون «نمرود» شلیک شده از پهپادهای تهاجمی «هرمس-۹۰۰» نیروی هوایی رژیم اسرائیل و یا یک راکت توپخانهای فاقد کلاهک جنگی باشد.
خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه نیز در گزارشی به تلاش رژیم صهیونیستی برای افزایش تنش در منطقه علیه جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت اشاره کرد و افزود: هر چه زمان به انتخابات در سرزمینهای اشغالی فلسطین نزدیکتر میشویم و شرایط انتخاباتی «بنیامین نتانیاهو» سختتر میشود، احتمال افزایش تنشهای مختلف در منطقه بر علیه ایران و جبهه مقاومت افزایش مییابد.
این خبرگزاری اضافه کرد: بر کسی پوشیده نیست که نتانیاهو با شرایط بسیار بحرانی در سرزمینهای اشغالی مواجه است و طبق همه نظر سنجیها احتمال شکست وی در انتخابات پیش روی در این سرزمینها بسیار زیاد است.
اسپوتنیک با این باور که تیم جدید کاخ سفید شدیدا با سیاستهای نتانیاهو مخالف هستند، افزود: برخی از آنها از حامیان اسرائیل هستند، اما همه اهالی جدید کاخ سفید جزو مجموعه صهیونیستهایی هستند که باور دارند سیاستهای نتانیاهو بسیار خطرناک است و میتواند شرایطی را ایجاد کند که در نهایت کار به جنگ تمام عیار ختم شود و رژیم اسرائیل از صحنه روزگار محو گردد.
این خبرگزاری با اشاره به مطرح شدن حمله رژیم اسرائیل به ۱۲ کشتی ایرانی طی دو سال اخیر در رسانههای آمریکا اضافه کرد: چیزی حدود ۱۶ کشتی ایرانی فقط طی یک سال اخیر مورد حمله تروریستی در دریای سرخ و دریای مدیترانه قرار گرفتهاند که بر کسی پوشیده نیست که این حملهها توسط آمریکا، رژیم اسرائیل و عربستان سعودی انجام شده است. البته قبلتر یکی از آنها به دستور آمریکا و توسط انگلیس انجام شد.
این رسانه روسی با یادآوری رفتار مقابله مثل ایران در برابر نیروی دریایی انگلیس و ذکر این نکته که وقتی انگلیسیها کشتی ایرانی را توقیف کردند، تهران نیز رسما یک کشتی انگلیسی را توقیف کردند، افزود: اگر تا به حال ایرانیها نسبت به برخی از این حملهها واکنش نشان ندادهاند به این دلیل نیست که آنها توان واکنش را ندارند، بلکه به این دلیل است که ایرانیها به خوبی میدانند که نتانیاهو این اعمال تروریستی را برای بهرهبرداری در انتخابات رژیم اسرائیل انجام میدهد.
اسپوتنیک با اشاره به اینکه اسرائیلیها همیشه این حملات [ تروریستی ] را حاشا میکردند، اما امروزه دیگر این عمل را علنی کردهاند، ادامه داد: در این شرایط ایرانیها هم مجبور به پاسخ دادن هستند.
این خبرگزاری به حادثه دو هفته قبل برای یک کشتی که مالک آن شخصی صهیونیست است در خلیج فارس و ادعای مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه این کشتی توسط ایران مورد هدف قرار گرفته شده است، اشاره و تصریح کرد: البته هدف اسرائیلیها از این هیاهو این بود و هست که خلیج فارس را ناامن نشان دهند و کشورهای عرب را وادار کنند که توافق نامههای امنیتی با رژیم اسرائیل امضا کنند تا پای رژیم صهیونیستی به منطقه باز شود.
اسپوتنیک به این مهم اشاره کرد که نه مدارکی مبنی بر حمله ایران به آن کشتی ارائه شد و نه ایران مسئولیت چنین اتفاقی را گردن گرفت.
این خبرگزاری روسی در ادامه نوشت: ظاهرا اسرائیلیها، ایرانیها را به کُشتی گرفتن پای تُشک کِشتیها دعوت میکنند، البته تا به حال ایرانیها پاسخی به این حملات ندادهاند و قطعا به خوبی میدانند چه وقتی و کجا برای ضربه زدن به حریف مناسب است تا حریف ضربه فنی شود.
اسپوتنیک تصریح کرد: تصور نتانیاهو مبنی بر اینکه چون اسرائیلیها بدون هیچ واهمهای از مقررات و قوانین بینالمللی، جسارت میکنند هر کاری دلشان میخواهد انجام دهند تصوری واهی بیش نیست، چون حریف او حریف قدر و با تجربهای است، حریفی که در همه شرایط توانسته توانمندی خود در بازی را به نمایش در بیاورد و قطعا در اینباره هم تاکتیک مناسب برای ضربه فنی کردن حریف را تدارک دیده است.
شبکه «الجزیره» قطر نیز در این پیوند به نقل از رسانههای ایرانی گزارش داد که یک محقق ایرانی، رژیم اسرائیل را به دست داشتن در حمله هفته گذشته به یک کشتی باربری ایرانی در دریای مدیترانه متهم کرد.
این محقق گفت که احتمالاً شلیک مواد منفجره از هواپیمای بدون سرنشین به چندین کانتینر که بر روی عرشه کشتی قرار داشته، اصابت کرده است.
الجزیره اضافه کرد: ایران تاکید دارد که کشتی باربری شهرکرد توسط یک ماده انفجاری مورد اصابت قرار گرفته است و دچار آتش سوزی جزئی شد، اما در این حادثه به هیچ کس آسیب نرسید.
این شبکه قطری با اشاره به اینکه «بنی گانتس» وزیر دفاع رژیم صهیونیستی از اظهارنظر درباره این حادثه خودداری کرده است، افزود: اما وزیر دفاع رژیم اسرائیل ادعا کرد که ایران به طور منظم از طریق دریا، هوا و زمین برای نمایندگان خود در منطقه اسلحه ارسال میکند و اسرائیل باید از این عملیات جلوگیری کند.
گانتس اضافه کرد که ما عملیات امداد تسلیحاتی و سایر موارد مربوط به توسعه عملیات و امکانات نظامی هوایی، دریایی و زمینی را خنثی میکنیم.
بر اساس آنچه شبکه خبری الجزیره به نقل از گانتس گزارش کرد، ادعاهای بیاساس وزیر دفاع رژیم صهیونیستی در حالی بیان میشود که کشتی شهرکرد حاوی مواد غذایی و کالاهای مورد نیاز مردم سوریه بود و نشان میدهد که رژیم صهیونیستی در گذشته نیز در محاسبات خود دچار اشتباه شده و هدفی جز متشنج کردن منطقه و ناامن کردن آبهای منطقه که بخش عظیمی از تجارت جهانی از طریق آن انجام میشود، ندارد.
پایگاه اطلاع رسانی «الخلیج اونلاین» نیز در گزارشی نوشت: اخیرا شاهد یک تنش بین ایران و رژیم اسرائیل در آبهای بینالمللی بودهایم، جایی که دو طرف اتهاماتی را در خصوص هدف گرفتن کشتیهای تجاری متوجه یکدیگر کردند.
این پایگاه اطلاع رسانی با اشاره به اینکه هدف قرار گرفتن کشتی شهرکرد در آبهای مدیترانه با بحرانی شدن اختلاف بین واشنگتن و تهران در مورد چگونگی بازگشت آمریکا به برجام همزمان شده است، افزود: رژیم صهیونیستی تلاش میکند تا مانع بازگشت آمریکا به برجام شود و بارها تهدید کرده که در صورت بازگشت آمریکا به توافق هستهای، منافع یا اهداف ایران در منطقه را هدف قرار میدهد.
الخلیج اونلاین اضافه کرد: دریانوردی بینالمللی در منطقه، یکی از مهمترین سلاحهایی است که رژیم صهیونیستی در اختلافات سیاسی خود از آن استفاده میکند، زیرا حدود ۹۰ درصد تجارت بینالمللی از خاورمیانه عبور میکند و آبهای خلیج فارس طی دو سال گذشته حوادث زیادی از حمله به نفتکشهای سعودی و اماراتی که به سمت اروپا حرکت میکردند، تا حمله موشکی به نفتکش ایرانی در سواحل سعودی در دریای سرخ، را به خود دیده است.
این رسانه قطری به نقل از «محجوب الزویری» تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به اینکه رژیم اسرائیل درصدد است تا از توافقهای اخیر برای ناامن کردن آبهای خلیج فارس استفاده کند، افزود: گزارش اخیر روزنامه «وال استریت ژورنال» حاکی از آن است که بیش از ۱۲ کشتی ایرانی از سال ۲۰۱۹ تاکنون مورد هدف رژیم اسرائیل قرار گرفته است و نشان میدهد که این یک جنگ جدید و در عین حال، غیر علنی است.
الزویری با اشاره به اینکه وال استریت ژورنال از کارشناسان نقل کرده بود که «تل آویو» با هدف قرار دادن کشتی شهرکرد، جبهه جدیدی را در درگیری با تهران گشوده است، افزود: جنگ آبهای بینالمللی هم اکنون به دور از انظار برقرار است و میتواند در آینده وارد مرحله خطرناکتری شود.
وی افزود: سوالی که مطرح است اینکه آیا آمریکا در برابر رژیم اسرائیل میایستد تا مانع اینگونه حملات شود یا نه، بویژه آنکه صهیونیستها این حملات را ضامن حمایت از منافع خود میدانند.
همچنین شبکه «دویچه وله» آلمان در گزارشی با اشاره به حمله به کشتی باربری شهرکرد در آبهای مدیترانه در نزدیکی آبهای سرزمینهای اشغالی اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» از حملات رژیم اسرائیل به حداقل ۱۲ کشتی ایرانی ظرف دو سال گذشته خبر داد.
دویچه وله اضافه کرد: تنش میان رژیم اسرائیل و ایران اکنون ابعادی گستردهتر پیدا کرده است، زیرا حمله به کشتی شهرکرد در مدیترانه پس از آن انجام شد که مقامات رژیم اسرائیل، ایران را به حمله به یک کشتی اسرائیلی در «خلیج عمان» متهم کردند.
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل مسئولیت حمله به کشتی باری اسرائیلی «اموی هلیوس ری» را مستقیما برعهده جمهوری اسلامی دانست. او بعد از این حمله گفت که رژیم اسرائیل به حملات خود به مواضع ایران در سراسر منطقه ادامه خواهد داد.
اظهارات و ادعاهای بیاساس نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله نیروی دریایی سپاه به کشتی تجاری اسرائیلی «هلیوس رِی» (Helios Ray) در آبهای سرزمینی عمان در روز هشتم اسفند در حالی بیان میشود که هیچ شواهد و مدرکی از این حمله ارائه نشده است و بسیاری از ناظران سیاسی منطقه معتقدند ادعاهای مقامات این رژیم در ابهام قرار دارد و ممکن است یک اقدام ساختگی برای حمله به کشتیهای ایرانی و ناامن کردن خلیج فارس جهت بهرهبرداری در انتخابات پیش روی رژیم اسرائیل و جلوگیری از بازگشت آمریکا به توافق هستهای با ایران باشد.