به گزارش ایرنا، یک مقام ارشد دولت بایدن به رویترز گفت: تلاش هایی برای برقراری ارتباط با دولت کره شمالی از طریق چندین کانال از اواسط فوریه (بهمن) از جمله در نیویورک انجام شده است اما تا به امروز هیچ پاسخی از پیونگ یانگ دریافت نکرده ایم.
این مقام دولت بایدن افزود، به نظر می رسد بیش از یک سال هیچ گفت و گوی فعالی بین ایالات متحده و کره شمالی از جمله در ماههای پایانی دولت ترامپ به رغم تلاش های متعدد ایالات متحده در آن زمان برای تعامل وجود نداشته است.
به نوشته رویترز، دولت بایدن تاکنون در توصیف رویکرد خود در قبال کره شمالی محتاط بوده و گفته است که پس از تعامل بی سابقه دونالد ترامپ با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در حال بررسی یک سیاست جامع است.
بایدن پش از این در جریان مبارزات انتخاباتی خود گفت که با رهبر کره شمالی به شرطی که موافقت کند که از ظرفیت هسته ای خود بکاهد، دیدار خواهد داشت.
موضوع خلع سلاح هسته ای کره شمالی مدتی پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده در سال ۲۰۱۷ به یکی از مهمترین موضوعات بین المللی تبدیل شد اما با وجود یک دوره بهبود روابط بین کره شمالی و کره جنوبی و سه دیدار بی سابقه حضوری بین ترامپ و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی، هیچ پیشرفتی در زمینه خلع سلاح هسته ای کره شمالی حاصل نشد تا این موضوع به عنوان یک اولویت حل نشدنی دولت ترامپ به دولت جدید بایدن منتقل شد.
رویترز می گوید که روابط ترامپ و کیم به هر حال به بهبود روابط دو دولت در زمینه خلع سلاح هسته ای تبدیل نشد، ترامپ به تعهدات خود در قبال کیم عمل نکرد بطوری که کره شمالی در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ در واکنش به بد قولی های آمریکا یک سری آزمایش موشکی کوتاه برد را که نقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل هم بود، انجام داد این کشور همچنین یک موشک بالستیک پرتاب شده توسط زیردریایی را آزمایش کرد.
ترامپ انتظار داشت دولت کره شمالی تاسیسات هسته ای خود را نابود کند اما کیم حاضر به دست کشیدن از سلاح های هسته ای و برنامه های موشکی که اساساً از اولویت های این کشور است نبود و حاضر نشد نیروگاه های هسته ای خود را نابود کند.