موسی سلیمانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی هفت سال گذشته تاکنون ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان فردوس به سامانههای آبیاری نوین مجهز شده و در حال حاضر ۶۰ هکتار در دست اجرا است.
وی گفت: اجرای طرحهای آبیاری کم فشار به دلیل شرایط آب و هوایی و خرده مالکی بودن اراضی مورد استقبال بهرهبرداران بخش کشاورزی قرار گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی فردوس اظهار داشت: با اجرای طرحهای آبیاری کم فشار به ازای هر هکتار ۳ هزار متر مکعب در مصرف آب صرفهجویی میشود و راندمان آبیاری تا ۷۵ درصد افزایش مییابد.
وی افزود: با اجرای طرحهای آبیاری نوین علاوه بر افزایش راندمان آبیاری و افزایش تولید در واحد سطح، سبب بهرهبرداری آسان کشاورز در آبیاری مزارع، کاهش هزینه کارگری، کاهش تبخیر سطحی و نفوذ عمقی آب، کاهش مصرف کود و سموم میشود.
سلیمانی گفت: از محل اعتبارات سال ۹۹ به ازای هر هکتار آبیاری تحت فشار ۲۲۵ میلیون ریال و به ازای هر هکتار آبیاری کم فشار ۷۷ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض دولتی پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه اجرای طرحهای آبیاری کم فشار به دلیل مزایای فراوان با توجه به شرایط آب و خاکی شهرستان هر سال مورد استقبال قرار میگیرد افزود: درخصوص اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار نیز با توجه به محدودیتهای موجود در اجرای این طرحها با برگزاری کلاسهای آموزشی، پیامهای ترویجی و بازدیدهای میدانی از طرحها بهرهبرداران نسبت به اجرای این طرحها ترغیب و آموزشهای لازم نیز ارائه میشود.
۳ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی زراعی و ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی باغی در شهرستان فردوس وجود دارد.
مرکز شهرستان فردوس در ۲۰۰ کیلومتری بیرجند است.