یاسوج - ایرنا - معاون عمرانی استانداری کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به روند کند پروژه آبرسانی از سد کوثر به چهار شهر دهدشت، سوق، لنده و چرام گفت: انتظار می رود پیمانکار طرح برای تسریع در اجرای آن کمک کند.

به گزارش ایرنا کیامرث حاجی زاده روز یکشنبه در نشست بررسی آخرین وضعیت آبرسانی به چهار شهر دهدشت ،لنده، چرام و سوق با اشاره به قرارداد ۳۶ ماهه این طرح اظهار داشت: باوجود گذشت ۴۶ ماه تنها ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه ۷۰ درصد از این ۳۰ درصد مربوط به استقرار ماشین آلات است می طلبد قرارگاه خاتم الانبیا نسبت به پاسخگویی شرکت زیر مجموعه در این خصوص اقدامات لازم را انجام داده و با استان همکاری بیشتری داشته باشد.

حاجی زاده  با اشاره به تنش آبی شهرهای کهگیلویه تصریح کرد: تکمیل پروژه آبرسانی در اولویت کاری حوزه عمرانی قرار دارد.

وی اضافه کرد: در صورت عمل کردن پیمانکار به تعهدات اعتبار مورد نیاز در کمترین زمان ممکن تامین خواهد شد.

حاجی زاده بر نظارت و پیگیری بیشتر آب منطقه ای بر روند اجرای این طرح تاکید کرد.

معاون عمرانی استاندار تصریح کرد: با بهره برداری از این پروژه آب آشامیدنی ۲۴۰ هزار نفر در مناطق شهری و ۳۰۰ روستای تابعه  تامین می شود.

حاجی زاده با تاکید بر اینکه تامین آب آشامیدنی اولویت نخست این استان است، افزود: اصلاح جاده ها و توسعه راه ها در اولویت بعدی استان قرار دارد.

وی سومین موضوع را ساماندهی ورودی های شهرهای استان عنوان کرد.

طرح آب‌رسانی به شهرهای چرام، دهدشت، سوق، لنده و روستاهای این مسیر در استان کهگیلویه و بویراحمد از سد کوثر گچساران، اردیبهشت ۹۶ با حضور وزیر نیرو، استاندار و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی کلنگ زنی شد.

طول مجموع خط انتقال طرح ۷۵ کیلومتر به قطرهای ۳۵۰ تا یک هزار میلی‌متر از جنس فولاد است.
طول جاده سرویس در این طرح ۶۸ کیلومتر که ۱۱ کیلومتر از آن مسیر در شرایط کوهستانی و ۲۸ کیلومتر نیز تپه ماهوری است.
 محدوده این طرح از تصفیه خانه خیر آباد در مجاورت سد کوثر در ۲۰ کیلومتری شهرستان بهبهان در استان خوزستان است.
طول خطوط انتقال در این طرح ۷۵ کیلومتر و تعداد مخازن نیز هشت باب خواهد بود که حجم این مخازن از ۵۰۰ متر مکعب تا ۲۰ هزار مترمکعب با ذخیره آبی ۷۰ هزار و ۵۰۰ مترمکعب است.
قطعه اول این طرح  ۲۸ کیلومتر از تصفیه خانه خیرآباد تا شهر دهدشت است که این مسیر با توجه به سخت گذر بودن مشکل‌ترین کار اجرایی پروژه است.
در ۲۸ کیلومتر قطعه اول باید سه ایستگاه پمپاژ و چهار مخزن اجرایی شود.
در قطعه دوم از دهدشت تا چرام به طول ۲۰ کیلومتر به‌صورت ثقلی آب انتقال داده خواهد شد.

 قطعه سوم نیز از دهدشت به شهرهای سوق و لنده به طول ۲۴ هزار و ۵۰۰ متر خواهد بود.

بر اساس آمار شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد سالانه ۲۸۵ میلیون مترمکعب از ۲ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق این استان برداشت می‌شود.
شهرستان‌های کهگیلویه، لنده و چرام نزدیک به ۱۸۰ هزار نفر جمعیت دارند.