«علی پاکدل» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مورد عملکرد فدراسیون هندبال در سال ۹۹، اظهار داشت: شرایط کرونا در چند ماه اول سال بیشترین تاثیر را بر روی ورزش گذاشت. ما جزو اولین فدراسیونهایی بودیم که حسب نیاز ورزشکاران و مربیان که تنها راه ارتزاق آنها از هندبال است، به تکاپو افتادیم تا این رشته به کار و برنامههای خود ادامه دهد.
وی افزود: تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا با رایزنی، مجوز برگزاری اردوها و لیگ را دریافت کنیم که در نهایت موفق شدیم اواخر خردادماه به این امر دست پیدا کنیم. لیگ را با شرایط بسیار خاصی شروع کردیم. این اولین باری بود که لیگ به صورت متمرکز برگزار میشد. افراد حاضر در لیگ باید در چند نوبت تست کرونا می دادند و در برخی اوقات تست آنها مثبت اعلام میشد.
رییس فدراسیون هندبال، اضافه کرد: تعداد مسابقات برای ما متفاوت بود و توانستیم تجربه خوبی را از برگزاری لیگ در این شرایط داشته باشیم. توانستیم لیگ را اواخر بهمن ماه به پایان برسانیم. لیگ شامل ۶ دوره بسیار سنگین و فشرده بود. باشگاهها در این مدت همکاری بسیار خوبی با ما داشتند که جا دارد از آنها تشکر کنم.
او تصریح کرد: در طول این فصل از لیگ برتر هندبال، ۲۶ بازی با پخش زنده همراه شد که این موضوع در کل تاریخ هندبال کشورمان بینظیر بود. با این کار توانستیم هندبال را به سبد رسانه اضافه کنیم. اهالی هندبال دیدارهای بسیار جذابی از جمله شهرآوردها و فینال تیم مس کرمان و نیروی زمینی شهید شاملی کازرون را تماشا کرده و از آن لذت بردند.
پاکدل عنوان کرد: با اینکه شرایط اقتصادی در این سال بسیار سخت بود اما برای فدراسیون شرایط خوبی بوجود آمد تا حامیان مالی جذب کنیم. ما در سال ۹۹ بدهیها را در تمامی حوزهها پرداخت کردیم و حتی آورده مالی نیز داشتیم. این اتفاق بسیار خوبی برای این رشته بود.
رییس فدراسیون هندبال بیان داشت: امسال ۳۰ اردو در رده های مختلف و در شرایط بسیار سخت برگزار کردیم. در قسمت زنان در چند هفته گذشته مسابقات جوانان و نوجوانان را داشتیم که در ادامه آن اردوی تیم جوانان هم کلید خورد.
وی در خصوص استعدادیابی اظهار داشت: در استعدادیابی با توجه به اینکه اولویت و برنامه اصلی پرورش و نگهداری و پشتوانه سازی است، اتفاقات خوبی افتاد. توانستیم تفاهمنامهای با آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان انعقاد کنیم. تعدادی کانون هندبال با آموزش پرورش دایر شده است. هندبال را برای همه فرهنگیان رایگان کردیم و آموزش آن نیز ضمن خدمت فرهنگیان به شمار میرود.
پاکدل ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان پذیرفت که هندبال جزو سرفصلهای درسی قرار بگیرد. قرار شد سالانه مسابقات هندبال در دانشگاه فرهنگیان برگزار شود. همچنین قرار است معلمها هندبال را آموخته و آن را به دانشآموزان یاد بدهند. این دستاوردهای بسیار خوبی برای هندبال کشورمان در استعدادیابی بود.
رییس فدراسیون هندبال افزود: تا کنون ۳۸ نفر با میانگین قد ۱۹۵ کشف شده که میتوانند پشتوانه خوبی برای این رشته باشند. این نفرات در سالهای آینده میتوانند آینده هندبال را رقم بزنند. در استعدادیابی زنان نیز ۳۰ نفر ورزشکار مستعد کشف شده است.
وی بیان داشت: مشکل و کمبودی که در هندبال کشورمان وجود داشت، رشد قارچگونه آکادمیها بود که هیچ دستاوردی نداشت. بعد از تلاش ما در این زمینه، مجوز تاسیس آکادمیهای هندبال به تایید هیات رییسه رسید و به کل کشور اعلام شد تا مربیان با شاخصههای مخصوص مربیان تیم ملی کار کرده و آموزش دهند.
پاکدل گفت: یکی دیگر از مشکلهای ما نداشتن یک برنامه راهبردی بود که نداشتن آن به هندبال ضرر میزد. وقتی ما ندانیم که در کوتاه و بلند مدت دنبال چه هستیم کار پیش نمیرود. نقاط مثبت و منفی را شناسایی کردیم و با کارشناسان و اساتید و بعد از ۸ ماه تلاش به برنامه پنج سالهای دست پیدا کردیم که به تایید هیات رییسه فدراسیون رسید.
رییس فدراسیون هندبال در پایان در خصوص سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: سال جدید سال بسیار مهمی برای ماست. امیدوارم در مسابقات آسیای حضوری پرقدرت داشته باشیم و استعدادیابی را به صورت پیوسته ادامه دهیم.