تهران – ایرنا – آمریکا ده ها میلیون دوز واکسن ساخت شرکت داروسازی « آسترازنکا » در انبارهای خود نگاه داشته تا نتیجه تحقیقات بالینی آن اعلام شود، درحالی که سایر کشورهای جهان این واکسن را مورد تایید قرار داده اند و نیازمند آن هستند، اما آمریکا از اهدای آن امتناع می ورزد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، تارنمای نشریه آمریکایی «نیویورک تایمز» باانتشار این خبر نوشت: هم اکنون حدود ۳۰ میلیون دوز از واکسن آسترازنکا در تاسیساتی واقع در «وست چستر» (West Chester, Ohio) ایالت اوهایو انبار شده  که در انتظار نتیجه گزارش نهایی مطالعات بالینی نهادهای بهداشتی و پزشکی در آمریکا است.

بنابراین گزارش «گونزالو وینیا» (Gonzalo Viña)  سخنگوی این شرکت داروسازی سوئدی – انگلیسی به این نشریه آمریکایی گفت: دریافته ایم که سایر کشورهای جهان برای دریافت این حجم از واکسن بلاتکلیف در انبارهای آمریکا برای مذاکره ودریافت آن به سراغ دولت بایدن آمده اند، چراکه این نوع واکسن هم اکنون دراین کشورها مجاز دانسته شده است.

نیویورک تایمز در ادامه نوشت: «امرجنت بایوسولوشن» (Emergent BioSolutions)  شرکتی که درمریلند آمریکا واقع است با شرکت داروسازی  آسترازنکا قراردادی برای ساخت واکسن ویروس کرونا منعقد کرده بود، هم اکنون ده ها میلیون دوز از این نوع واکسن را در قالب «شیشه های آمپول» آماده و بسته بندی شده دراختیار دارد.

نیویورک تایمز افزود: هم اکنون بیش از ۷۰ کشور درجهان واکسن ساخت آسترازنکا را مورد تایید قرار داده اند اما این واکسن همچنان در انتظار نتیجه بررسی های بالینی از سوی نهادهای بهداشت و پزشکی در آمریکا است و از دیگر سو شرکت امرجنت بایوسولوشن موضوع ده ها میلیون واکسن آسترازنکا که در انبارهای خود دارد را برای اعلام نتیجه بهره برداری از آنها به اداره غذا و داروی آمریکا ارائه و گزارش نکرده است.

این نشریه آمریکایی افزود: اتحادیه اروپا از جمله درخواست کنندگان این واکسن ها از آمریکا بوده چرا که به شدت با کمبود واکسن کرونا مواجه است، چندی پیش ایتالیا مانع ارسال ۲۵۰هزار دوز واکسن کرونا به مقصد استرالیا شدکه اتحادیه اروپا از این تصمیم دولت رم حمایت کرد.

نیویورک تایمز درادامه این گزارش نوشت: برخی از مقامات رسمی در سطح فدرال دولت بایدن را برای تصمیم گیری هرچه سریعتر درباره واکسن های آسترازنکا تحت فشار قرار داده و از دولت بایدن خواسته اند تا این واکسن ها را به برزیل که با بحران کرونا مواجه است ، ارسال کنند.

به گزارش ایرنا، درحالی که تا  ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ از جمعیت ۴۴۷ میلیون نفری اتحادیه اروپا  تنها ۵.۵درصد افراد در برابر ویروس کرونا واکسینه شده اند، اما از زمان اجرای واکسیناسیون در آمریکا تاکنون بیش از ۸۷ میلیون نفر در برابر ویروس کرونا واکسینه شده اند.

درحالی که دولت بایدن تلاش دارد تا بحران شیوع ویروس کرونا در این کشور را که حاصل سو مدیریت دولت قبلی است فرو نشاند ، باوجود واکسیناسیون گسترده در این کشور اما شمار مبتلایان به کووید -۱۹ در آمریکا همچنان رو به فزونی است.

شمار مبتلایان در آمریکا از ۳۰ میلیون گذشت

شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در آمریکا در مورخ ۲۴ اسفند ماه ۱۳۹۹  به ۳۰ میلیون و ۴۳هزار و ۶۶۲نفر رسید که از این تعداد نیز ۵۴۶هزار و ۶۰۵ جان باخته اند.

آمریکا با موج جدید کرونا روبرو است

تارنمای خبری نیویورک پست ۱۶ اسفند ۱۳۹۹  گزارش داد: آنتونی فائوچی هشدار داده است که آمریکا باوجود واکسیناسیون گسترده دراین کشور به زودی شاهد افزایش مبتلایان به کووید-۱۹ خواهد بود.

فائوچی دراین باره گفت: به تازگی شاهد بدترین افزایش ابتلا به این ویروس بوده ایم که در سطحی بین ۶۰ تا ۷۰ هزار مورد در روز است، زمانی که شما شاهد چنین میزانی از ابتلا در بین افراد هستید بدون تردید باید با خطر موج دیگری از این همه گیری روبرو شوید.

فائوچی افزود:بسیاری از کشورهای اروپایی طی هفته گذشته شاهد افزایش ۹ درصدی مبتلایان به ویروس کرونا بوده اند و البته نا امیدانه تلاش به متوقف ساختن افزایش شمار مبتلایان به این ویروس را داریم.

وی با اشاره به اینکه ویروس کرونا در سال گذشته میلادی در اواخر زمستان و اوایل فصل بهار در آمریکا رخ داد، گفت: همه ما به وضوح به یاد داریم که در اواخر فصل زمستان و اوایل بهار شاهد شدت گرفتن این همه گیری بودیم بطوریکه در شهر نیویورک روزانه ۲۰هزار نفر به این ویروس آلوده می شدند؛ این درحالی است که گفته می شود تاکنون نزدیک به ۸۲ میلیون آمریکایی واکسن کرونا دریافت کرده اند.

آمریکا با نوع جهش یافته ویروس کرونا مواجه است

تارنمای خبری آمریکایی هیل (TheHill)  نیز در گزارشی در ۱۸ اسفند ماه ۱۳۹۹ نوشت: وارینت (variant)  - موسوم به lineage B.۱.۱.۷، variant  -  که اکنون مسبب افزایش نرخ ابتلا به کووید-۱۹ در آمریکا شده  باعث نگرانی است؛ اکنون دانشمندان بخصوص نگران نوع ویروس «بی. ۱.۱.۷» (B.۱.۱.۷ variant) هستند که زمستان امسال موجب شیوع فراگیر در انگلیس شد.

**۱۳۰۲**