رشت - ایرنا - مدیرکل بهزیستی گیلان گفت: اورژانس اجتماعی استان طی سال جاری پنج هزار و ۸۲۳ ماموریت انجام داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر حسین نحوی نژاد روز یکشنبه در آیین تجلیل از نیروهای اورژانس اجتماعی گیلان که به صورت ویدیو کنفرانس همزمان با سراسر کشور برگزار می شد، اظهار داشت: امسال ۱۴ هزار و ۳۳۹ مورد تماس با اورژانس اجتماعی استان انجام گرفته است.

وی کنترل و کاهش بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی را از اهداف کلی اورژانس اجتماعی عنوان و تصریح کرد : ارتقاء سطح دانش و آگاهی افراد در معرض آسیب، و آسیب دیده اجتماعی در خصوص مسایل و مشکلات اجتماعی و کمک به درک موقعیت خود در شرایط بحرانی و ارتقاء توانمندی های افراد در معرض آسیب، و آسیب دیده اجتماعی از اهداف تخصص اورژانس اجتماعی است.

دکتر نحوی نژاد بیان داشت: ارتقاء آگاهی ها و شناخت خانواده و اجتماع نسبت به نیازهای مراجعان به منظور تسهیل فرآیند حل مسئله در شرایط بحرانی ، شناسایی مناطق و کانون های آسیب زا و اقدامات تخصصی در بحران زدایی، شناسایی آسیب های اجتماعی نوپدید و بازپدید و ایجاد زمینه مشارکت مردم و سازمان های غیردولتی از دیگر اهداف تخصصی اورژانس اجتماعی است.

وی در ادامه با بیان سختی کار نیروهای اورژانس اجتماعی و حقوق و مزایای دریافتی بسیار کم این نیروها اظهار داشت: نیروهای اورژانس اجتماعی نیاز به توجه دارند البته از مجلس نداهایی خوبی مبنی بر تبدیل وضعیت این نیروها شنیده می شود.

مدیرکل بهزیستی استان گیلاننیروهای اورژانس اجتماعی را به سربازان خط مقدم و افسران جنگ نرم تشبیه و خاطرنشان کرد: این نیروها به این دلیل که جلوی آسیب را می گیرند به نوعی افسران جنگ نرم هستند و امیدواریم  شرایط کاری بهتری برای نیروهای فعال در اورژانس اجتماعی رقم بخورد.

معاون اجتماعی بهزیستی گیلان نیز گفت: ۱۵ مرکز اورژانس اجتماعی با ۲۱۲ نیرو در استان فعال است.

دکتر رضا جعفری اظهار داشت: طبق ماده ۸۰ برنامه ششم توسعه کشور، سازمان بهزیستی مکلف بود در همه شهرهای بالای  ۵۰ هزار نفر مراکز اورژانس اجتماعی را راه اندازی کند لیکن  شهرستان سیاهکل بدلیل شاخص جمعیتی زیر ۵۰ هزار نفر مشمول این خدمات نشد با اینحال مکاتبات و پیگیری لازم در حال انجام هست که امیدواریم درسال آینده شاهد تاسیسة این مرکز در شهرستان سیاهکل باشیم.    

وی اضافه کرد: تخصصی بودن، به موقع بودن، در دسترس بودن، شبانه روزی و رایگان بودن ،قضا زدایی و   اولویت ارایه خدمات به کودکان و زنان اهم ویژگی های اورژانس اجتماعی است.

معاون اجتماعی بهزیستی گیلان خاطر نشان کرد: همسران آزار دیده، کودکان آزار دیده و یا در معرض آزار، دختران و پسران فراری از منزل، افرادی که قصد خودکشی داشته و یا اقدام به خودکشی کرده اند، زنان و دختران در معرض آسیب اجتماعی یا آسیب دیده اجتماعی ، کودکان خیابانی و کار و سایر افراد در معرض شرایط بحرانی از گروه های هدف مراکز اورژانس اجتماعی هستند.

وی کنترل و کاهش بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی را از اهداف کلی فعالیت اورژانس اجتماعی عنوان کرد و ادامه داد: مرکز مداخله در بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی، خط اورژانس اجتماعی (۱۲۳) ، خدمات سیار اورژانس اجتماعی و پایگاه خدمات اجتماعی چهار بخش اصلی، فعالیت های برنامه اورژانس اجتماعی است.

جعفری بیان داشت: ارایه خدمات تخصصی روانی و اجتماعی  به گروه های هدف و ارایه خدمات نگهدای کوتاه مدت حداکثر ۴۰ روز" برای زنان و دختران در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی از فعالیت های مرکز مداخله در بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی است.

وی با بیان اینکه خط تلفن اورژانس اجتماعی ۱۲۳ یک خط تلفن سه رقمی شبانه روزی و مستقر در مرکز مداخله در بحران است، خاطر نشان کرد: دریافت اطلاعات ضروری از تماس گیرندگان، ارزیابی اطلاعات دریافتی و تعیین سطح مداخله ، ارایه راهنمایی های اولیه برای انجام اقدامات محافظتی در برابر سوء رفتارها و ارجاع به سوپروایزر برای اتخاذ تصمیم به منظور مداخله فوری در شرایط حاد و آنی ماننده کودک آزاری و خودکشی از جمله خدمات ۱۲۳ است.

وی اضافه کرد: ارایه خدمات تخصصی و تیمی متشکل از مددکاران اجتماعی و روانشناسان در قالب خودروهای مناسب سازی شده، انجام مداخله فوری و به موقع پس از دریافت گزارش فوریتی از کارشناسان خط در موارد بروز موارد خشونت های خانگی و خودکشی، انتقال یا ارجاع مددجویان به مراکز ذیربط "مرکز مداخله، خانه های کودک و نوجوان" با توجه به نوع نیاز و مشکل مراجعان، در دسترس قرار دان خدمات روانی اجتماعی و ارجاع گروه های هدف برای دریافت خدمات به منابع درون و برون سازمانی از جمله خدمات مشاوره ای، حقوقی و درمانی و روانپزشکی از جمله خدمات سیار اورژانس اجتماعی است.

وی در تشریح پایگاه خدمات اجتماعی بیان داشت: این پایگاه مکانی دولتی یا غیردولتی در سکونتگاه ها و مناطق حاشیه نشین شهرها است که با هدف توانمندی سازی ساکنان و کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در این مناطق با رویکرد اجتماع محور، بسیج منابع اجتماعی و نقش تسهیلگری پایگاه های برای توانمندسازی ساکنان فعالیت دارد.

افزون بر ۶۵ هزار نفر از خدمات بهزیستی استان گیلان بهره می گیرند.

آیین تجلیل از نیروهای اورژانس اجتماعی گیلان امروز یکشنبه  به صورت ویدیو کنفرانس همزمان با سراسر کشور با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده و وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور برگزار شد.