محمد حاتمی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: در حال حاضر محدودیتهای ناشی از پاندمی کرونا همچون تعطیلی مدارس و دانشگاهها، فشارهای متعددی را بر خانوادهها، کودکان و نوجوانان تحمیل کرده و بدون شک جامعه وضعیتی پرفشار را تحمل میکند.
وی تصریح کرد: هر نوع شرایط پرفشار واکنشهای روانشناختی دقیقهای خواهد داشت و آثار و نتایج این واکنشها در دوران پس از بحران (پساکرونا) متجلی و جامعه با موجی از مشکلات و اختلالات روانی مواجه میشود.
حاتمی با بیان این که این مساله باید مورد توجه مسئولان مربوطه از جمله ستاد ملی مقابله با کرونا و هیات دولت قرار بگیرد، گفت: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور خواستار ایجاد آمادگی برای دوران پساکرونا است؛ به عنوان مثال باید یک کمیته ویژه برای سلامت روان در ستاد ملی مقابله با کرونا متشکل از متخصصان، روانشناسان و مشاوران تشکیل شود.
وی تاکید کرد: گفت وگو، راهنمایی، مشاوره و تغییر سبک زندگی از وظایف روانشناسان است بنابراین این کارگروه باید با مداخلات روانشناختی تبعات شرایط پرفشار را کاهش دهد.
حاتمی افزود: در دوران پساکرونا نیز جامعه با پیشگیری اولیه، ثانویه و ثالثیه روبهرو است، به منظور پیشگیری اولیه باید تمهیداتی اندیشیده و برخی زیرساختها همچون توسعه مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره، افزایش بیمههای پایه و تکمیلی برای سهولت دسترسی مردم به خدمات مشاورهای مورد توجه قرار گیرد.
تابآوری اجتماعی در کشور تقویت شود
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاورهی گفت: اکنون باید در این رابطه فرهنگسازی شود، پیامهای آگاهیبخش به مردم اطلاع رسانی شده و توانمندسازی و تابآوری اجتماعی تقویت شود. بخشی بزرگی از این اقدامات باید در شرایط کنونی و بخشی دیگر در مرحله پساکرونا انجام شود.
حاتمی افزود: در دوران پساکرونا باید براساس غربالگری و شناخت نیازهای جامعه، خدمات روانشناختی و مشاوره، خدماتدرمانی و آموزشی در کوتاهترین زمان ممکن ارائه شود براین اساس ضرورت دارد تا زیرساختهای مربوطه آماده شود.
به گفته وی، برخی از اختلالات روحی و روانی از جمله وسواس، اضطراب و افسردگی به دلیل تغییر سبک زندگی و کاهش درآمدهای اقتصادی از جمله تبعات پساکرونا است.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: آسیب و تبعات برخی از مسائل همچون تغییر موقعیت شغلی و کسب درآمد برخی از کارگران نیز در جهان پساکرونا بروز میکند.
به گفته حاتمی، برخی اختلافات خانوادگی نیز به دلیل شماری از محدودیتها از جمله قرنطینه خانگی بروز میکند اما در دوران گذار از کرونا خاموش است و در مرحله پساکرونا آشکار می شود.