بیرجند - ایرنا - معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: با تدوین طرح «اطلس سرمایه‌گذاری» به این سوال پاسخ داده می‌شود که کدام نقطه از استان کمترین تعارض و تداخل را برای تشکیل یک واحد سرمایه‌گذاری دارد.

محمد بهروزی روز یکشنبه در دومین نشست تخصصی درباره موضوع اجرای کامل ماده ۹ قانون جامع حدنگار (کاداستر) که به ریاست معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان برگزار شد، افزود: حجم سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان جنوبی با وجود همه ظرفیت‌ها کمتر از یک میلیارد دلار بوده در حالی که برای استان سهم ۱۵ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: این مساله مهم نشان می‌دهد که در حوزه جذب سرمایه‌گذاری خلاء جدی وجود دارد و در شروع کسب و کار و واگذاری اراضی مشکل داریم که باید به آن پاسخ داد.

معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: فرصت‌های سرمایه‌گذاری احصا و سند آمایش استان امضا می‌شود و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد اما برای جانمایی با مشکل مواجه بوده‌ایم و به همین دلیل اطلس جامع سرمایه‌گذاری در استان مورد توجه قرار گرفت و فاز اول آن اجرا شد.

وی افزود: در این طرح می‌خواهیم به این سوال سرمایه‌گذار پاسخ دهیم که کدام نقطه از استان کمترین تعارض و تداخل برای تشکیل یک واحد سرمایه‌گذاری را دارد.

بهروزی بیان کرد: مرکز خدمات سرمایه‌گذاری با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اقدام به اخذ اطلاعات جی. آی. اس (سامانه اطلاعات جغرافیایی) کرد که در استان ۱۵ میلیون هکتار وسعت اراضی شناسایی شد و حجم زیادی از پردازش و اطلاعات را در بر گرفت.

وی گفت: ۳۶ لایه در ۱۱ شهرستان استان مورد مطالعه قرار گرفته که در ۱.۵ میلیون هکتار اراضی مورد نیاز شناسایی شده است.

معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی افزود: ۳۶ لایه اطلاعاتی را در فرایند تلفیق استفاده کردیم و همه لایه‌های مورد نیاز در آن مورد توجه قرار گرفته است.

وی تهیه و گردآوری داده‌ها، دسته‌بندی و تحلیل، طراحی مدل مفهومی و تهیه خروجی مطلوب را از مهمترین گام‌های طرح اطلس سرمایه‌گذاری استان بیان کرد.

بهروزی الزامات امنیتی، نبود استاندارد واحد، نقص در اطلاعات، وجود تعارضات، مقاومت و عدم همکاری و حجم بالای اطلاعات را از مهمترین چالش‌ها در زمینه تهیه اطلس سرمایه‌گذاری برشمرد.

وی گفت: اطلاعات در تمامی لکه‌ها مشخص شده که ظرفیت‌ها و چالش‌های سرمایه‌گذاری در هر منطقه مشخص باشد و این موارد از هواشناسی تا نزدیکی به زیرساخت‌ها لحاظ شده است.

این نشست با ۲ دستور کار بررسی آخرین اقدامات انجام شده توسط دستگاه‌های مربوطه در اجرای ماده ۹ قانون جامع حدنگار (کاداستر) در خراسان جنوبی و اجرای طرح اطلس سرمایه‌گذاری در محل دادگستری خراسان جنوبی برگزار شد.