خرم‌آباد - ایرنا - رییس دامپزشکی دلفان گفت: ۵۲۵ هزار راس دام و بیش از ۶۰۰ هزار مترمربع جایگاه نگهداری دام و طیور امسال علیه بیماری تب خونریزی ‌دهنده کریمه کنگو سمپاشی و ضدعفونی شده است.

علی کریمپور روز یکشنبه در گفت ‌و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: رعایت موارد بهداشتی و پیشگیری، نخستین راه مبارزه با انتشار بیماری در جمعیت‌های دامی و یکی از نکات حائز اهمیت در این زمینه سمپاشی جایگاه دام و بدن آنها در زمان مناسب است.

وی تصریح کرد: در قالب طرح جامع مبارزه با انگل های خارجی به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ( CCHF )، حمام ضدکنه و سم پاشی بدن دام و جایگاه نگهداری آنها انجام می شود.

وی بیان کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک است که هیچگونه نشانه ای در بدن حیوان ندارد و بعد از یک دوره نهفتگی و حدود یک هفته تب بهبود می یابد.

رییس دامپزشکی دلفان گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس با لاشه حیوانات، خون و ترشحات دام های آلوده منتقل می شود.

کریمپور بیشترین علت ابتلای انسان به این بیماری را تماس با دام یا مصرف گوشت آلوده حاصل از ذبح خارج از کشتارگاه بیان کرد و افزود: برای پیشگیری از بیماری، استفاده از وسایل حفاظت فردی از قبیل لباس کار، چکمه، دستکش، ماسک و عینک برای افرادی که به نوعی با دام و لاشه تماس دارند الزامی است.

وی ادامه داد: مردم باید گوشت مورد نیاز را از مراکز عرضه تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و دامداران نیز سمپاشی بدن دام و اماکن دامی را با استفاده از سموم موجود در داروخانه های دامپزشکی جدی بگیرند.

عامل بیماری تب‌خونریزی دهنده کریمه کنگو با گزش کنه‌ای به نام هیالوما به عنوان میزبان واسط از دامی به دام دیگر انتقال می‌یابد یا انسان بطور مستقیم توسط گزش کنه آلوده به ویروس، به بیماری مبتلا می‌شود که سمپاشی اماکن دامی و بدن دام زنده موجب از بین رفتن انگل‌های خارجی بدن دام از جمله کنه می‌شود.