به گزارش ایرنا، دکتر فرزین رضاعی روز یکشنبه در آیین تجلیل از سمنهای سلامت فعال در دوران کرونا اظهار داشت: مسوولیت پذیری شاخص مهم سمنها در تسلط بر هر یک از بحرانهای اجتماعی، طبیعی و نیازمند مشارکت همگانی است و سازمانهای مردم نهاد نماد مشارکت مردمی و یکی از بازوهای اصلی ارتقای سلامت در جوامع هستند.
وی با اشاره به نقش آفرینی سمنها در مبارزه با ویروس کرونا، اضافه کرد: تشکلهای مدنی در حوزههای مختلف از توانمندیهای بالایی برخوردارند و مشارکت حداکثری آنان در ترغیب مردم به قرنطینه، رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک در شرایط اپیدمی کرونا قابل تقدیر و ستایش است.
دکتر رضاعی به با بیان اینکه سلامت باید به شناسنامه افراد تبدیل و به هویت افراد عجین و سنجاق شود، یادآور شد: سمنها در فضای مجازی اجازه انتقال اطلاعات نادرست در خصوص درمان ویروس کرونا را ندهند چراکه پیامهای بهداشتی غیر موثق و بدون منبع رسمی اطمینان کاذب ایجاد میکند.
فعالیت ۲۲۰ سمن سلامت در کردستان
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با اشاره به اثربخشی مشارکتهای اجتماعی در بحرانهای مختلف گفت: جوامعی که پایگاه اجتماعی فعال و پشتوانه مدنی قویتری دارند در عرصههای گوناگون و حوادث متعدد در سطح دنیا موفق بودهاند همچنان که این اثربخشی در پاندمی کرونا قابل روئیت است.
فرزام بیدارپور با بیان اینکه زبان از حماسهآفرینی و انگیزه معنوی سمنها در ایام کرونا قاصر است، افزود: فعالیتهای داوطلبانه سمنها، بازویی توانا برای مجموعه بهداشت و درمان در مقابل با پاندمی کرونا است.
مدیر سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه در این جلسه ضمن قدردانی از تعامل، همکاری، تلاش و فعالیتهای سمنهای فعال حوزه سلامت که در یک سال اخیر به واسطه همهگیری کرونا اقدامات ارزندهای در راستای پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا انجام دادهاند، گزارشی از عملکرد سازمانهای مردم نهاد حوزه سلامت در امر پیشگیری و مقابله با کرونا از اسفند ماه سال گذشته تا کنون را ارائه داد.
دکتر بهرام کندایی با بیان اینکه سازمانهای مدنی بستر ساز ارتقای سلامت و پیشگامان این عرصه هستند افزود: از ۲۲۰ سمن در حوزه سلامت استان، ۷۰ سمن فعال با دانشگاه در تحقق دستیابی به اهداف سلامت نقش بی بدیلی دارند.
وی با اشاره به نقش ارزنده سمنهای حوزه سلامت در پاندمی کرونا، تاکید کرد: در مدت زمان یاد شده ۳۶۰ تیم متشکل از مدیران و اعضای سازمانهای مردم نهاد با محوریت اطلاعرسانی در ایام شیوع ویروس کرونا در استان اعزام و اصول پیشگیرانه را ترویج دادهاند.
کندایی اظهار داشت: همه ما قدردان همکاریهای دلسوزانه و مجدانه سازمانهای مردم نهاد در بازه زمانی شیوع کرونا در استان هستیم که با ترغیب خیرین به حمایت از دانشگاه به صورت حضوری و یا از طریق راه اندازی کمپینهای فضای مجازی با محتوای حساس سازی مقوله ماندن در خانه، استفاده از ماسک و پویش قطع زنجیره ویروس حامی و یاریگر مجموعه بهداشت و درمان هستند.
وی با بیان اینکه حضور ارزشمند و اثرگذاری سمنهای حوزه سلامت که از ابتدای شیوع ویروس کرونا با اگاهی بخشی، مردم را نسبت به خطر این واگیری، گسترش و خطر بیماری آگاه ساختهاند نقش بارزی در کنترل و مقابله با این بیماری ایفا کردهاند.
سرپرست امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان ضمن قدردانی از ایثار و تلاشهای جهادگونه مجموعه کادر بهداشت و درمان استان در مقابله با کرونا طی یک سال اخیر تا کنون گفت: سازمانهای مردم نهاد در ادوار و حوادث مختلف مسئولانه پای کار و داوطلبانه حامی دولت بوده است.
مراد جعفری با اشاره به اهمیت تعامل و همکاری سمنهای حوزه سلامت با دانشگاه اظهار کرد: تلاش داریم بستری جهت بهرهمندی حداکثری از ظرفیت عظیم سمنهای حوزه سلامت در استان فراهم شود تا با احساس مسوولیت نسبت به جامعه و انجام فعالیتهای اجتماعی با همکاری و در کنار هم توسعه و اهداف این بخش محقق شود.
در این مراسم با اهدای لوح تقدیر و جوایزی از سمنهای فعال حوزه سلامت تجلیل شد.
در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز یکشنبه ۲۴ اسفند ۸۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کردستان شناسایی شد و در حال حاضر ۱۴۲ بیمار در مراکز درمانی بستری هستند که ۲۲ نفر آنها در بخش آیسییو تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند.
از اسفند سال گذشته تاکنون یک هزار و ۹۳ کردستانی بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند.