شیراز_ایرنا _ آیا می‌توان چهارشنبه سوری امسال را همانند پارسال با کمترین حادثه و دوری از بیم افزایش کرونا سپری کرد؟ این پرسش پیش روی برنامه ریزان و مسوولان بهداشت و درمان استان فارس وجود دارد و تحقق آن مشارکت مردم و پایبندی به شیوه نامه‌های بهداشتی را می‌طلبد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، یکشنبه از مردم فارس درخواست کرد، چهارشنبه سوری امسال را همانند پارسال با کمترین حادثه و با توجه به شیوه‌نامه‌های بهداشتی سپری کنند.

دکتر مهرزاد لطفی در نشست روزانه ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید۱۹ اظهار کرد: با توجه نزدیک بودن شب چهارشنبه آخر سال، برخی افراد بدون در نظر گرفتن خطرات و بحران کرونا، برای برگزاری این مراسم پافشاری می کنند، اما بیشتر خانواده ها با آگاهی کامل از انتقال کرونا، برگزاری مراسم چهارشنبه سوری را لغو می کنند.

وی ادامه داد: ضرورت دارد خانواده ها با آگاهی بخشی فرزندان خود، از آسیب های احتمالی ناشی از سوختگی مواد آتش زا جلوگیری کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به دورهمی های خانوادگی به عنوان عامل موثر در انتشار بیماری کووید۱۹ گفت: دورهمی های خانوادگی در چهارشنبه آخر سال، باعث گسترش کروناو افزایش موارد ابتلا به این بیماری می شود که لازم است برپایی این دورهمی ها را به سال آینده و پس از انجام واکسیناسیون عمومی موکول کرد.

لطفی بر مشارکت بیشتر مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به کروناویروس تاکید کرد و گفت: یکی از نقاط موثر در کاهش موارد ابتلا به کروناویروس و پیشگیری از این ویروس منحوس، مشارکت، همراهی و همدلی مردم با مجموعه سلامت است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز عامل موثر در انتشار بیماری کووید۱۹ را دورهمی های خانوادگی عنوان کرد و ادامه داد: طبق بررسی های انجام شده، دورهمی های خانوادگی در برخی از شهرستان ها، بیشترین عامل در افزایش موارد ابتلا به کرونا است.

رییس دانشگاه همچنین در این نشست وضعیت آمار مبتلایان به کروناویروس و جانباختگان این بیماری در شیراز و استان، روند انجام تست های pcr در مراکز ۱۶ ساعته، فعالیت آزمایشگاه های تشخیصی کووید۱۹، همچنین اقدامات کارگروه های مختلف ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید۱۹ را ارزیابی کرد.

وی بر افزایش تست های تشخیصی کروناویروس در آزمایشگاه های سطح استان تاکید کرد و این امر را راهکاری اثربخش در بیماریابی سریع، قرنطینه افراد مشکوک و مبتلا و قطع زنجیره انتقال دانست.

لطفی همچنین نوید مرحله سوم واکسیناسیون علیه کروناویروس به گروه های هدف داد و ابراز امیدواری کرد تا با واکسیناسیون عمومی بتوان از انتشار گسترده این ویروس منحوس جلوگیری کرد.

مجموع جان باختگان کرونا در فارس به ۳هزار و ۳۰۸ نفر رسید

به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، مجموع جان باختگان ناشی از بیماری کووید۱۹ در فارس به سه هزار و ۳۰۸ نفر رسید.

اورنگ ایلامی در این نشست با اعلام جان باختن سه هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون را سه هزار و ۳۰۸ نفر اعلام کرد.

او اظهار کرد: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، ۶۶۶ هزار و ۱۶۳ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۱۷۹ هزار و ۷۰۰ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۴۸ هزار و ۵۴۳ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد چهار هزار و ۲۴ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۱۸۳ هزار و ۷۲۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند را نیز ۵۵۸ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، ۸۹ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

ایلامی همچنین از بهبودی ۱۷۴ هزار و ۳۰۹ نفر از ابتدا تاکنون سخن گفت که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، شست و شوی مرتب دست ها و پرهیز از ترددهای غیرضرور و عدم حضور در دورهمی های خانوادگی را عامل موثر در پیشگیری از ابتلا به کروناویروس و قطع زنجیره انتقال آن عنوان کرد.