ارومیه- ایرنا- نائب رییس و سخنگوی شورای عالی وکلا گفت: این مرکز آمادگی دارد تا بدون هیچ چشم داشتی، تجربیات خود در برگزاری آزمون وکالت را به کانون‌های فعال در این حوزه انتقال دهد.

"یوسف رضا ادیب‌زاده" یکشنبه شب در یک نشست مطبوعاتی در ارومیه با اشاره به برگزاری آزمون وکالت در موعد مقرر توسط مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، اظهار داشت:  متاسفانه برگزار نشدن آزمون وکالت توسط کانون‌های وکلا به بهانه کرونا، سبب آسیب روحی و روانی به داوطلبان شده است از اینرو ما این آمادگی را داریم تا در اسرع وقت و بدون هیچ چشم داشتی تجربیات خود در برگزاری آزمون به همکاران خود انتقال دهیم.

وی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه را تنها نهاد ملی ارائه دهنده خدمات حقوقی و مشاوره‌ای در کشور عنوان کرد و افزود: در کنار نظارت بر کانون‌های وکلا، قطعا رقابت سالم در هر حوزه‌ای سبب رشد مجموعه‌ها خواهد بود.

رییس کمیسیون حمایت اعضا و صیانت از مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، با اشاره به اینکه در حال حاضر این مرکز علاوه بر انجام امور وکالت، کارشناسی و مشاوره خانواده، فعالیت های خود را در حوزه های علمی، آموزشی و پژوهش در زمینه‌های تخصصی گسترش داده است، ادامه داد: به جرأت می‌توان گفت در حال حاضر این مرکز یکی از برترین مراکز ارائه خدمات تخصصی مشاوره ای، حقوقی و کارشناسی در کشور است.

وی در رابطه با قانون مصوب در دوره گذشته قوه قضاییه مبنی بر تبصره ۴۸ این قانون که زندانیان امنیتی در مرحله تحقیق مقدماتی تنها می‌توانستند وکلایی انتخاب کنند که قوه قضاییه تاییدشان کرده باشد، گفت: ما به عنوان مرکز وکلا و مدافع نهاد حقوق عامه از بدو تاسیس این تبصره مخالف آن هستیم چرا که همه افراد از دیدگاه قانون به عنوان دفاع از حقوق عامه برای ما یکی است.

"ادیب‌زاده" دفاع از جنس انسان را دفاع از حقوق عامه توصیف کرد و ادامه داد: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده از سوی حقوقدان‌ها و دستور رییس قوه قضاییه این ماده حذف شده و وجاهت قانونی ندارد.

وی اضافه کرد: در هیچ پرونده اقتصادی این ماده هم اکنون اجرا نمی‌شود ولی باید خاطرنشان کنیم که در برخی از پرونده‌های خاص امنیتی هنوز قابلیت اجرایی دارد.

نائب رییس و سخنگوی شورای عالی وکلا با ابراز امیدواری به ریشه کن شدن ویروس کرونا، گفت: متاسفانه از زمان پیدایش این ویروس منحوس بیش از ۱۸ نفر از وکلای این مرکز جان باخته‌اند.

وی با بیان اینکه‌ مرکز همیشه آمادگی خود را برای ارائه خدمات تخصصی به تمامی نهادها و دستگاه‌های اجرایی کشور اعلام کرده است افزود: در حوزه‌های مختلف خدمات صنفی، این نوع خدمات به اقشار کم بضاعت، ایثارگران و خانواده‌های معظم شهدا بصورت تبرعی و معاضدتی ارائه می‌شود.

در ادامه این جلسه "رامتین قانع" معاون وکلای مرکز و دبیر شورای عالی وکلای قوه قضاییه با بیان اینکه این مرکز در حال حاضر دارای حدود ۳۰ هزار عضو وکیل است گفت: هم اکنون به ازای هر ۱۰ هزار پرونده قضائی و حقوقی در ایران تعداد ۴۱ نفر وکیل وجود دارد که این رقم در کشوری همچون کانادا معادل ۶۰۰ وکیل به ازای هر ۱۰ هزار پرونده است.

وی با اشاره به اینکه مقایسه پرونده‌های قضایی در ایران به ازای هر ۱۰ هزار وکیل به نسبت با سایر کشورها زیاد منطقی به نظر نمی‌رسد چرا که فرهنگ‌ استفاده از وکیل در کشورها متفاوت است افزود: متاسفانه در ایران فقط در صورت تشکیل پرونده قضایی به سراغ وکیل می‌روند.

"قانع" همچنین از راه اندازی خط تلفنی  ۱۲۹ مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوره خانواده قوه قضائیه در آذربایجان‌غربی و از سال اینده خبر داد و اظهار داشت: این سامانه تلفنی در آذربایجان‌غربی نیازمند برخی زیرساخت‌ها است که طبق گفته مسوولان استانی مرکز به زودی راه اندازی خواهد شد و با راه اندازی آن به صورت ملی هر گونه مسایل، مشکلات و پرسش های مردمی دسته بندی شده و برای پیگیری در اختیار استان های مختلف قرار می گیرد.

وی با اشاره به یک سیاست نادرست در قبال افزایش وکلا در کشور، بیان کرد: متاسفانه بینش خاصی در تصمیم گیری‌ها معتقد است که افزایش تعداد وکلا منجر به کاهش قیمت وکالت و استفاده بیشتر مردم از وکلا خواهد شد که آینده نشان خواهد داد که بینش درستی نیست.