به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز دوشنبه در سی و یکمین جلسه ستاد تنظیم بازار کردستان اظهار داشت: در همین راستا به ۲۸ هزار خانوار مرزنشین، ۱۹ میلیون ۴۵۰ هزار ریال واریز میشود.
وی با بیان اینکه پرداخت سود حاصل از فروش سوخت برای کمک به معیشت مرزنشینان است، اضافه کرد: از تجار و بازرگانان میخواهم که فعالیت بیشتری در بازارچههای مرزی داشته باشند تا کمکی برای رونق مرز و معیشت مرزنشینان باشد.
استاندار کردستان در بخش دیگری از صحبتهایش خواستار توزیع زیاد مرغ در بازار برای کاهش قیمت این کالا شد و افزود: تولیدکنندگان و اتحادیه مرغداران با همکاری دستگاههای مربوطه، عرصه مرغ را در بازار بالا ببرند تا قیمت این کالا در استان افزایش نیابد و فشار مضاعف بر مردم وارد نشود.
مرادنیا تاکید کرد: باید به وضعیت اقتصادی مردم باشیم و در شرایط اقتصادی کنونی، مصرفکنندگان را درک کرده و با افزایش عرضه مرغ در بازار مانع از افزایش قیمت آن شویم.
وی با بیان اینکه توقع دارم تولیدکنندگان و دستگاههای مرتبط از جمله جهاد کشاورزی به فکر تعدیل قیمت مرغ در بازار باشند، افزود: البته این به معنای آن نیست که تولیدکننده هم متضرر شود، بلکه مرغدار باید با قیمت مناسب و در زمانی معقول، اقدام به توزیع و فروش مرغ در بازار کنند.
استاندار کردستان با بیان اینکه ۴۰ درصد تولید مرغ مرغداریها در استان مصرف میشود، اضافه کرد: عرضه مرغ منجمد هم باید در بازار بیشتر شود تا در چند روز آینده و اواخر سال، قیمتها تعدیل شود، چراکه بعد از تحویل سال نو و تعطیلات نوروزی، با کاهش تقاضا، خود به خود قیمت مرغ تعدیل خواهد شد.
مرادنیا بر استفاده از فرصت مرز برای ورود کالاهای اساسی تاکید کرد و اظهار داشت: فصایی ایجاد شود کالاهایی که میتوانیم از مرز وارد کنیم، این کار سریعتر انجام شود تا کمکی برای معیشت مرزنشینان نیز باشد.
وی با بیان اینکه کمبودی در زمینه تامین کالاهای اساسی در استان نداریم، یادآور شد: با برنامهریزی صورت گرفته، برای تعدیل قیمت میوه شب عید، ۶۵۰ تن پرتقال و ۳۰۰ تن سیب برای کمک به تنظیم بازار توزیع میشود.
میوه شب عید تا ۲۰ درصد زیر قیمت بازار عرضه میشود
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان نیز اظهار داشت: امسال توزیع میوه شب عید در استان ۱۵ تا ۲۰ درصد زیر قیمت بازار انجام خواهد شد و سه میلیارد و ۹۰ میلیون ریال بیشتر از سال گذشته یارانه در نظر گرفته شده است.
خالد جعفری با بیان اینکه در صورت لزوم در قیمت میوههای توزیعی شب عید، بازنگری خواهد شد، افزود: در بحث تامین مرغ، جوجه به اندازه کافی تامین نشده است و باید برای رفع این مشکل مرغداریها تلاش بیشتری داشته باشند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم با بیان اینکه امسال بیش از ۶۳ هزار تن کنجاله و ۱۲۸ هزار تن ذرت در استان توزیع شد، افزود: امسال یک هزار و ۴۸۵ تن مرغ منجمد توزیع شده و میزان جوجهریزی به بیش از ۴۳ هزار قطعه رسیده است.
محمدفرید سپری به تولید ۱۰۶ هزار تن گوشت مرغ در سال جاری در استان اشاره کرد و گفت: امسال در بحث تولیدوشت مرغ به رتبه هشت کشور ارتقا پبدا کردیم و در حال حاضر روزانه ۱۲۵ تن مرغ زنده کشتار شده و در روز ۹۰ تن هم در بازار عرضه میشود.
وی قیمت هر کیلو مرغ را در بازار از ۲۴۶ هزار ریال تا ۲۵۲ هزار و ۸۰۰ ریال عنوان کرد و یادآور شد: باید قیمت هر کیلو مرغ زنده به ۲۰۴ هزار ریال کاهش یابد تا تعادلی در قیمت این کالا ایجاد شود.
۷۸ غرفه در کردستان برای فروش میوه شب عید تعیین شد
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این نشست گفت: برای توزیع و فروش میوه شب عید، امسال ۷۸ غرفه در شهرهای مختلف استان در نظر گرفته شده که ۲۳ غرفه در سنندج و ۵۵ غرفه هم مربوط به دیگر شهرستانها است.
محمد درهوزمی با بیان اینکه امسال ۶۵۰ تن پرتقال و ۳۰۰ تن سیب برای شب عید تامین شده است، اظهار داشت: امسال قیمتها افزایش پیدا کرده و پرتقال هر کیلو ۱۱۵ هزار ریال و سیب زرد ۱۰۰ هزار ریال و سیب قرمز هم کیلویی ۸۰ هزار ریال توزیع میشود.
وی به وجود ۵۵ فروشگاه توزیع کالای ستاد تنظیم بازار در سنندج و اضافه کردن ۳۴ فروشگاه صنفی دیگر اشاره کرد و افزود: در شهرستانهای دیگر استان هم ۹۹ محل برای عرضه کالاهای تنظیم بازار در نظر گرفته شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون چهار هزار و ۱۱۰ تن توسط این سازمان و هشت هزار و ۷۵۰ تن روغن نیز توسط شرکتهای توزیع در نقاط مختلف استان تامین و توزیع شده است.
درهوزمی به تامین و توزیع پنج هزار و ۲۱۰ تن شکر در استان اشاره کرد و اظهار داشت: در این مدت ۱۴۶ تن گوشت قرمز منجمد، یک هزار و ۳۷۹ تن مرغ منجمد و ۶۴ هزار و ۲۷۶ حلقه لاستیک توزیع شده است.