استان‌ها- ایرنا- نگرانی از تعطیلات نوروز و افزایش سفرها و دید و بازدیدها مهمترین موضوعی است که با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال از سوی مسوولان و کادردرمان مطرح می‌شود، دغدغه‌ای که اگر بی‌اهمیت تلقی شود دستاوردی جز چرخش دوباره کرونا نخواهد داشت.

هر چند که بنا بر اظهارات مسوولان وزارت بهداشت به دلیل افزایش شناسایی بیماران، اجرای طرح شهید سلیمانی و رعایت پروتکل های بهداشتی از طرف مردم و اصناف، مرگ و میر کرونایی در ۵۰ درصد استان‌های کشور صفر است و در کنار آن تولید واکسن کرونا در کشور و واکسن های وارداتی شرایط را بهتر کرده اما این ثبات نسبی، شکننده است.

برخی بی‌احتیاطی‌ها اکنون نگرانی از شیوع ویروس کرونا را بیشتر کرده و این زنگ خطر برای نقاطی که نسبت به موارد بهداشتی کم توجه هستند به صدادرآمده که به وضعیت نارنجی و قرمز و در نهایت محدودیت های شدید بازگردند.

در این رابطه رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز از رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی در برخی شهرستان‌های استان خبر داده و گفته است که احتمال تغییر وضعیت کرونایی از نارنجی به قرمز در برخی مناطق وجود دارد.

دکتر فرهاد ابول نژادیان اظهار داشت: اکنون غیر از شهرستان های شادگان، هویزه، خرمشهر و دشت آزادگان که از وضعیت قرمز کرونایی خارج شدند، احتمال تغییر وضعیت برخی از شهرهای دیگر استان به دلیل رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی از نارنجی به قرمز وجود دارد.

وی یادآورشد: در زمان حاضر یک هزار و ۷۳۴ بیمار کرونایی در بیمارستان های خوزستان بستری هستند که از این تعداد ۴۲۰ نفر در بخش مراقبت های ویژه و بیش از یک هزار و ۳۰۰ نفر در بخش عادی قرار دارند.

اکنون هفت شهرستان اهواز، آبادان، دزفول، شوشتر ، ماهشهر، کارون و رامهرمز در وضعیت قرمز قرار دارند و ۹ شهرستان نارنجی هستند.

درباره وضعیت کرونایی استان آذربایجان غربی نیز رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی این استان گفت: مبتلایان به کرونای جهش یافته انگلیسی در استان به هشت نفر افزایش یافته که سه نفر از آنان مربوط به ارومیه است.

دکتر جواد آقازاده با بیان اینکه از این تعداد، سه نفر در ارومیه، ۲ نفر در پیرانشهر و مهاباد و یک نفر در شاهین دژ شناسایی شده اند، اضافه کرد: پیش از این، یک نفر در مهاباد و یک نفر در پیرانشهر به کرونای انگلیسی مبتلا شده بود که طی روزهای اخیر، سه نفر در ارومیه و یک نفر در هریک از شهرهای مهاباد، شاهین دژ و پیرانشهر به این تعداد اضافه شده است.

با توجه به اینکه براساس آخرین رنگ‌بندی وضعیت شیوع کرونا در خراسان جنوبی، هشت شهرستان این استان از جمله بیرجند در وضعیت زرد (متوسط خطر) و سه شهرستان در وضعیت آبی (کم خطر) قرار دارد، محمدعلی واقعی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی اعلام کرد که گفت: اسکان نوروزی برای دومین سال متوالی در مدارس و مراکز رفاهی این استان انجام نمی‌شود و این شرایط در ارتباط با خانه‌های معلم در تمامی شهرستان‌ها هم رعایت خواهد شد.

محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان‌شرقی هم گفت: با وجود اینکه هنوز از سوی ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا ممنوعیت سفر به این استان اعلام نشده اما برای جلوگیری از شیوع این بیماری، شرایط استقبال از میهمانان نوروزی در استان وجود ندارد.

از استان اردبیل هم به نقل از رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اعلام شد: در شبانه روز گذشته یک نفر از مبتلایان به کرونا در این استان جان باخت و ۲۱ مبتلای جدید نیز در مراکز درمانی استان بستری شدند.

دکتر شهرام حبیب‌زاده گفت: شیوع کرونا در استان اردبیل در وضعیت پایدار قرار دارد و با ادامه این شرایط، مجموع آمار بستری همزمان مبتلایان کرونا در این استان نیز به ۱۵۹ نفر رسیده و در یک سال گذشته تعداد کل فوتی ها به یک هزار و ۴۱۸ نفر رسید.

بنا به اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، هم‌اکنون کل این استان در زمینه شیوع کرونا در وضعیت آبی و هشت شهرستان بیله‌سوار، سرعین، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت و گرمی نیز در وضعیت آبی (وضعیتی بین سفید و زرد) و چهار شهرستان اردبیل، خلخال و مشگین‌شهر و پارس‌آباد از سه هفته پیش در وضعیت زرد قرار دارند.

مدیر روابط ‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز اعلام کرد: اکنون ۱۰۱ بیمار کووید ۱۹ در مرکزهای درمانی کاشان و آران و بیدگل که اکنون در شرایط زرد قرار دارد، تحت درمان هستند.

مریم امیدی با بیان اینکه از مجموع کرونایی‌های پذیرش شده ۸۹ بیمار در مراکز درمانی کاشان و ۱۲ بیمار در آران و بیدگل بستری هستند، افزود: در ۲۴ ساعت گذشته بیمار فوت شده به دلیل کووید ۱۹ در این منطقه ثبت نشد اما در این مدت ۱۵ نفر از ۳۲  تا ۸۶ سال با علایم ویروس کرونا در مرکزهای درمانی کاشان و آران و بیدگل پذیرش شدند.

همچنین با افزوده شدن ۳۵ کرونایی دیگر در استان سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان به این ویروس به ۲۸ هزار و ۹۷نفر رسید.

این مطلب را رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان و عضو ستاد کرونا سیستان و بلوچستان اعلام کرد و گفت: هم‌اینک ۷۴بیمار با علایم تنفسی در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان بستری هستند. 

دکتر محمد هاشمی شهری اظهارداشت: با افزوده شدن یک نفر دیگر شمار درگذشتگان این ویروس در سیستان و بلوچستان تا کنون به یکهزار و ۱۷۱ نفر رسیده است.

بر اساس آخرین اطلاعات از مجموع هفت شهرستان تابعه البرز ، پنج شهرستان زرد و ۲ شهرستان آبی کرونایی است و رییس دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده است که با وجود تلاش های مدافعان سلامت ، هفت بیمار کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان جان باختند.

دکتر محمد فتحی گفت: با فوت این افراد ، شمار جانباختگان کووید۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تا کنون به ۲ هزارو ۷۹۱ نفر در استان البرز رسید و اکنون ۳۴۲ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان البرز تحت مراقبت درمانی قرار دارند.

رمحمد دهقانی ییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم با بیان اینکه با شناسایی هفت مورد جدید مبتلا به کرونای جهش یافته انگلیسی، آمار کل مبتلایان به این نوع ویروس کرونا در استان خراسان جنوبی به ۲۶ نفر رسیده است، گفت: از این تعداد، ۲ مورد مربوط به شهرستان طبس و پنج مورد در شهرستان بیرجند شناسایی شدند.

گزارش‌های کرونایی از استان‌ها

مرکز ایرنا در رشت گزارشی با عنوان مدافعان سلامت؛ قهرمانان بحران کرونا منتشر کرده و به منظور قدردانی از تلاش های این ایثارگران و بزرگداشت یاد شهدای سلامت با برخی از پزشکان بهبود یافته از بیماری کووید ۱۹ در استان گفت و گویی انجام داده و نوشته است: متخصصانی که گذر از پیچ تند کرونا را نیازمند همدلی و یکصدایی مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ضرورت توجه به محدودیت‌ها دانسته و معتقدند: مردم ایران اسلامی همواره در بزنگاه ها و شرایط حساس در کنار هم با اتحاد و همدلی توانسته از شرایط سخت عبور کنند این بار نیز یکصدا  و همدل اما با فاصله از همدیگر و رعایت پروتکل ها می توانند این دوران را هم به سلامت بگذرانند.

مدافعان سلامت، قهرمانان حکایت کرونا، بزرگ مردان و زنانی که با شیوع این ویروس سرکش، بیماران را در برابر این این بیماری مهلک تنها نگذاشتند و با تمام توان پای کار ماندند و در این میان عده ای از آنان به این ویروس وحشی مبتلا شدند و تعدادی دیگر جانشان را در راه خدمات رسانی از دست دادند.

بر اساس آخرین آماری که چندی قبل  روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان اعلام کرد : ۳۰ نفر از پزشکان، پرستاران و سایر نیروهای مرکز بهداشتی و درمانی استان به عنوان مدافعان سلامت جانشان را از دست دادند و ۱۷۸ پرستار، ۹۵ پزشک و ۱۳۸ نفر از سایر نیروها در مراکز بهداشتی و درمانی به دلیل بیماری کرونا در بیمارستان های گیلان بستری شدند ضمن اینکه افرادی از کادردرمان به این بیماری مبتلا شده اما جز آمار بستری ها نیستند.

سور کرونا همپای سوز چهارشنبه‌سوری عنوان گزارش دیگری است از مرکز مشهد که به دلهره های چهارشنبه آخر سال در کنار ویروس کرونا اشاره کرده و این موضوع را دستمایه تهیه این گزارش کرده است.

در بخشی از این مطلب می خوانیم: سور و جشن سنت کهن چهارشنبه سوری در گذر زمان هویت اصلی خود را از دست داده و با اقدامات مخاطره‌ آمیز همراه شده که البته امسال شیوع ویروس ویروس کرونا خطر آن را مضاعف کرده است.

ایرانیان از روزگاران کهن در غروب آخرین چهارشنبه سال با برپایی آتش و خواندن شعر "زردی من از تو، سرخی تو از من" با شادمانی به استقبال سال نو می‌رفتند اما این سنت زیبا در دهه اخیر به تهدیدی برای جامعه تبدیل شده و این سور جای خود را به سوز داده ‌است.
البته چهارشنبه سوری، امسال برای دومین بار با شیوع ویروس کرونا نیز عجین شده و شرایط و تهدید را حادتر کرده ‌است، در کنار حوادث ناشی از ترقه بازی و آتش بازی، تجمع افراد نیز به خودی خود عامل خطر است و منجر به شیوع و سرکش شدن ویروس کرونا می‌شود.

گزارش دیگر امروز حاصل تلاش خبرنگار ایرنا در شیراز است با عنوان "کارزار با کرونا" پیشکش هنرمندان موسیقی شیراز به فعالان سلامت که به جزئیات تولید 

قطعه موسیقی کارزار با کرونا کاری از ارکستر موسیقی هنرمندان شیراز ، در دستگاه چهارگاه به سرپرستی و آهنگ سازی سعید نیاکوثری و تقدیم آن به کارکنان بهداشت و درمان و شهدای مدافع سلامت پرداخته است.

قطعه کارزار با کرونا با همت مجدانه و قریحه هنری هنرمندان شیراز بر شاخسار فرهنگ و هنر فارس شکوفا شده است، این اثر هنری که با استقبال و رضایت خانواده های کارکنان بهداشت و درمان و برخی از هنرمندان موسیقی شیراز روبرو شد به زعم فعالان این عرصه در شیراز، یکی از ماندگارترین افتخارات فرهنگی این شهر در عرصه موسیقی خواهد بود.

 موسیقی کارزار با کرونا با مقدمه ای در توصیف از خودگذشتگی های کارکنان بهداشت و درمان با صدا و به خوانی همایون یزدان پور آغاز می شود، این مقدمه فضای احساسی مناسبی را در ذهن  مخاطب ایجاد می کند و با صدای دستگاه چهارگاه و متن ترانه مرتبط می سازد.

آخرین پنجشنبه سال و میزبانی از موج چهارم کرونا نیز حاصل زحمات خبرنگار ایرنا در خرم آباد است که به توصیف شرایط خانواده هایی پرداخته که یکی از اعضای خود را در اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده اند و در این روزهای پایانی سال حال خوشی ندارند.

جولان کرونا در چهارشنبه آخر سال گزارش دیگر امروز ایرنا است که به همت خبرنگار خمین آماده شده و جدال کرونا و چهارشنبه سوری و خطرات این دو را تشریح کرده و نوشته است: رسم چهارشنبه سوری از دیرباز به عنوان نماد صلح و دوستی، عشق و همبستگی مطرح بوده و ایرانیان با افروختن آتش در چهارشنبه پایانی سال به استقبال بهاری دلپذیر می رفتند اما این رسم پرهیجان در آخرین چهارشنبه امسال می‌تواند بستر شیوع بیشتر کرونا را فراهم کند.

چهارشنبه سوری در سال‌های اخیر با موضوعاتی درآمیخته که به جای آرامش، با تشویش و خطر همراه بوده و از سال گذشته و با شیوع کرونا چهارشنبه سوری علاوه بر خطر آتش سوزی و صدمات جانی، ابتلا به کووید ۱۹  را نیز با خود دارد.
رسم چهارشنبه سوری شاید فرصتی برای کنار هم بودن، شادی و زدودن تیرگی‌ها و کدورت‌ها است اما پس از همه گیر شدن کووید ۱۹ و تاکید مسئولان بهداشتی برای فاصله اجتماعی، چهارشنبه سوری امسال باید بدون ازدحام و آیین‌های مرسوم سال‌های گذشته برگزار شود.
صدای مهیب مواد محترقه از هفته گذشته در خیابان‌ها و کوچه‌های خمین به گوش می‌رسد و نوجوانان و جوانان با پرتاب این مواد برای مدتی کوتاه دچار شادمانی می شوند و ترس و دلهره را در فضای شهر بیشتر می‌کنند.

عناوین دیگر خبرهای کرونایی استان‌ها

- عباسعلی درستی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: در یک ماه گذشته برای ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در استان واکسن کرونا تزریق شده است.

- دکتر محسن نژاد مسوول بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی گفت: احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق ماهی قرمز رد شده است.

- مریم بیدخام مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین گفت: نهادهای مردمی در استان قزوین شامل تشکل‌های مردم نهاد، گروه‌های اجتماعی، مددکاران، گروه‌های جهادی، بسیج محلات، کانون‌های مساجد و کمک‌های فردی و خیرخواهانه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در قالب تیم‌های نیکوکاری، جهادی و تشکل‌ها ۵۲ میلیارد تومان برای مقابله با کرونا کمک کرده‌اند.

- علی باقری مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت گلستان گفت: تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ عدد واکسن ۲ دوزی (دو مرحله‌ای) "اسپوتنیک وی" در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار گرفته که حدود ۲ هزار دوز آن به کادر درمان و جانبازان تزریق شده است.

- دکتر ابوذر صباغی سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: تاکنون چهارهزار و ۹۹۲ آزمایش سریع تشخیص کرونا در اجرای طرح شهید سلیمانی در این شهرستان و ۶۴۹ بیمار مبتلا به  بیماری کووید۱۹ شناسایی شده است.

- سردار محمد حسین حمیدی رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: دوربین‌های شهری در ایام پیش رو تخلفات رانندگی را به دقت رصد می‌کنند و محدودیت‌های تردد شبانه طبق نظر ستاد ملی مقابله با کرونا همچنان ادامه خواهد داشت.

- دکتر امرالله اورکی رییس بیمارستان شهدای ایذه گفت: پریجان بارسنی از پرسنل بیمارستان شهدای ایذه در راه مبارزه با کرونا، به جمع شهدای سلامت کشور ملحق شد.

- شهرام فرجی معاون امور هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: ویروس کرونا ۱۴۰ میلیارد ریال خسارت به بخش‌های مختلف فرهنگ و هنر این استان وارد کرده است.

تازه‌ترین وضعیت کرونایی در کشور؛ آمار فوتی ها دوباره سه رقمی شد

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران گفت: با فوت ۱۰۰ نفر از مبتلایان بیماری کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۶۱ هزار و ۳۳۰ نفر رسیده است.

وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۵ اسفند ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیص هفت هزار و ۹۸۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۹۶۳ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۷۵۴ هزار و ۹۳۳ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۴۹۹ هزار و  ۳۰۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین سه هزار و ۸۳۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۱ میلیون و ۷۸۱ هزار و ۳۱۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون بیش از ۱۲۰ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. 

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.