تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۸

تهران- ایرنا- رئیس‌ جمهوری فرانسه که تاکنون در برابر اعمال دوباره قرنطینه، مقاومت کرده، هفته سرنوشت سازی پیش رو خواهد داشت. باید دید آیا او در مواجهه با افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹ و همچنین وخامت اوضاع در بیمارستان های این کشور همچنان از وضع محدودیت های سخت‌گیرانه کرونایی امتناع می کند؟

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، روزنامه فرانسوی لوپریزین نوشت: در حالی که امانوئل مکرون رئیس ‌جمهوری فرانسه تاکنون برای مهار شیوع کرونا به دو اهرم تداوم روند واکسیناسیون و رعایت دستورالعمل های بهداشتی اتکا کرده، اما آمارها و ارقام حکایت از اوج گیری کووید-۱۹ در این کشور دارد. حال پرسشی که مطرح می شود این است که آیا او به این دلیل از اعمال اقدامات سختگیرانه و قرنطینه خوددرای کرده تا با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، از محبوبیت او کاسته نشود؟

این روزنامه فرانسوی افزود: هفته سرنوشت سازی پیش روی مکرون است؛ وی که تاکنون در برابر اعلام دوباره قرنطینه در فرانسه مقاومت کرده؛ اما طی چند روز اخیر بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ها مملو از بیماران بدحال به خصوص جوان تر شده، حمل و نقل بیماران با اختلال مواجه شده و آمار کل جانباختگان کرونا در این کشور بر اساس منابع رسمی از ۹۰ هزار نفر گذشته است.

لوپریزین تصریح کرد: الیزابت بورن، وزیر کار فرانسه نیز به کووید-۱۹ مبتلا شده است.

این روزنامه فرانسوی در ادامه نوشت: در میان این بحبوحه،  مخالفان دولت مکرون با انتقاد از ناهماهنگی ها در کنترل بحران شیوع کرونا، فرصتی برای به گوش رساندن اعتراضات خود یافتند. با این حال، نشست شورای دفاع روز چهارشنبه تعیین می کند که آیا قرنطینه در پایتخت و سایر مناطق دوباره اعمال خواهد شد؟

یکی از مشاوران دولت تصریح کرد مکرون برای تصمیم گیری در مورد این موضوع صرفا به نظر شورای علمی و شاخص ها و آمارهای حوزه سلامت اکتفا نخواهد کرد و سیاست بر این تصمیم سایه افکنده است.

به نوشته لوپریزین، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اگر در ماه گذشته (فوریه) قرنطینه و محدودیت های سخت کرونایی به سرعت برقرار می شد، در حال حاضر در شرایطی نبودیم که این پرسش را مطرح کنیم که آیا اعمال دوباره قرنطینه برای مقابله با بحران شیوع کرونا اجتناب ناپذیر است؟

فرانسوا پاتریات، رئیس حزب جمهوری به پیش در سنا، عنوان کرد: دولت ایتالیا نیز ابتدا قرنطینه اعمال کرد و با نزولی شدن منحنی مبتلایان به کووید-۱۹  رستوران ها و موزه ها را بازگشایی کرد و دوباره با افزایش آمارهای روزانه، مقررات قرنطینه را برقرار کرده است.

وی افزود: اعمال محدودیت ها و همچنین تعطیلی ها و بازگشایی دوباره آن ها در همه کشورها امری طبیعی محسوب می شود.

 فرانسه در حالی مشغول واکسیناسیون افراد در برابر ویروس کووید-۱۹ است که عملکرد کلی این کشور در مدیریت بحران شیوع کرونا از ابتدای شیوع آن چندان رضایت بخش نبوده و مردم و مسئولین دولت را زیر تیغ انتقادات فراوانی برده اند.  

براساس آخرین آمار منتشره از سوی تارنمای ورد میترز؛ فرانسه با بیش از چهار میلیون و ۷۱ هزار مبتلا به کووید ۱۹ و بیش از ۹۰ هزار جان باخته ناشی از آن، در رتبه ششم کشورهای جهان و رتبه سوم اروپا قرار دارد.