لبخندهای امروزش برای پیرمرد شاید شیرینتر از قهقه روزهای نخست ازدواجشان باشد؛ هرچند که مردش آن روزها را به دلیل ابتلایش به آلزایمر به خاطر نمیآورد.
کارگردان این فیلم کوتاه میگوید: پیرزن داستان ما میخواهد همان زن جوانی باشد که روزی مورد تحسین و تشویق شوهرش بود؛ اگرچه شوهرش دچار اختلال ذهنی شده و پیرزن را نمیبیند اما وی تلاش میکند حتی به جای یک زن دیگر، از سوی همسرش دیده شود.
به گفته «فریبا قاسمزاده» این فیلمنامه در واقع تجربه نهفته هر زنی است که در اینجا در قالب داستانی کمیک تراژدیک مطرح میشود.
وی تاکید میکند که در دکوپاژ، انتخاب لنز و زاویه دوربین هم سعی شده تا تناسب با مفهوم رعایت شود؛ البته نورپردازی برای نشان دادن حس و حال در این فیلم بسیار مهم است.
نویسنده فیلمنامه «پی یس» نیز میگوید: پیرمرد در خلال این فیلم چیزی به بیاد نمیآورد البته در این خصوص تلاشی هم از سوی پیرزن احساس نمیشود.
به گفته «مهدی آذری» فیلم با همان سوز و تحمل زن به پایان میرسد و جذابترین بخشهای فیلم، جاهایی است که زن در دو راهی عشق و نفرت قرار میگیرد.
به گزارش ایرنا نقطه قوت این فیلم کوتاه، سناریو آن به شمار میرود و لوکیشن تولید آن هم یک ایستگاه متروکه در ۲۰ کیلومتری مراغه به نام «گلتپه» است.
دستاندرکاران تولید فیلم «پی یس» به گفته خودشان پس از کسب موافقت راهآهن جمهوری اسلامی ایران، دستی به سر و روی ساختمان سنگی این ایستگاه کشیدهاند.
درخت خشکی نیز در جلو این ساختمان سنگی که دود شومینهاش از دور پیداست، توسط آنان جاگذاری شده تا خزان عمر این پیرمرد در یک لوکیشن خارج از شهر را نشان دهد.
«نرجس دلآرام» بازیگر نقش پیرزن از جذابیتهای این فیلم سخن به میان میآورد و میگوید: تا به حال همچنین فیلمی ندیده بودم و فرآیند انتقال پیام در آن تنها از طریق زبان بدن و حالت چهره اتفاق میافتد.
«کریم اشتری» از تبریز نقش پیرمرد را در فیلم «پی یس» بازی میکند؛ مرد بلند قامتی که چهرهاش بسیار جدی به نظر میرسد و در بخشهایی از ضبط این فیلم، زیر برف و سرمای این منطقه کوهستانی حتی خم به ابرو هم نمیآورد.
رییس انجمن سینمای جوان ایران دفتر مراغه نیز گفت: شورای پیچینگ از محل اعتبارات دفتر مراغه ۱۰ میلیون تومان برای تولید این فیلم اختصاص داده است و بقیه هزینهها را کارگردان تامین میکند.
«طاهره اسدی» با اشاره به اینکه این فیلم کوتاه به صورت سیاه و سفید تولید میشود، بیان کرد: علاوه بر «نرجس دلآرام» و «کریم اشتری»، «جهانگیر چالاکی» نیز در این فیلم ایفای نقش میکند.
وی این را هم گفت که امسال ۶ فیلم کوتاه با مشارکت این انجمن در شهر فرهنگی و تاریخی مراغه تولید شده است.