لندن – ایرنا – یک هفته‌نامه انگلیسی گزارش داد که همزمان با تحقیقات درباره جنایت‌های جنگی نیروهای ویژه انگلیس (SAS) در افغانستان، شواهد کشتار آن‌ها در این کشور به طور مرموزانه‌ای ناپدیده شده است.

به گزارش ایرنا، ساندی تایمز گزارش داد؛  سیف‌الله یار زمانی که نیروهای ویژه انگلیس در سال ۲۰۱۱میلادی به روستای آن‌ها در افغانستان یورش برده و خانواده‌اش را به قتل رساندند تنها ۱۹ سال داشت. زمانی که بازرسان ارتش در سال ۲۰۱۷ به کابل رفتند تا درباره این حادثه تحقیق کنند، او گفت که به او دست بند زده و از پدر، برادر و دو پسر عمویش جدایش کردند. یار عنوان کرد که پس از شنیدن صدای شلیک رگبار نیروهای انگلیسی رفتند و بستگان او جان باخته بودند.

گفته می‌شود که این حادثه دلخراش از سوی نیروی هوایی آمریکا تصویربرداری شده بود اما به طور مرموزانه‌ای ناپدید شده و مقامات واشنگتن قادر به ارائه شواهد این حادثه به دادگاه انگلیس، جایی که سیف الله یار علیه جنایت نیروهای انگلیسی شکایت کرده، نیستند.

براساس گزارش ساندی تایمز، این اولین باری نیست که شواهد جنایات جنگی صورت گرفته در افغانستان توسط نیروهای انگلیسی ناپدید می‌شود. سفر بازرسان پلیس ارتش سلطنتی انگلیس به کابل در سال ۲۰۱۷ یکی از آخرین ماموریت‌های آن‌ها برای تحقیق درباره جنایت‌های نیروهای ویژه انگلیس در افغانستان است. آن‌ها در این تحقیقات دریافتند که انگلیسی‌ها نیروهای ویژه افغان را آموزش داده تا در جنایات آن ها طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ شریک جرم باشند.

بازرسان پلیس ارتش انگلیس در جریان این تحقیقات ۴۲ سرباز را بازجویی کرده اما ان‌ها گفته‌اند چیزی با خاطر نمی‌آورند. جالب‌تر آنکه سلاحی که در ماجرای حمله به روستای سیف الله مورد استفاده قرار گرفت نابود شده است. قاضی دادگاه انگلیس این پرونده را «فراموشی جمعی» نامیده است.

این در حالیست که بر اساس گزارش ساندی تایمز، شواهد علیه نیروهای ویژه انگلیس رو به افزایش است. تحقیقات نشان می‌دهد که خانواده سیف الله با گلوله‌های به ضخامت ۵.۵۶ میلی‌متری، متعلق به تسلیحات انگلیسی کشته شده‌اند. مقامات نظامی انگلیس این یافته‌ها را رد کرده‌اند.  

دولت انگلیس اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی پرونده تحقیقات را مختومه اعلام کرد و از هیچ یک‌ از نیروهای ویژه این کشور شکایتی صورت نگرفت. با توجه به اینکه نیروهای ویژه انگلیس از نظارت پارلمان این کشور مستثنی هستند، حالا سیف الله یار امیدوار است بتواند از طریق دادگاه انگلیس علیه دولت این کشور اقامه دعوا کند.

به گزارش ایرنا، آمریکا و سایر متحدان غربی آن در پی حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ (۱۳۸۹) و به بهانه جنگ علیه تروریسم، در تاریخ هفتم اکتبر ۲۰۰۱ به افغانستان حمله کرد و دست به اشغال نظامی این کشور زد.

این حمله و اشغال نظامی که به بهانه سرنگونی گروه تروریستی طالبان صورت گرفت، منجر به بی‌ثباتی هرچه بیشتر این کشور و منطقه و برجای گذاشتن ده‌ها هزار کشته غیرنظامی افغان شد.