به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، در آیینی با حضور علیرضا رزمحسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت، طرح «اقتصاد مقاومتی با شرکتهای برتر» به ارزش ۶.۱ میلیارد دلار به ابتکار وزارت صنعت و با امضای تفاهمنامه بین این وزارتخانه و پنج شرکت برتر تولیدی در نخستین گام اجرایی شد.
به گفته «سعید زرندی» معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، این تفاهمنامهها شامل ۶۲ پروژه در زمینه معدن و صنایع معدنی، صنایع غذایی، ماشینسازی و صنایع پالایشگاهی است.
به گفته این مقام مسوول، هدف از تنظیم و امضای این تفاهمنامهها ایجاد امنیت سرمایهگذاری و تشویق بنگاهها برای توسعه و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی با تکیه بر توانمندیهای داخلی است.
وی ادامهداد: به این منظور از بین ۱۲ هزار بنگاه اقتصادی با اشتغال بیش از ۱۰ نفر، برپایه شاخصهای مختلف مانند اشتغال، صادرات و ارزش افزوده، تعداد ۱۰۰ شرکت برتر شناسایی و انتخاب شدهاند که از این تعداد ۳۹ شرکت در بخش پالایشگاهی، پتروشیمی و شیمیایی، ۲۱ شرکت در حوزه غیرفلزی، ۲۰ بنگاه در حوزه معدن و صنایع معدنی و ۲۰ بنگاه نیز در بخش ماشینسازی و نیرومحرکه فعالیت دارند.
زرندی گفت: امروز پنج شرکت چادرملو، ماشین سازی اراک، آلومینیوم المهدی، نفت سپاهان و شیرین عسل، در گام نخست حدود ۶.۱ میلیارد دلار موضوع تعریف کردهاند.
وی بیانداشت: برای تامین منابع مالی نیز از ظرفیت بازار سرمایه، منابع بانکی، آورده بنگاهها، منابع صندوق توسعه ملی و جلب مشارکت سایر بنگاههای برتر استفاده خواهد شد.
معاون وزیر صنعت تاکید کرد: در سالهای گذشته سرمایه گذاری در کشور رشد داشته، اما متناسب با تورم و استهلاک نبوده است.
وی ادامهداد: در این تفاهمنامه به دنبال تکمیل زنجیره ارزش، بهبود تراز تجاری کشور، نوسازی ماشین آلات، توسعه فناوریهای نوین، حرکت به سمت تنوع محصولات و ورود به بازارهای جهانی هستیم.
زرندی تصریحکرد: هرچند برای توسعه نیازمند بنگاههای بزرگ هستیم، اما در عین حال سیاست جدی ما توسعه بنگاههای متوسط و کوچک نیز هست.
وی اظهار داشت: آینده کشور از آن تولید بر محور فناوری است.