به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «سعید زرندی» در آیین امضای تفاهم نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با پنج شرکت برتر تولیدی در اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در جمع خبرنگاران افزود: پنج شرکت چادرملو، ماشین سازی اراک، آلومینیوم المهدی، نفت سپاهان و شیرین عسل، پتانسیل ۳۵۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری دارند.
وی به رویکردی در جهان اشاره کرد که شرکتهای بزرگ و برتر را به عنوان لکوموتیو اقتصادی تلقی میکند و گفت: اگر چنین شرکتهایی در کشورمان توسعه یابند، می توانند نقش آفرین جدی در مقوله توسعه باشند.
زرندی با اشاره به خروج برخی شرکتهای بزرگ در سالهای گذشته از کشورمان، بر لزوم اعتماد به این شرکتها تاکید کرد و ادامهداد: به دنبال فراهم کردن خط سبزی برای شرکتهای برتر هستیم.
وی یادآور شد: پنج شرکتی که امروز تفاهم نامه همکاری با آنها امضا شد، بیش از یکهزار هزار میلیارد تومان پتانسیل سرمایه گذاری دارند و ما آماده تبدیل ظرفیتهای بالقوه شان به بالفعل هستیم.
زرندی به سه شاخص اصلی اشتغال، صادرات و ارزش افزوده، همچنین ۱۹ پارامتر اصلی برای انتخاب ۱۰۰ شرکت برتر اشاره کرد و گفت: معتقدیم اگر این شرکتها تقویت شوند، تولید و سرمایهگذاری در ایران را متحول خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، تفاهمنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با پنج شرکت برتر تولیدی در نخستین گام از اجرای طرح «اقتصاد مقاومتی با شرکتهای برتر» به ارزش ۶.۱ میلیارد دلار امضا شد.
این تفاهمنامهها شامل ۶۲ پروژه در زمینه معدن و صنایع معدنی، صنایع غذایی، ماشینسازی و صنایع پالایشگاهی است.
هدف از تنظیم و امضای این تفاهمنامهها ایجاد امنیت سرمایهگذاری و تشویق بنگاهها برای توسعه و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی با تکیه بر توانمندیهای داخلی است.
به این منظور از بین ۱۲ هزار بنگاه اقتصادی با اشتغال بیش از ۱۰ نفر، برپایه شاخصهای مختلف مانند اشتغال، صادرات و ارزش افزوده، تعداد ۱۰۰ شرکت برتر شناسایی و انتخاب شدهاند که از این تعداد ۳۹ شرکت در بخش پالایشگاهی، پتروشیمی و شیمیایی، ۲۱ شرکت در حوزه غیرفلزی، ۲۰ بنگاه در حوزه معدن و صنایع معدنی و ۲۰ بنگاه نیز در بخش ماشینسازی و نیرومحرکه فعالیت دارند.
امروز پنج شرکت چادرملو، ماشین سازی اراک، آلومینیوم المهدی، نفت سپاهان و شیرین عسل، در گام نخست حدود ۶.۱ میلیارد دلار موضوع تعریف کردند.