شهرکرد_ ایرنا_ استاندار چهارمحال و بختیاری گفت:‌ اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان از ۲۵ اسفندماه۱۳۹۹ تا ۱۷ فروردین‌ماه ۱۴۰۰در آماده‌باش کامل قرار دارند.

اقبال عباسی روز سه‌شنبه در هشتمین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران چهارمحال و بختیاری در سال‌جاری تاکید کرد: این آماده‌باش به‌منظور پیشگیری از بروز حوادث احتمالی و خدمات‌رسانی مطلوب در استان است.
وی با اشاره اینکه چهارمحال و بختیاری از نظر کاهش بارش‌ها رتبه سوم را در کشور کسب کرد،افزود: این استان سال آینده، بزرگ‌ترین بحران در حوزه افزایش گرد و غبار و همچنین کمبود آب آشامیدنی، کشاورزی، مرتع، دامپروری و صنعت را خواهد داشت.
عباسی به ارتفاع بالای چهارمحال و بختیاری از سطح دریا اشاره و تصریح کرد:جاری شدن سیل، لغزش زمین، سقوط بهمن، بسته شدن جاده‌ها، کولاک و یخبندان، گرد و غبار، ریزگرد و فراوانی زمان وقوع حوادث در این استان بیشتر از نقاط دیگر کشور است.
وی ارائه برنامه برای پیش‌بینی و پیشگیری از بروز این حوادث در چهارمحال و بختیاری را ضروری دانست و یادآور شد: تقویت برنامه‌ریزی‌ها برای جلوگیری از بروز خسارت‌های ناشی از حوادث پیش‌بینی‌نشده در استان مورد توجه تمامی مسوولان دستگاه‌های اجرایی مرتبط باشد.
رییس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان اظهار داشت: توجه به ضوابط و معیارهای مرتبط با پدافند غیرعامل باعث کاهش مشکلات ناشی از بروز حوادث احتمالی خواهد شد.
وی گفت: شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری از هم‌اکنون نقاط احتمالی بحرانی در استان را شناسایی تا در صورت تشدید خشکسالی ناشی از کمبود بارش‌ها، نسبت به تامین آب به‌موقع و مقابله با بحران‌ها اقدام کند.
عباسی به فرارسیدن نوروز و همچنین شیوع ویروس کرونا اشاره و تاکید کرد: فرمانداران شهرستان‌های استان، خدمات به مسافران و گردشگران را براساس مصوبات ستاد مقابله با ویروس کرونا ارائه دهند.
وی افزود: به‌منظور جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا و پیشگیری از ایجاد بحران در این حوزه ، باید از حضور مسافران به استان جلوگیری شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در نوروز امسال تمامی اماکن اقامتی دولتی و کانون‌های عمومی دولتی گردشگری، توریستی و تفریحی در استان تعطیل است.
وی یادآور شد: با توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی مبنی بر بارش‌های بهاره، لایروبی رودخانه‌ها، سدها، بندها، نهرها و کانال‌های انتقال آب در دستور کار دستگاه‌های اجرایی مرتبط در چهارمحال و بختیاری به‌ویژه جهادکشاورزی و منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان قرار گیرد.
عباسی اظهار داشت: همچنین برآوردی از مشکلات کم‌آبی نقاط شهری و روستایی با اولویت نیاز آب در حوزه‌های آشامیدنی و کشاورزی تهیه و ارائه شود.
وی گفت: دستگاه‌های اجرایی مرتبط در استان برنامه سازگاری با کم‌آبی را تهیه، تدوین و به این ستاد ارائه کنند.
رییس ستاد پیشگیری، هماهنگی استان تاکید کرد: تقویم کوچ و زمان ورود عشایر به این استان ۲۵ اردی‌بهشت‌ماه سال آینده مشخص و اعلام شد.
وی افزود: تمامی فرمانداران شهرستان‌های در مسیر کوچ‌ موظفند با بستن راه‌ها، از ورود زودهنگام عشایر به درون چهارمحال و بختیاری جلوگیری کنند.
عباسی تصریح کرد: در این راستا اطلاعیه‌های مورد نظر به عشایر اعلام و برای همکاری بیشتر آنان، نشستی با بزرگان جامعه عشایر برگزار و در این خصوص توصیه‌های لازم ارائه شود.
به گزارش ایرنا، در این نشست فرمانداران چهارمحال و بختیاری گزارشی از روند فعالیت ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در شهرستان‌ها را ارائه کردند.