سمنان- ایرنا- چهارشنبه آخر سال در گذشته روزی برای ثبت خاطرات شیرین در آخرین لحظات سال بود، اما این سال‌ها آئین خوش چهارشنبه‌سوری دست خوش تحریف و تبدیل به شبی پر التهاب شده است.

به گزارش ایرنا، چهارشنبه آخر سال به عنوان یکی از آیین های استقبال از سال نو در گذشته بر پایه شادی و جمع شدن خانواده ها و دوستان در کنار یکدیگر بود اما امروزه این آیین دچار تحریف و در مواردی بیشتر تبدیل به آیینی  همراه با خسارت های جانی و مالی شده است.
در واقع چهارشنبه سوری یکی از جشن‌های ملی ایرانیان برای پیشواز از نوروز است که به طور معمول شامگاه آخرین روز سه‌شنبه هر سال برگزار می‌شود و فال ‌گوش، قاشق زنی، کوزه ‌شکنی، گره‌ گشودن و قفل‌ گشایی، شال‌ اندازی و پختن آش‌ از جمله رسومی است که کماکان به مناسبت چهارشنبه سوری در برخی نقاط ایران از جمله استان سمنان برگزار می‌شود.
متاسفانه آئین‌های زیبای گفته شده این سال‌ها جای خود را به مواد خطرناک محترقه و آتش‌زا داده است که در برخی مواقع نه تنها شادی خلق نمی‌کند بلکه خانواده‌ای را نیز به فراخور میزان جراحت داغ‌دار می‌کند، امسال نیز مانند سال‌های گذشته مسوولان استان با در نظر گرفتن تمهیدات ویژه به دنبال تامین امنیت و نظم جامعه در این شب هستند.



برخورد جدی قضایی در انتظار اخلال گران امنیت در چهارشنبه آخر سال
رییس کل دادگستری استان سمنان گفت: دستگاه قضایی با اخلالگران نظم و امنیت عمومی در چهارشنبه پایان سال با شدت برخورد می کند.
محمدجعفر عبداللهی روز سه‌شنبه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان سمنان ابرازداشت: خانواده و دستگاه‌های نظارتی در پیشگیری از بسیاری جرائم بخصوص در موضوع چهارشنبه آخر سال نقشی مهم دارند.
وی بیان کرد: سازمان‌های نظامی، انتظامی و امنیتی با اشراف کامل ، ضمن اجرای اقدامات پیشگیرانه ، عوامل مخل نظم و امنیت شهروندان را شناسایی و با آنان برخود قاطع می‌کنند.


 تمهیدات ویژه شهرداری سمنان برای مقابله با حوادث چهارشنبه سوری
معاون سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان گفت: نیروهای این سازمان برای مقابله با حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال در آماده‌باش هستند.
رضا رهایی اظهار داشت: سازمان آتش نشانی مانند سال‌های گذشته با تمام ظرفیت نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات لازم در آماده‌باش کامل برای مقابله با حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال در شهر سمنان است.
وی تصریح کرد: شناسایی مناطق پرخطر و جمع آوری لاستیک‌های فرسوده، ضایعات شاخ و برگ درختان و سایر مواد قابل اشتعال با همکاری معاونت خدمات شهری شهرداری سمنان و سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری، در اختیار قرار دادن دستگاه اطفا حریق پودری برای مقابله با حوادث احتمالی به نیروی انتظامی و حراست شهرداری از جمله تمهیدات اندیشیده برای چهارشنبه آخر سال در سمنان است.
وی اضافه کرد: بازدید و رفع معایب شیرهای هیدرانت شهر، رفع نواقص احتمالی برای آماده به کار بودن خودروهای عملیاتی سازمان، انتشار پیام‌های هشدار دهنده در قالب پوستر، موشن گرافی و فیلم کوتاه در فضای مجازی و نصب بنر هشدار دهنده در ارتباط با چهارشنبه آخر سال در میادین شهر سمنان از دیگر اقدامات فرهنگی پیشگیرانه از حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال در سمنان است.
معاون سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان گفت: ۲۷ مورد حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته در سمنان رخ داد و با توجه به اطلاع رسانی صورت گرفته امید است با مراعات نکات ایمنی به وسیله شهروندان، حوادث چهارشنبه آخر سال در شهر سمنان به عدد صفر برسد و در شب سال نو شاهد هیچ گونه حادثه‌ای نباشیم.
وی با توصیه به شهروندان برای بسته نگه داشتن پنجره منازل و اماکن مختلف در شب چهارشنبه آخر سال، اظهار داشت: بسته بودن در و پنجره‌ها موجب ایجاد مانع برای ورود مواد آتش‌زای حاصل از انفجار مواد محترقه و لوازم آتش بازی پرتاب شده می‌شود.
رهایی خاطر نشان کرد: شهروندان توجه داشته باشند تا هرگونه مواد آتش‌زا از جمله نفت و بنزین را از دسترس کودکان و نوجوانان دور نگه دارند و در صورت بروز آتش سوزی و هرگونه حادثه با حفظ خونسردی، بی درنگ کودکان و افراد مسن را از محل حادثه دور و با سامانه ۱۲۵ تماس گرفته و نشانی دقیق محل و نوع حادثه را اعلام کنند.
به گزارش ایرنا، بر اساس باورهای فرهنگی، کارکرد آیین چهارشنبه سوری باید دور ریختن کینه ها و دشمنی ها، ایجاد آشتی، همدلی و تجدید روابط با خویشاوندان باشد، اما در سال های اخیر این ارزش ها، جای خود را به استفاده از مواد محترقه داده که گاه به دنبال این شادی مخرب، آسیب های جسمی، روحی و روانی جدی و گاه دائمی ایجاد می شود و آگاهی و اطلاع رسانی، فرهنگسازی و آموزش برای برگشتن به اصل خود و پرهیز از انجام کارهای پرخطر در چهارشنبه سوری یک اصل ضروری است.