اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: مقصد کالاهای صادراتی این استان تا سال گذشته، ۸۵ کشور بود که امسال به ۱۰۰ کشور افزایش یافته است.

"سید علی آقازاده" عصر سه‌شنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان مرکزی افزود: با تلاش و همت فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان، امسال میزان صادرات غیرنفتی استان به حدود ۹۰۰ میلیون دلار رسید.
وی بیان داشت: میزان صادرات امسال استان مرکزی در مقایسه با سال ۹۷ حدود ۱۱۲ میلیون دلار و با آمار سال گذشته حدود ۷۰ میلیون دلار فاصله دارد که در مقابل هجمه و تحریم‌های ظالمانه رقم قابل ملاحظه‌ای نیست.
استاندار مرکزی تصریح کرد: با وجود تحریم‌های ناجوانمردانه علاوه بر افزایش میزان صادرات، کشور موفق به تولید واکسن کرونا نیز شد که مایه مباهات است.
وی تاکید کرد: شاید امکان صادرات نفت و گاز فراهم نشود چرا که ۳۰ تا ۳۵ میلیارد دلار پول نفت صادراتی هنوز به کشور بازنگشته است.
نماینده عالی دولت در استان بیان داشت: تحریم‌ها و فشارها و برخی قوانین موازی موانع تولید هستند که همه این عوامل منجر به اداره کشور به واسطه صادرات غیرنفتی با ارز محدود شده که این رویداد مهم در تاریخ انقلاب ثبت می‌شود.

آقازاده ادامه داد: فعالان اقتصادی و صادرکنندگان به عنوان سربازان گمنام در صف نخست مبارزه با تحریم‌ها و محدودیت‌ها ایستاده‌اند و با تعامل و هم‌افزایی با تیم اقتصادی استان در راستای ایجاد رونق تولید و افزایش اشتغال موفقیت‌های ارزشمندی حاصل شد.

۲۴ میلیون دلار از حجم صادرات مربوط به اوراسیا است
 رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این آیین گفت: در ۱۱ ماهه امسال میزان صادرات استان، به لحاظ وزنی ۷ درصد و به لحاظ ارزشی ۱۳ درصد نسبت به مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
" سعید جعفری کرهرودی" افزود: تا پایان بهمن ماه  امسال میزان صادرات غیرنفتی استان  ۸۰۰ میلیون دلار بوده است.
وی تاکید کرد: ۲۴ میلیون دلار از صادرات مربوط به کشورهای اوراسیا بوده است که استان مرکزی از نظر ارزش صادراتی رتبه هشتم کشور را دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی، میزان تعهدات ارزی در بخش تولید استان را ۴۹ میلیون دلار ارزیابی کرد و گفت: از این میزان تاکنون ۳۸ میلیون دلار معادل  ۷۸ درصد تعهدات ارزی استان بازگشته و تنها ۲۲ درصد آن باقی مانده است.
جعفری کرهرودی اظهار داشت: اکنون ۲۳۱ صادرکننده در استان مرکزی فعال هستند که امسال در راستای ممانعت از ابطال کارت‌های بازرگانی اقدامات قابل قبولی انجام و برخی از کارت‌های بازرگانی تعلیق شده نیز فعال شد.
 

۹۰ درصد صادرات استان مرکزی به چهار کشور عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک نیز در این آیین گفت: با شیوع بیماری کرونا و تحریم‌های ظالمانه در ۱۱ ماهه امسال صادرات کشور ۱۹ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

ناصر بیگی افزود: میزان صادرات کالای غیرنفتی استان مرکزی در سال گذشته، یک هزار و ۸۰۰ تن و با اعتباری بالغ بر ۹۸۷ میلیون دلار بوده است که مقصد بازار صادراتی ۸۳ کشور بود که امسال ۹۰ درصد صادرات به ۴ کشور همسایه از جمله عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان صورت گرفت.
وی بیان داشت: تا پایان دی ماه امسال میزان صادرات کشور ۲۸ میلیارد دلار بوده است که این رقم در استان مرکزی به ۹۲۷ تن به ارزش ۵۵۳ میلیون دلار رسید.
رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی اراک تصریح کرد: اصلاح بخشنامه‌های بانک مرکزی و رفع مشکلات در امر بازگشت ارز حاصل از صادرات در کشور می تواند در راستای افزایش میزان صادرات تاثیرگذار باشد.
بیگی بیان داشت: مشکلات صادرات کنندگان ناشی از بهره‌گیری کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای است که عده‌ای برای صادرات کارت‌هایی به خدمت می‌گیرند و از سوی دیگر صادرکنندگان هیچ‌گونه حامی در این راستا نداشتند.
وی، ممنوع شدن ناگهانی صادرات یک کالا را یکی از مشکلات بزرگ صادرکنندگان عنوان کرد و گفت: این امر باعث از بین رفتن بازار صادرکنندگان می‌شود که می طلبد دولت برای شرکت های زیان ده، امتیازاتی لحاظ کند چرا که فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان در سال جهش تولید،در راستای افزایش و رونق تولید از هیچ کوششی دریغ نکردند.

بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی در استان مرکزی فعالیت می‌کنند که از این تعداد حدود ۲۰۰ واحد دانش‌بنیان هستند.