علی محمد جهانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون ۳۰ روستای با جمعیت بالای هزار نفر استان کتابخانه عمومی دارد با وجود این نیاز به ۷۰ کتابخانه دیگر در روستاهای پرجمعیت هستیم.
در این استان ۱۰۰ روستای بالای هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارد اما از این تعداد ۳۰ روستا دارای کتابخانه عمومی هستند.
وی افزود: با توجه به اینکه سیاست نهاد کتابخانه های عمومی هم اکنون تبدیل کتابخانه ها به پایگاه های فرهنگی و اجتماعی است گسترش این فضاها در روستاها ضرورت است.
استان خراسان شمالی دارای هشت شهرستان، ۲۴ شهر و حدود یکهزار روستا و آبادی است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی اظهار داشت: هم اکنون ۳۰ درصد جمعیت روستاهایی که دارای کتابخانه عمومی هستند عضو این مراکز هستند.
جهانی اظهار داشت: از مجموع کتابخانه های روستایی استان ۱۸ باب آن از سال ۹۲ تاکنون ساخته شده است.
وی اظهار داشت: از هر هزار و ۵۰۰ نفری که در روستا ساکن هستند افزون بر ۶۰۰ نفر عضو کتابخانه هستند، شمار اعضای کتابخانه های روستایی خراسان شمالی بیش از ۱۰ هزار نفر است و بر این اساس ساخت کتابخانه در روستاها از اهمیت بسیاری برخوردار است.
جهانی افزود: به طور میانگین هر باب کتابخانه روستایی بین پنج تا ۶ هزار جلد کتاب دارد که هم اکنون در مجموع ۱۲۰ هزار جلد کتاب در این مجموعه ها وجود دارد و با احتساب کتابخانه های جدید به ۱۵۰ هزار جلد خواهد رسید.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی بر ساخت کتابخانه ها در حاشیه شهرها نیز تاکید کرد و افزود: هم اینک یک باب کتابخانه عمومی در گلستان شهر بجنورد در حال ساخت است که بزودی به بهره برداری خواهد رسید.
وی زیر بنای این کتابخانه عمومی را ۴۲۰ متر مربع عنوان کرد و اظهار داشت: این کتابخانه به تمامی امکانات تجهیز شده است پس از جذب نیروی انسانی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
در این استان ۷۰ باب کتابخانه عمومی وجود دارد که از این تعداد ۶۰ باب کتابخانه نهادی و ۱۰ باب نیز کتابخانه مشارکتی است.
در تعداد کتابخانه ها به ازای هر ۲۵ هزار نفر جمعیت رتبه استان در این شاخص ۲.۹ مترمربع است، کشور در این شاخص کمتر از ۲ متر مربع است.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند.
این استان هماکنون جایگاه نخست سرانه فضای کتابخوانی را به نسبت جمعیت خود در کشور داراست.