تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۲

تهران- ایرنا- شهروندان هلندی در حالی برای انتخاب ۱۵۰ نماینده جدید پارلمان این کشور به پای صندوق‌های رای فراخوانده شده‌اند که این دوره از انتخابات به‌دلیل همه‌گیری کرونا تفاوت‌های زیادی با دوره‌های پیشین دارد.

به گزارش ایرنا، در انتخابات پارلمانی هلند که در بحبوحه همه گیری کرونا برگزار می شود، «مارک روته» نخست وزیر از امتیاز مدیریت خود در این دوره بحرانی برخوردار است و تنها باید مشخص شود که قرار است چه حزبی با او ائتلاف تشکیل دهد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس امروز (چهارشنبه) با اعلام این مطلب نوشت: شهروندان هلندی پارلمان جدید این کشور را انتخاب می کنند. طبق نظرسنجی ها «مارک روته» نخست وزیر راست گرای لیبرال با پیروزی فاصله ای ندارد و می تواند دولت چهارم خود را تشکیل دهد. این سیاستمدار ۵۴ ساله طی ۱۰ سال اخیر نخست وزیر بوده است.

برای مشارکت در این انتخابات ۱۳ میلیون نفر فراخوانده شده اند تا ۱۵۰ نماینده پارلمان را تا عصر چهارشنبه انتخاب کنند. این در حالی است که به دلیل همه گیری کرونا، انتخابات برای اولین بار تمدید شده و شهروندانی که به ویژه در معرض خطر ابتلا به کووید-۱۹هستند فرصت می یابند رای خود را بدهند. همچنین برای اولین بار افراد بالای ۷۰ سال نیز مجاز به رای دادن از طریق پست شدند. پیشتر رأی گیری پستی فقط برای افرادی که خارج از کشور حضور داشتند، مجاز بود.

در این دوره یک رکورد جدید نیز به ثبت رسیده است: ۳۷ حزب نامزدهای خود را برای انتخابات معرفی کرده اند و طبق برآورد ها ۱۷درصد از آنها می توانند به پارلمان راه یابند. بنابراین کسب اکثریت مطلق در انتخابات برای یک حزب غیرممکن است.

برای هفته ها، حزب راست گرای لیبرال «آزادی و دموکراسی» به رهبری روته با حدود ۲۳ درصد پیشتاز بلامنازع نظرسنجی ها بوده است. اما در چند نظرسنجی اخیر، امتیاز او از مدیریت کرونا به طور قابل توجهی کاهش یافته است. با این وجود این حزب می تواند همچنان به تصاحب حدود ۲۲ درصد کرسی ها (۳۳ کرسی) امیدوار باشد.

در دیگر سو، رقابت رو در رو بین «گرت ویلدرز» پوپولیست راست افراطی و «زیگرید کاگ» نامزد جناح لیبرال چپگرای D۶۶، برای کسب مقام دومی در انتخابات و بخت حضور در دولت ائتلافی در جریان است. هر دو این احزاب در حال حاضر دارای ۱۹ کرسی هستند.

مبارزات انتخاباتی این دوره هلند تحت تأثیر پیامدهای همه گیری کرونا قرار داشت. این کشور از اواسط دسامبر (اواخر آذر ماه) در تعطیلات سراسری به سر می برد و از اواخر ژانویه (اوایل بهمن) منع رفت و آمد نیز برقرار شده است. تا کنون بیش از ۱۶ هزار هلندی در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند. با وجود حرکت های اعتراضی، اکثریت شهروندان همچنان از سیاست های کرونایی دولت حمایت می کنند و معتقدند که روته تاکنون بحران را به خوبی مدیریت کرده است.