مشهد- ایرنا- هفتمین سایت تجاری نسل پنج ایرانسل، روز چهارشنبه با حضور جمعی از مسوولان استانی در دانشگاه فردوسی مشهد به بهره برداری رسید.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در این مراسم گفت: کرونا در سال گذشته به ما آموخت که فعالیت‌های اقتصادی مبتنی بر بستر اینترنت کمتر از سایر کسب و کارهای دیگر متحمل ضرر شدند.

مرتضی اشرفی افزود: ایرانسل در طول سالهای گذشته برای شهر مشهد سرمایه گذاری ۲ هزارو ۸۰۰ میلیارد ریالی انجام داده تا بیش از ۹۰ سایت مخابراتی در اختیار شهروندان و زائران قرار گیرد.

مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه شمال شرق نیز گفت: فناوری نسل پنج اینترنت از نسل‌های پیشین خود بسیار متفاوت است.

محمد شمسایی افزود: بر همین اساس لازم است با توجه زیر ساخت‌ها و موضوعات مرتبط با این حوزه تغییراتی در قوانین داشته باشیم و آنها را به روز رسانی کنیم.

وی ادامه داد: موضوعات مرتبط با نسل پنجم اینترنت می‌تواند درخدمات پزشکی، صنعت و حتی تبادل فرهنگی از راه دور تاثیرات بسیار برای جامعه داشته باشد.

مدیر انتقال فناوری دانشگاه فردوسی مشهد نیز با بیان اینکه بسیاری از افراد هنوز نتوانسته‌اند از قابلیت ها و خدمات نسل چهارم اینترنت به خوبی استفاده کنند گفت: باید در کنار فرهنگ بهره برداری از زیر ساخت‌های خدماتی نسل‌های آینده اینترنت برای حوزه فرهنگ سازی آن نیز قدم‌های جدّی برداشته شود.

امیر ملک زاده افزود: نخبگان دانش و شرکت های دانش بنیان می‌توانند در این موضوع پیشگام باشند تا در کنار استفاده از ظرفیت های نوین ارتباطی، فرهنگ استفاده صحیح از این خدمات نیز به مردم آموزش داده شود.

رییس شورای اسلامی شهرستان مشهد نیز گفت: با توجه به پیشرفت‌های فناوری در موضوع ارتباطات و مخابرات به همان نسبت نیروی انسانی شاغل نیز در کسب و کارهای سنتی کنار گذاشته می‌شود و این مسئله در کنار خوشحالی از برخورداری نسل های جدید ارتباطی، نگرانی تعدیل شغل را هم برای افراد در پی دارد.

شهناز رمارم افزود: نخبگان علمی باید در موضوع نقش و مسوولیت اجتماعی خود ورود کنند و به مردم این نکته را آموزش دهند که در آینده بسیاری از شغل های فیزیکی وجود نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه در زمانه ای زندگی می‌کنیم که چرخ  دنیا بر روی فکر انسانی و نیروی ذهنی و اندیشه‌ می‌چرخد ادامه داد: باید به فکر ایجاد شغل‌هایی باشیم که بر بستر فناوری اطلاعات ایجاد می‌شوند و ایرانسل باید در کنار ارائه خدمات فناوری خود به مردم بیاموزد که چگونه از امکانات جدید برای ایجاد شغل استفاده کنند.

عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر مشهد گفت: مسوولان شهری در مشهد به دنبال این هستند که با ایجاد زیرساخت‌های لازم برای ایجاد شهر هوشمند به فکر شهروند هوشمند نیز باشند تا بدون دغدغه معیشتی بتواند از امکانات ارتباطی نیز استفاده کند.

وی با بیان اینکه برای ایجاد کسب و کارهای نوین مراکز آموزشی همچون آموزش و پروش و دانشگاه ها باید پیشقدم باشند افزود: با شکل گیری کرونا بسیاری از آموزش ها در فضای مجازی اتفاق افتاد و بسیاری از کارکردهای فضای مجازی شناخته شد.

رمارم ادامه داد: اگر نتوانیم از فضای مجازی نوین به درستی استفاده کنیم ناچار در آن هضم خواهیم شد. لازم است از هم اکنون نسبت به پیامدهای استفاده ناصحیح از آن آگاه باشیم.

وی با بیان اینکه باید عدالت توزیعی فضای ارتباطی در شهر ایجاد شود گفت: با اینکه شهر مشهد ازجمله شهرهای پیشرفته کشور به شمار می‌رود اما هنوز برخی از نقاط شهر و استان در استفاده از اینترنت نسل‌های گذشته مخابراتی با مشکل روبرو هستند.

رییس شورای اسلامی شهرستان مشهد افزود: باید امکاناتی ایجاد شود تا نخبگان به جای مهاجرت به سایر کشورها برای ایجاد ایده های فناورانه خود بتوانند دانش نوین را بومی سازی کنند.

مدیرعامل شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل نیز در این مراسم گفت: زیر ساخت کسب و کارهای  دیجیتال در دنیا به واسطه سرعت، پایداری خدمات و حجم انبوه داده بر اساس نسل پنج اینترنت تعریف می‌شوند.  

بیژن عباسی آراند افزود: برای گسترش خدمات شهری و ایجاد شهرهوشمند و استفاده از خدمات دولت الکترونیک نیاز به استفاده از خدمات نسل پنج اینترنت وجود دارد و اکنون ما فاصله زیاد با کشورهای پیشرفته در این زمینه نداریم.

وی ادامه داد: خدمات و سرویس‌هایی نیز در آینده توسعه پیدا می‌کنند و مردم نتیجه آن را در ارئه بهتر خدمات و رفاه در زندگی خود تجربه خواهند کرد.

مدیرعامل ایرانسل گفت: در ایران همگام با سایر کشورها مطالعات تحقیق و توسعه با همکاری دانشگاه ها بر روی نسل ششم اینترنت آغاز شده است.

وی با اشاره به خدمات ارائه شده توسط شرکت ایرانسل در شهر مشهد افزود: بیشترین ترافیک ارتباطی در تهران است و مشهد نیز یکی از شهرهای پرترافیک ارتباطی است که لازمه خدمات مناسب داشتن شبکه پایدار می‌باشد.

عباسی با اشاره به ایجاد و تکمیل شبکه ملی اطلاعات ادامه داد: برای این منظور باید با ایجاد زیرساخت های مناسب با کمک اپراتورها و همچنین تهیه پلتفرم‌های مناسب توسط شرکت های دانش بنیان در فراهم آوردن محتوای تولیدی مناسب شتاب بیشتری ایجاد کنیم.