سنندج - ایرنا - نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی گفت: امتداد راه آهن سنندج - همدان تا مرز باشماق مریوان در بودجه ۱۴۰۰ ردیف اعتباری گرفته است.

به گزارش ایرنا، سید مهدی فرشادان روز چهارشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: یکی از مطالبات اصلی مردم و امیدهای کردستان برای توسعه اتصال به شبکه ریلی است که سالها پیگیری اجرای آن بوده‌ایم.

وی افزود: سال گذشته تکمیل راه آهن سنندج - همدان- تهران تا گردنه صلوات آباد تصویب شد و امسال با تغییر ردیف بودجه ۱۴۰۰ قرار است که  این خط آهن تا مرز باشماق ادامه یابد.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ترانزیت سالانه ۶ میلیارد دلار کالا از مرز باشماق مریوان تاکید کرد: بر اساس قول دولت، اتصال کردستان به شبکه ریلی تا تابستان سال آینده به اتمام می‌رسد و بعد از آن باید زمینه اتصال این شبکه به مرز باشماق و شمال عراق فراهم شود.

اعتبار ۱۰ هزار میلیارد ریالی برای محرومیت زدایی

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از محل تبصره ۱۸، بیش از۵۰۰ هزار میلیارد ریال برای محرومیت‌زدایی و اشتغال در بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده است افزود: سهم کردستان از این میزان هفت هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بود که این مبلغ به ۱۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.

نماینده مردم سنندج دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بر اساس آنچه که در بودجه ۱۴۰۰ آمده است ۲۶ هزار میلیارد ریال اعتبار عمرانی و تملک دارایی به کردستان اختصاص یافته است گفت: جذب این میزان اعتبار به توانمندی مدیران و همت آنان بستگی دارد تا از وزارت های خود پیگیر این اعتبار باشند.

 وی افزود: نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی در اصلاح ساختار بودجه تلاش وافری داشتند تا معکوس درآمد سرانه و نرخ بیکاری به اصلاح ساختار بودجه اضافه شود.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه آب مورد نیاز برای تبدیل ۹۶ هزار هکتار اراضی دیم به آبی تامین شده تاکید کرد: در زمینه انتقال آب از سد آزاد به شهر سنندج به منظور تامین آب شرب، ۲ هزار میلیارد ریال اختصاص یافته است که هزار میلیارد ریال آن در اعتبار بودجه ۱۴۰۰ و هزار میلیارد ریال هم از محل تنش آبی است.

نظارت وتحقیق و تفحص از چند اداره و ارگان

نماینده مردم سنندج، دیواندره وکامیاران با قدردانی از تلاش سیستم بهداشت و درمان در یک سال اخیر گفت: حافظان سلامت با وجود همه کاستی های نظام سلامت و بهداشت و درمان اقدامات ستودنی دارند.

 وی اضافه کرد: نمایندگان استان در حوزه نظارتی، تخلفاتی را در حوزه های اداری از جمله در دانشگاه علوم پزشکی کردستان و شهرداری سنندج پیگیری می کنند که در صورت اثبات، طرح تحقیق و تفحص از این نهادها انجام و شفاف‌سازی می‌شود.

 نماینده مردم سنندج دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی گفت: بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی کامیاران با ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار امروز به مناقصه رفت و عملیات احداث آن از فروردین سال آینده آغاز خواهد شد.

فرشادان همچنین افزود: احداث دانشکده داروسازی در کردستان هم در ردیف بودجه اعتبار لازم را گرفته است.

هیات نظارت بر انتخابات حافظ آرا مردم

این نماینده مجلس که به عنوان عضو هیات نظارت بر انتخابات ۱۴۰۰ هم هست، از ثبت‌نام یک هزار و ۷۰ نفر در انتخابات ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر ها خبر داد و گفت: از این تعداد ۸۷ نفر در دیواندره، ۶۵ نفر در کامیاران، ۱۱۶ نفر در قروه، ۸۳ نفر در بانه، ۳۶ نفر در سروآباد، ۱۴۳ نفر در مریوان، ۱۲۴ نفر در سقز، ۱۶۷ نفر در بیجار، ۳۳ نفر در دهگلان و ۲۱۲ نفر در سنندج نام نویسی کرده اند.

فرشادان به نقش تاثیرگذار اصحاب رسانه در برگزاری پرشور انتخابات اشاره و تاکید کرد: باید افرادی دلسوز برای شوراهای اسلامی شهر انتخاب شوند و از آنجا که فکر جمعی اشتباه نمی کند،  صالح ترین سالم ترین و شایسته‌ترین افراد انتخاب خواهند شد.

وی افزود: هیات نظارت بر انتخابات حافظ آرا مردم خواهد بود.

 تعامل مطلوب مجمع نمایندگان استان

فرشادان با تاکید بر تعامل و همراهی خوب مجمع نمایندگان استان برای پیشبرد اهداف توسعه ای  استان گفت: همه نمایندگان استان در قالب یک تیم یکدست و یکدل در راستای منافع مردم تلاش می کنند.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با مناسب داننستن وضعیت حوزه ورزش استان گفت: بیشترین انتقاد از این حوزه داشته‌ام و افزایش سرانه فضای ورزشی که مدام مطرح می شود به دلیل مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به استان است.

مردم این استان در مجلس شورای اسلامی دارای ۶ نماینده در پنج حوزه انتخابیه هستند که این حوزه ها شامل سنندج ، کامیاران و دیواندره با ۲ نماینده، مریوان و سروآباد با یک نماینده، سقز و بانه با یک نماینده، قروه و دهگلان با یک نماینده و بیجار با یک نماینده است.

براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت کردستان یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۱ نفر است که از این تعداد ۷۰.۸ درصد در مناطق شهری و ۲۹.۲ درصد هم در مناطق روستایی استان ساکن هستند.