مجید انصاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا مشارکت پرشور در انتخابات۱۴۰۰ را خواسته همه مسوولان نظام عنوان کرد و گفت: در نظام جمهوری اسلامی تلفیقی بین اعتقادات و اختیارات مردم ایجاد شده و نظامی تحت عنوان جمهوری اسلامی که به تعبیر بنیانگذار انقلاب اسلامی «نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر» شکل گرفته است که تحت عنوان مردم سالاری دینی از آن یاد میشود.
نماینده مردم ممسنی و رستم با بیان اینکه نظام برآمده از جمهوری اسلامی با اعتقادات و باورهای دینی مردم سازگار است و خود مردم در مشارکت و تعیین سرنوشتشان تصمیم گیرنده اصلی هستند، با استناد به اصل ششم قانون اساسی گفت: این اصل به طور صریح و روشن نقش و جایگاه مردم در نظام جمهوری اسلامی را مشخص میکند.
وی یادآورشد: طبق این اصل امور کشور باید به اتکا آرای عمومی از راه انتخابات اداره شود. انتخاب رییس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها به وسیله این اصل از قانون معین شود و این نشان دهنده ساز و کار دموکراتیک نظام جمهوری اسلامی در انتخاب افراد و نقش مردم در تعیین سرنوشت کشور خود است.
انصاری با اشاره به بیانات چندی پیش رهبر انقلاب اسلامی درباره انتخابات گفت: ایشان به حضور و مشارکت حداکثری مردم تاکید دارند و از دید ایشان حضور پرشور و تاثیر گذار مردم در انتخابات بسیار مهم است.
عضوکمیسیون اجتماعی مجلس گفت: علیرغم همه انتقادات و گلایه هایی که نسبت به وضعیت معیشتی در کشور وجود دارد و ما به عنوان مسوولان نظام باید بیش از این پاسخگوی مردم باشیم، مردم هرگاه انتخاباتی بوده و نیازی به حضور آنان بوده همیشه در صحنه حضور پیدا کردهاند.
وی افزود: اینکه رهبر انقلاب فرمودند مردم از مسوولان جلوترند، یک واقعیت است. لذا حضور پرشور مردم به عنوان یکی از ارکان انتخابات همانند انتخابات گذشته اهمیت ویژهای دارد و امیدواریم این حضور پرشور لبیکی باشد به دعوت رهبری معظم انقلاب و در واقع تجدید میثاقی مجددی با آرمانهای انقلاب و بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی باشد.
نماینده ممسنی و رستم با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در مورد انتخابات گفت: شاخص دومی که رهبر انقلاب در انتخابات پیش رو بر آن تاکید دارند، موضوع انتخاب اصلح است. در این انتخاباتی علاوه بر حضور پرشور باید منجر به انتخاب اصلح ترین نامزد شود.
عضو کمیسیون اجتماعی خاطرنشان کرد: باید از تجارب گذشته در انتخابات درس بگیریم و با انتخاب اصلح به سمت یک انتخاب بهترین برویم تا آثار مثبت آن را در آینده کشور شاهد باشیم.
انصاری در مورد عملکرد احزاب برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: در کشور ما حزب به معنای واقعی با سازوکارهای قانونی وجود ندارد. جبههها، گروهها و تشکیلاتی سیاسی فقط در ایام انتخابات فعالیت چشمگیر دارند.
وی افزود: اگر احزاب قوی در کشور وجود داشته باشد، میتوانند با اعلام برنامه در انتخابات حضور پیدا کنند و مردم به برنامهها رای دهند نه به احزاب و اگر هم احزاب به قدرت نرسند میتوانند منتقد منصف احزاب یا کسانی که در قدرت هستند، باشند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اضافه کرد: احزاب میتوانند از سویی به شفافیت و روزآمدی خدمات حاکمیت به مردم کمک کنند و به نوعی هم مطالبه گر شوند و هم در جهت اصلاح حاکمیت قدم بردارند.
نماینده ممسنی و رستم گفت: احزاب سیاسی باید بتوانند نقش پررنگتری را در قواعد بازی سیاسی کشور از خود به جا بگذارند و با حضور در انتخابات به مشارکت حداکثری کمک کنند.
وی در مورد تعبیر رهبر انقلاب در مورد دولت جوان و انقلابی برای انتخابات ۱۴۰۰ گفت: تعبیری که رهبر انقلاب برای دولت آینده بکار بردند در سخنرانیهای مختلف لفظ جوان را تفسیر کردند و دیدیم که ایشان از شهید قاسم سلیمانی به عنوان یک مدیر جوان و بانشاط یاد کردند.
انصاری گفت: منظور ازجوان بودن مصداق بارز یک فرد با نشاط است و ممکن است یک جوان باشد، اما نشاط لازم را برای مدیریت کشور نداشته باشد. در عین حال گاهی ممکن است که شخصیت شصت و چند سالهای همانند شهید قاسم سلیمانی از بسیاریی از کسانی که از لحاظ سن از ایشان جوانتر بودند، با نشاطتر و جوانتر جلوه کند.
نماینده ممسنی و رستم افزود: تفسیر از لفظ جوان بودن نوعی سطحینگری است و یا محدود کردن انتخاب است و جوان بودن از نظر سنی تعبیر مورد نظر رهبر انقلاب نیست و به این مفهوم نیست. ایشان در سخنرانیهای مختلف تشریح کردند که منظور از جوان بودن صرفاً نگاه به سالهای سن نیست بلکه ساعتهای است که یک فرد میتواند بدون خستگی برای خدمت به مردم تلاش کند.