به گزارش ایرنا، علی زینیوند شامگاه چهارشنبه در نشست تنظیم بازار استان کرمان افزود: زیرساختهای دولت الکترونیک در استان ایجاد شده که فساد را از بین میبرد و شفافیت ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه دامپزشکی و جهاد کشاورزی به شدت رسیدگی و نظارت کنند و راه آن تشکیل تیمهای نظارتی است اظهار داشت: تولید مرغ برخی از مرغداری ها تا سه کیلو و نیم رسیده اما به بازار عرضه نکردند و توزیع مرغ قابل رصد و بازرسی است.
استاندار کرمان گفت: در شبکه توزیع فساد وجود دارد که باید جلوی آن گرفته شود و در این زمینه دستگاه های نظارتی به دستگاههای اجرایی و توزیعی متخلف رحم نکنند.
وی افزود: کمبود بازار در ۲ نقطه است، ذائقه برخی افراد در مرغ زنده و بخشی از مرغ در قطعه بندی مربوط میشود که باید این ۲ نقطه کنترل شود و همچنین جلوی اطلاعات اشتباه گرفته شود.
زینیوند تصریح کرد: عاملان خرید خود عامل توزیع هستند که در فرایند توزیع سیمان و مرغ مشاهده می شود و سیمان به هیچ وجه حق فروش به عاملان فاقد مجوز ندارد.
وی گفت: سیمان بهاندازه کافی در استان تولید دارد لذا دستگاه های صمت و بسیج پرتعداد به این حوزه ورود کنند که بازار مرغ و سیمان تنظیم شود.
استاندار کرمان بیان داشت: تولید مرغ بهدست تعدادی اندک است که این امر در شبکه توزیع فساد ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: مدیران فاسد نیستند اما باید برخی زیرمجموعه ها و شبکه ها را پیدا کرد و اکنون آمار تولید بیش از مصرف است و بازار به علت تشدید کنترل در حال رسیدن به تعادل است.
وی با بیان اینکه رسانه ها و بسیج کمک و دستگاه ها به وظیفه خود عمل کنند گفت: قوه قهریه و تشویق در اختیار حاکمیت است که میتوانند بر زیرمجموعه و شبکه توزیع به شدت نظارت کنند.
استاندار کرمان با اشاره به کمبود مرغ در بازار گفت: عطشی در خرید مرغ ایجاد شده لذا ضرورت دارد برای رفع این چالش و همچنین تامین بازار در ماه رمضان تولید افزایش تولید مرغ حفظ شود.
وی با اشاره به دریافت نکردن یارانه استان کرمان گفت: افزایش قانونی ۱۵ درصدی قیمت میوه شب عید در استان لحاظ نمیشود، مگر در حالت اضطرار.
وی تصریح کرد: یارانه دیر میرسد و مباشران به علت تاخیر در پرداخت ممکن است بازار را تامین نکنند و از آن استقبال نمیشود و هدف ما توزیع میوه با کیفیت و درجه یک است.
زینیوند افزود: مراقبت شود که قیمت میوه شب عید از سقف بالاتر نرود لذا نظارت دقیق و توزیع با رعایت شیوهنامه بهداشتی به صورت مویرگی انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه عرضه مرغ باوجود عطش بازار مدتی روی ۳۰۰ تن نگهداشته شود نگرانی ماه رمضان است عنوان کرد: تولید در این ماه باید نزدیک به ۱۶۰ تن برنامهریزی شود و ظرفیت تولید برخی مرغداریها ۱۰۰ درصد باشد که به مشکلی برخورد نکنیم.
وی افزود: شبکه تامین مرغ را برهم نزنید، زیرا بازار بههم میریزد و با مدیرکل دامپزشکی و نیروی انتظامی تدبیر کردیم که مرغ تولیدی در استان مصرف شود اما آن را ممنوع نکردیم.
وی اذامه داد: قطعه بندی مرغ را باید محدود کرد که بازار تنظیم شود و تعزیرات روی بحث نظارتی تمرکز کند.
زینی وند اضافه کرد: در حوزه سیمان مشکل اصلی احتکار است نه کمبود تولید، همچنین فساد در شبکه توزیع مرغ و سیمان وجود دارد که بسیج و دستگاههای نظارتی به آن ورود کند.
نماینده عالی دولت در استان کرمان افزود: سازمان صمت، اصناف، دامپزشکی، جهاد کشاورزی و بسیج زحمات در تنظیم بازار بسیاری کشیدند و امروز ضرورت دارد بسیج در شبکه نظارت با کمک صمت پای کار مدیریت کند.
وی تصریح کرد: تصمیمات میوه شب عید خوب بوده و کمیته ای برای کیفیت میوه و قیمتها تشکیل و مجوز داده شود که اگر میوه فروش نرفت در بازار آزاد بتوانند فروش کنند و نباید آنان را در میانه میدان، رها کرد.