به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، «محمد عبدالسلام» روز چهارشنبه در گفت وگو با شبکه الجزیره قطر گفت: دولت نجات ملی یمن در صورت جدا کردن جنبه انسانی از جنبه نظامی و سیاسی، آماده مذاکره است.
وی افزود: ما به صورت مستقیم با آمریکاییها دیدار نداشتهایم اما از آنجایی که آمریکا یکی از طرف های جنگ یمن است، در دیدار با آن ها مشکلی نداریم.
سخنگوی جنبش انصارالله یمن در عین حال، وجود دیدارهای مستقیم با آمریکا را رد کرد و گفت که دولت نجات ملی یمن دیدگاه و نقطه نظرات خود را به واشنگتن ارائه کرده و منتظر جواب است.
عبدالسلام اضافه کرد: در مقابل، آمریکا نیز از طریق واسطههای عمانی، طرحی قدیم و نه جدید برای راه حل بحران یمن ارائه کرده است که همان اقدام اعلان مشترکی است که پیشتر سازمان ملل متحد آن را ارائه کرده بود.
وی گفت: ما نمی توانیم از طریق فشارهای سیاسی و سیاسی طرح پیشنهادی را بپذیریم. موضع آمریکا در خصوص جنگ یمن از آنچه که در دوره دونالد ترامپ، رییس جمهوری سابق آمریکا مطرح شده بود، تغییری نکرده است.
عبدالسلام افزود: ما بار دیگر خواهان متوقف کردن اقدامات نظامی از سوی همه طرفها هستیم و میخواهیم جنبه انسانی در یمن فعال شود.
وی همچنین دلیل تحرکات بینالمللی در مقطع کنونی برای محوریت بحران یمن را پیشروی نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی این کشور در اخراج نیروهای خارجی دانست.
سخنگوی انصارالله اظهار کرد: اگر عربستان سعودی حملات هوایی خود به یمن را متوقف کند، صنعا نیز عملیات پهپادی و موشکی به اهدافی در عربستان را متوقف خواهد کرد.
عبدالسلام گفت: ما جلسات خود را با نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن تعلیق کردیم؛ زیرا که او از این جلسات فقط برای ارائه گزارش ها به شورای امنیت استفاده می کرد و نه برای مردم ما.
او گفت: عربستان سعودی تلاش دارد که با ممانعت از ورود مشتقات نفتی به یمن، کشورمان را خفه کند و هماکنون این ائتلاف بیش از ۱۵ نفت کش حامل مشتقات نفتی در بندر الحدیده را توقیف کرده و اجازه پهلو گرفتن آنها در این بندر را نمیدهد.
وی در خصوص درگیری ها در مأرب و پیشروی نیروهای یمنی در این استان گفت: نبرد مأرب از ابتدای جنگ در جریان بوده و یکی از مهمترین پایگاه های نظامی اشغالگران است.
رییس هیأت مذاکره کننده یمن گفت: اگر طرف مقابل به موارد پیشنهادی ما که برای موضوع مأرب ارائه کردیم پاسخ مثبت بدهد، بسیاری از مشکلات در مأرب و یمن حل خواهد شد.
حملات ائتلاف سعودی به مناطق مختلق یمن طی روزهای گذشته نیز با توجه به پیشروی نیروهای یمنی در مأرب ادامه داشته است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادهاند که براثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بیسابقه است، روبه رو هستند.