به گزارش ایرنا، این خواسته «قیس سعید» به دنبال آن مطرح میشود که او پیشتر مخالفت خود با عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را اعلام و بر این مساله تاکید کرده بود.
دی ماه امسال وزارت امور خارجه تونس در بیانیهای اعلام کرد که ادعاهای مطرح شده درباره قصد این کشور برای سازش با رژیم صهیونیستی کذب و بیپایه و اساس است. یک ماه پیش از این هم، نخستوزیر تونس گفته بود که عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در دستور کار دولت این کشور قرار ندارد.
«هشام المشیشی» افزود که گزینه عادیسازی روابط میان مغرب و رژیم صهیونیستی، تصمیمی مستقل از جانب این کشور بود، اما این گزینه برای تونس در دستور کار نیست.
به گزارش امروز (پنجشنبه) تارنمای رادیو بینالمللی فرانسه، قیس سعید دیروز به لیبی سفر کرد و در این سفر که نخستین دیدار یک رئیس جمهوری با رهبران جدید «دولت وحدت ملی لیبی» بود، او در ۸ ساعت با نخست وزیر و رئیس شورای عالی ریاست این کشور گفت و گو کرد.
اعضای کابینه دولت موقت وحدت ملی لیبی ظهر دوشنبه گذشته در مجلس این کشور در شهر «طبرق» سوگند یاد کردند.
در این دیدار، رئیس جمهوری تونس خواستار احیای اتحادیه مغرب عربی شد؛ او در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای لیبیایی خود، این قول را داد که با همکاری احزاب لیبی برای فعالسازی مجدد این اتحادیه از طریق تشکیل جلسهای در سطح وزرای خارجه کشورهای عضو تلاش خواهد کرد.
اتحادیه مغرب عربی(UMA) در زمستان سال ۱۹۸۹ با مشارکت الجزایر، لیبی،تونس، مغرب و موریتانی در شهر مراکش در مغرب تشکیل شد، اما اختلاف نظرها میان اعضای این اتحادیه به ویژه مغرب و الجزایر باعث شد از سال ۱۹۹۴میلادی تاکنون نشستی در سطح سران کشورهای عضو آن برگزار نشود.
رادیو بینالمللی فرانسه گزارش کرد که این مساله به مثابه مسدود کردن سیاست عادیسازی روابط مغرب با رژیم اسرائیل است.
عادیسازی روابط مغرب با رژیم اسرائیل که در ماههای پایانی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا صورت گرفت، با مخالفتها و واکنشهای متعددی از سوی کشورهای مختلف و نیز اتحادیه علمای مغرب عربی مواجه شد.
اتحادیه علمای مغرب عربی با صدور بیانیهای تاکید کرد: این موضوع «لکه ننگی بر پیشانی مغرب» باقی خواهد گذاشت که در چند دهه گذشته همواره از آرمان فلسطین دفاع کرده است.
ترامپ ۲۰ آذر گذشته در رشته توئیتیهایی از موافقت مغرب با عادیسازی روابط با اسرائیل خبر داد و نوشت: مغرب، ایالات متحده را در سال ۱۷۷۷ به رسمیت شناخت. به این ترتیب مناسب است که ما حاکمیت آنها را بر صحرای غربی به رسمیت بشناسیم.
دیوان شاهی مغرب نیز با تایید به رسمیت شناخته شدن حاکمیت این کشور بر صحرای غربی توسط رییس جمهوری آمریکا، در بیانیهای اعلام کرد، ایالات متحده یک کنسولگری در صحرای غربی و در چارچوب توافق با اسرائیل بازگشایی خواهد کرد.