به گزارش ایرنا، فریدون حامدی روز پنجشنبه در چهارمین جلسه ستاد گیاهپزشکی استان اظهار داشت: بر اساس بررسیهای انجام شده و آمار و اطلاعات موجود طی پنج سال اخیر میانگین سم مصرف شده در استان با توجه به ۸۱۳ هزار و ۳۴۷ هکتار سطح زیرکشت ۶۴۰ گرم در هکتار بوده است.
وی با اشاره به اینکه میانگین مصرف سم در کشور ۲.۲ هکتار است، اضافه کرد: برنامه ردیابی، پایش و کنترل آفات عمومی هم چون ملخ بومی و موش صحرایی امسال هم در استان اجرا میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه موش آسیبهای بهداشتی و کشاورزی زیادی وارد میکند، اظهار داشت: بر مبنای بررسیهای انجام شده هر ۶ موش غذای یک انسان را میخورد لذا مبارزه و کنترل با آن یکی از برنامههای ما است.
حامدی یادآور شد: علل طغیان جوندگان شامل کاهش بارندگی و خشکسالی مراتع و جنگلها، افزایش دما، فراهمی منابع غذایی و کاهش جمعیت دشمنان طبیعی است.
وی با اشاره به اینکه مبارزه و توزیع طعمه مسموم رایگان صرفا در مناطق طغیانی انجام میشود، افزود: زمان توصیه شده برای مبارزه با جوندگانی هم چون موش بعد از برداشت محصول در پاییز و زمستان و اواخر زمستان و اوایل بهار است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان بر شناسایی گونههای مختلف موش در استان تاکید کرد و گفت: از کارشناسان و افراد فعال در حوزه کشاورزی درخواست داریم اطلاعات لازم و مستند در خصوص گونههای مختلف موش در اراضی کشاورزی را در اختیار ما قرار دهند تا گونههای غالب را شناسایی و به صورت اصولی با آنها مبارزه کنیم.
حامدی یکی از مشکلات مربوط به مبارزه با آفات در بخش کشاورزی را محدودیتهای اعتباری خواند و اضافه کرد: اعتبارات کنترل آفات استانی است و تاکنون موافقت نامه آن برای سال زراعی جاری در استان امضا و ابلاغ نشده است.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است، این استان دارای ۵۰ هزار هکتار باغ است که سالانه ۴۰۰ هزار تُن انواع میوه در آن تولید و برداشت میشود.
میزان کل تولید محصولات بخش کشاورزی استان کردستان سه میلیون تُن است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیتهای مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تُن در سال برساند.