به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، مقامات دولت انگلیس میگویند که تامین واکسن کرونا از ۲۹ مارس ۲۰۲۱ با مشکل جدی مواجه خواهد شد. رابرت جنریک وزیر مسکن انگلیس امروز (پنجشنبه) در گفتوگو با شبکه رادیویی بیبیسی ادعا کرد: ما با منابع کمتر از آنچه تصور میکردیم در هفتههای آینده روبرو هستیم؛ بنابراین برنامه توزیع واکسن با آهنگ آهستهتری اجرا خواهد شد. وی ابراز امیدواری کرد که مشکل تامین واکسن از ماه «می» (اردیبهشت) بر طرف شود، با این حال توضیحی بیشتری درباره منبع اختلال بهوجود آمده، ارائه نکرد.
روزنامه دیلی میل به نقل از یک منبع مطلع گزارش داد که بخشی از مشکل برمیگردد به اینکه واکسنهای تولید شده باید دوباره مورد آزمایش قرار گیرند. او توضیح بیشتری درباره جزئیات این ادعا ارائه نکرد. در همین حال یک منبع دولتی به این نشریه انگلیس ادعا کرد که مشکل بهوجود آمده ناشی از تاخیر در تحویل ۵ میلیون دوز واکسن آسترازنکا از کارخانه هند است. منبع دولتی دیگری هم به دیلی میل گفت که دادههای آماری نشان میدهد محمولههای آسترازنکا با تاخیر مواجه است.
بر اساس ادعای مطرح شده، شرکت هندی «سرم» که تحت لیسانس آسترازنکا واکسن تولید میکند قرار بود تا ماه آوریل، ۱۰ میلیون دوز واکسن به انگلیس تحویل دهد که تاکنون فقط نیمی از آن تحویل شده است.
اما نکته مبهم ماجرا این است که آسترازنکا ادعای تاخیر در تحویل محمولههای واکسن را رد کرده و شب گذشته تائید کرد که مشکلی در جدول زمانبندی تحویل واکسن به انگلیس وجود ندارد. یک سخنگوی شرکت فایزر بیونتک هم اعلام کرد که تحویل محمولههای این شرکت به انگلیس طبق جدول زمانبندی پیش میرود و وقفهای در کار نیست.
جاناثان آشوورث وزیر بهداشت کابینه درسایه انگلیس (حزب کارگر) از دولت خواسته تا درباره مشکل تاخیر در اجرای طرح واکسیناسیون شفافسازی کند. وی از «بی اعتنایی» مقامات دولت نسبت به «نگرانیهای مشروع مردمی که در انتظار دریافت واکسن هستند» انتقاد کرد.
مقامات دولت انگلیس بدون اشاره به جزئیات مشکل، تاکید دارند که برنامه واکسیناسیون کرونا طبق جدول زمانبندی پیش میرود. «مت هنکاک» وزیر بهداشت انگلیس دیروز اعلام کرد که طبق جدول زمانبندی افرادی که بالای ۵۰ سال سن دارند تا اواسط ماه می واکسینه خواهند شد. وی ابراز امیدواری کرد که جمعیت بزرگسال این کشور نیز تا ژوئن آینده دستکم اولین دوز واکسن کرونا را دریافت خواهند کرد.
تاکنون بالغ بر ۲۵ میلیون نفر در انگلیس واکسینه شده و بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس هم دیروز از دریافت واکسن کرونا خبر داد.
این تحولات در حالی رخ میدهد که ادعای عارضه تشکیل لخته خون به دنبال تزریق واکسن آسترازنکا موجی از نگرانیها را در بین کشورهای اروپایی ایجاد کرده است. گفته میشود که تاکنون ۳۰ نفر در اروپا پس از دریافت واکسن آسترازنکا دچار ترومبوز (ظاهر شدن لخته خون در عروق سالم) شدهاند. مقامات بهداشتی انگلیس، اروپا و سازمان جهانی بهداشت ارتباط این دو مساله را تکذیب کرده اما برخی کشورهای اروپا تزریق واکسن آسترازنکا را متوقف کردهاند.
تاکنون بالغ بر ۱۲۵ هزار و ۸۳۱ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در انگلیس جان باختهاند. گاردین گزارش داد که خانوادههای عزادار، دولت بوریس جانسون را تهدید کردهاند که اگر درباره نحوه مدیریت همه گیری کرونا تحقیق نکند، علیه دولت شکایت خواهند کرد. مشاور سابق جانسون روز گذشته اعتراف کرد که پاسخ وزارت بهداشت انگلیس به همه گیری کرونا یک فاجعه تمام عیار بوده است.