تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۷

شهرری - ایرنا - آخرین پنجشنبه سال براساس یک سنت حسنه برای ما ایرانیان روز رفتن به مزار درگذشتگان و زیارت اهل قبور بوده که شرایط ویژه شیوع ویروس کرونا برگزاری این مراسم را در بهشت زهرا (س) تهران تحت تاثیر خود قرارداده است.

به گزارش ایرنا؛ دستورالعمل های ابلاغی از سوی ستاد ملی کرونا و تاکیدات مسئولان اجرایی مبنی بر عدم حضور در بهشت زهرا(س) و رعایت شیوه نامه های بهداشتی آخرین پنجشنبه امسال را نیز مانند سال گذشته تحت تاثیر خود قرار داد.

شهروندان تهرانی قبل از شیوع ویروس منحوس کرونا از ساعات اولیه صبح با حضور بر مزار درگذشتگان خود و گلزار شهدا ضمن قرائت فاتحه به عطر افشانی و غباروبی منزل ابدی اموات خود می پرداختند که این سنت حسنه متاسفانه امسال و سال گذشته رنگ و بوی جدیدی به خود گرفته است.

پیشتر گذشتگان بر این عقیده بودند که روح درگذشتگان در پنجشنبه آخر سال نظاره‌گر است از این رو برای درگذشتگان بر سر مزارها فاتحه می‌خواندند و نذر می‌کردند.

شهروندان تهرانی امسال و سال گذشته بجای حضور فیزیکی و زیارت اهل قبور در بهشت زهرا (س) این کار را را از راه دور و با خواندن فاتحه انجام دادند که نقش بسزایی در کاهش و قطع زنجیره ویروس منحوس کرونا داشته است.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س)، فرمانده انتظامی تهران بزرگ و سایر مسئولان از روزها قبل برنامه ریزی دقیقی برای عدم حضور مردم و رعایت شیوه نامه های بهداشتی در مسیر و داخل بهشت زهرا (س) و همچنین روانسازی ترافیک های احتمالی اندیشیده و به سمع و نظر مردم رساندند.

نتیجه تلاش صادقانه مسئولان و همکاری مردم باعث شد امروز(پنجشنبه آخر سال) کمترین میزان ترافیک و حضور شهروندان تهرانی را در بهشت زهرا(س) شاهد باشیم.

مردم با حضور حداقلی در بهشت زهرا(س) همکاری خوبی با ستاد ملی کرونا داشته اند

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) در ادامه این گزارش ضمن تشکر از مردم به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی و عدم حضور در بهشت زهرا(س)، به خبرنگار ایرنا، گفت: مردم با حضور حداقلی در این مکان مقدس همکاری خوبی با ستاد ملی کرونا داشته اند.

سعید خال، اظهار داشت: امسال نیز مانند سال گذشته به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا پنجشنبه آخر سال متفاوتی نسبت به ادوار گذشته داشته ام که نشان از رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم دارد.

وی با بیان اینکه براساس گزارش های ستاد ملی کرونا شرایط کلان شهر تهران بسیار شکننده است، عنوان کرد: امیدواریم شهروندان تهرانی فردا و پس فردا نیز به توصیه های مسئولان گوش فرا دهند و از حضور در بهشت زهرا(س) مانند امروز خودداری کنند.

خال اضافه کرد: براساس دوربین های مرکز کنترل ترافیک سازمان بهشت زهرا(س) و ترافیک روان مبادی ورودی و خروجی این مکان مقدس از ساعت پنج صبح، مردم با حداقل تعداد سنت حسنه و اسلامی زیارت قبور در پنجشنبه آخر سال را بجا آورده اند.

وی با بیان اینکه بیشترین رعایت پروتکل های بهداشتی و عدم حضور فیزیکی توسط والدین شهدا در پنجشنبه آخر سال رقم خورده است، افزود: سازمان بهشت زهرا(س) در جهت قدردانی از شهدا و والدینشان ۱۲ هکتار از گلزار شهدا را گلکاری و لاله کاری کرده است.

خال با اشاره به اینکه سازمان بهشت زهرا(س) سال سخت و طاقت فرسایی را سپری کرده است، ابراز کرد: امیدواریم مردم با رعایت نکات بهداشتی و زیارت از راه دور قبور دستمزد ۱۳ ماه تلاش و جهاد پنهان کارکنان سازمان بهشت زهرا (س) را به خوبی بدهند.

وی پیشتر از مردم خواسته بود که فقط برای انجام تدفین حضور یافته و زیارت قبور اموات را به روز دیگری موکول کنند.

مردم در پنجشنبه آخر سال به خوبی شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کرده اند

فرمانده انتظامی تهران بزرگ در ادامه با اشاره به ترافیک روان مسیرهای منتهی به بهشت زهرا(س)، به خبرنگار ایرنا، گفت: خوشبختانه شهروندان تهرانی در پنجشنبه آخر سال با عدم حضورشان در بهشت زهرا(س) توصیه های ستاد ملی کرونا و مسئولان را به خوبی رعایت کرده اند.

سردار حسین رحیمی، اظهار داشت: حضور امسال مردم در بهشت زهرا(س) به نسبت سال های قبل بسیار کم است که این موضوع بیانگر رعایت توصیه های بهداشتی از سوی آنان است.

وی با بیان اینکه نیروی انتظامی با همکاری سازمان بهشت زهرا(س) یک قرارگاه ترافیکی و انتظامی برای مدیریت ترافیک روزهای پنجشنبه و جمعه آخر سال و روز عید تشکیل داده است، افزود: نیروهای خدوم پلیس از ساعت های ابتدایی صبح تمام مبادی ورودی و مسیرهای منتهی به بهشت زهرا(س) را پوشش داده اند.

رحیمی عنوان کرد: انسجام و هم افزایی دستگاه های خدمات رسان به مردم باعث شده است شهروندان تهرانی به توصیه های بهداشتی و ترافیکی مسئولان جامعه عمل بپوشانند.

وی با اشاره به قدرت شیوع ویروس منحوس کرونا و به ویژه نوع انگلیسی آن، بیان داشت: سنت حسنه و اسلامی فاتحه خوانی برای اهل قبور در پنجشنبه سال برای سلامتی مردم از راه دور هم امکان پذیر می باشد که امسال مردم به خوبی رعایت کرده اند.

رحیمی یادآور شد: نیروهای راهور، پلیس راه، یگان امداد، سرکلانتری های دهم و نهم با تمام توان خود ایام پایانی سال در مسیر بهشت زهرا(س) را تحت نظر دارند و تمامی مسایل ترافیکی از جمله حضور گلفروشان را کنترل و ساماندهی کرده اند.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ در ادامه با بیان اینکه سازمان بهشت زهرا(س) در یکسال گذشته در خصوص مدیریت کف و دفن و برخورد با خانواده متوفیان عملکرد خوبی داشته است، ابراز کرد: کارکنان این سازمان با یک تلاش مضاعف و همتی جهادی توانستند بهترین عملکرد را در مدیریت بیماری کرونا داشته باشند.

بهشت زهرا (س) بزرگترین آرامستان ایران در جنوب تهران واقع شده است، فعالیت این آرامگاه رسما در سال ۱۳۴۹ خورشیدی آغاز شد.

بهشت زهرا (س) ابتدا ۳۱۴ هکتار وسعت داشت که در سال ۱۳۷۶ بخش شمالی به مساحت ۱۱۰ هکتار و در سال ۱۳۸۷ بخش شرقی به مساحت ۱۶۰ هکتار خریداری و به آن اضافه شد.

بهشت زهرا (س) در حال حاضر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را در خود جای داده است.