به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، « مختار آخوندی » افزود: تاکنون ۶ هزارو ۶۵۷ تن میگوی دریایی در آبهای جنوب کشور صید شده و شرایط صید برای ساحل نشینان و صیادان بومی خوب بوده است.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران پیش بینی کرد که امسال تا پایان فصل صید، ۱۲ هزار تن میگوی دریایی صید شود.
وی اظهار داشت: این میزان صید نسبت به میانگین پنج ساله گذشته ۲۱ درصد و نسبت به میانگین ۱۰ ساله قبل ۳۱ درصد افزایش نشان می دهد.
آخوندی، مجموع صید میگوی دریایی در آبهای جنوب کشور در سال ۹۸ را حدود ۹۵۰۰ تن عنوان کرد.
وی گفت: از مجموع صید میگوی دریایی امسال نزدیک به ۳۰ درصد آن گونه ببری، ۱۵ درصد گونه موزی، ۴۸ درصد گونه سفید و هفت درصد گونه خنجری بوده است.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران با بیان اینکه گونههای ببری و موزی ارزش اقتصادی بالاتری دارند، اظهارداشت: به طور معمول گونههای سفید و خنجری به مصرف تازه خوری میرسد و گونه ببری فرآوری و بسته بندی میشود.
وی خاطر نشان کرد که عمده صید میگو در استان هرمزگان گونه موزی، استان بوشهر گونه ببری و در استان خوزستان گونه سفید است.
آخوندی، سهم صید میگوی امسال را در استان بوشهر ۳۰ درصد، استان خوزستان ۴۸ درصد و در استان هرمزگان ۲۲ درصد عنوان کرد.
وی درباره قیمت میگوی دریایی نیز گفت: قیمت عمده فروشی هر کیلوگرم گونه ببری روی اسکله در فصل صید ۹۰ تا ۱۱۰ هزار تومان، گونه موزی ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان و گونه سفید ۲۵ تا ۴۵ هزار تومان است.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران در مورد صید شاه میگو اظهارداشت: شاه میگو یا لابستر در آبهای استان سیستان و بلوچستان صید می شود و امسال صید این گونه کم بوده، زیرا صید آن را به دلیل بازسازی ذخایر، ممنوع کردهایم، اما با این حال به صورت غیر قانونی صید میشود.
به گزارش ایرنا، سال گذشته (۱۳۹۸) یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات شیلاتی از محل صید و آبزی پروری در کشور تولید شد که با وجود تحریمها و شیوع ویروس کرونا، تراز تجاری این بخش از ۴۴۰ میلیون دلار عبور کرد.
همچنین امسال حداقل ۱۲ هزار هکتار از اراضی مستعد زیرکشت میگو رفت که پیشبینی میشد میزان تولید میگوی پرورشی در سال ۹۹ به رقمی بالغ بر ۵۲ هزارتن برسد.